Esok sekolah

Ana Myhusna | 22:04 | 0Comments |
Halo semua!! Okayh.. Esok sekolah n Ana x balik asrama lagi dan Ana sedang tulis entri?? What am I doing? Actually, harini tak balik asrama sebab asrama takde air, so Ana decide nak balik esok pagi.. Senang ckit nak mandi kan.. Tapi, kalau petang esok takde air juga, tak tau lah nak cakap apa.. Tengah susah nih.. Dah 2 mingu rasanya,, asrama ni takde air. Bukan apa.. Bukan takde air. Pam rosak.. Well, sekolah pun dah tua juga..

Tapi, takpe.. Selagi Ana boleh belajar, oklah tu kan.. Cuma bezanya, kat rumah belajar, main, belajar, main. Kat asrama, belajar, belajar, penat, tidur, belajar, belajar, penat, tidur. Berbeza sikitlah.. Kat rumah Ana bangun lagi awal daripada kat asrama. Kat asrama Ana bangun 5:30 pagi paling awal? kot.. Kat rumah Ana bangun paling awal 4:30 pagi.. paling lewat.... 5:30 pagi rasanya.. Since kat rumah Ana tak suka buang masa dengan tidur. Kalau kat asrama,, sebab senang penat. So, tidur jelah cure dia.. Kan?

Tidur punn.. Kat rumah depends lah.. Kalau ngantuk tidur.. Tak ngantuk takyah tidur. Kalau dekat asrama,, ngantuk ke tak ngantuk ke.. Ana akan tidur 12:30 lah paling awal pun.. Banyak benda kena buat before tidur kat asrama.. Kalau kat rumah,, tandas, meja, laptop, dan segalanya dalam 1 bilik. Xyah risau.. Nak gi tandas, pergi je.. Kat asrama kena pakai tudung dulu,, jalan sampai hujung.. turun tangga,, naik tangga.. Jadinya, bila malas tangguh dulu.. Pukul 12 baru nak gerak.. Haha.. Takdelah.. Tu paling lewat pergi tandas kat asrama before tidur. Tapi, oklah.. Dah rindu asrama dah.. Dah 2 minggu tak balik.. Minggu before holiday memang balik hari dari rumah.. Asrama tu tempat persinggahan je.. Hoho..

Alright! Barang tak kemas lagi.. Esok dah sekolah.. So, esok bangun awal.. Kemas barang.. Ana tak suka kemas malam-malam.. Malam-malam, Ana kemas sikit2 je.. Gosok baju pun esok pagi.. Haha.. Tulah dia.. Kalau kat asrama,, malam tu baru nak gosok..  Ana memang suka buat kerja last minute. Tapi alhamdulillah.,, jalan je.. Bukan x punctual ye.. Okay! Assalamualaikum..

P/S : DOAKAN ANA STRAIGHT A PT3.. SEMOGA ANA DAPAT KEPUTUSAN CEMERLANG. AMIN..