Cerita Ana..

Ana Myhusna | 16:54 | 0Comments |

Assalamualaikum korang.. Hurm.. Ana tengah bosan ni.. Dari tadi dox fikir nak buat apa.. Tak habis2 study jer.. Kepala nak pecah dah! Malam tadi pon tidur lewat pasal study ler! Mana taknyer... Tengah bengang pasal keputusan ni.. Tak pernah naik, tak pernah turun.. Stay jer... Ishh.. Lepastu, Ana dah tercabar sangat dah ni.. Nak tau sebab apa?? Ana nak handphone baru.. Baru tadi, pegi kedai handphone, nampak Galaxy Hello Kitty. Dah amik dah, tapi tak jadik beli.. Aduyai.. Sebab apa? Kena dapat 5A dulu.. Ana ni dahlarh lemah dalam sains dengan english.. Lagi2 sains.. Ana hampir dapat A dalam english dengan sains tau! Dedua dapat markah 70.takdernyer 71 ke 69 ke.. Tepat-tepat 70! Ana mohon sangat jasa baik korang.. Ana nak korang doakan Ana dapat 5A tau! Tak dapat Galaxy Hello Kitty pon takperlarh.. Iphone pon jadilarh.. Hehe.. Sebenarnya.. Ana teringinkan Experia.. Hehe.. 
Saper antara korang yang kalau buat kerja penulisan jea mesti korang buat dengan tenang dan senang? Ana kengkadang jea gitu.. Kalau buat cerita, senangler.. Markah penuh pun boleh dapat.. *oopss.. yeker? Huhu.. Tapi bila nak buat surat rasmi ker, laporan ker, mesti rasacam nak mampus.. Waktu ujian simulasi haritu, Ana dengan kengkawan Ana pening kepala.. Ada gak yang tak sempat siap penulisan.. Is... Macam mana larh tu..l nanti ada pertukaran kelas tau! Ana taknak turun kelas no. 2.. Nanti buat malu jea.. Dah elok-elok kelas first nak turun kelas.. Dari darjah 1 lagi Ana stay kelas first..mesti lagi memalukan kalau tetibe jea nak turun kelas second! Aduyai.. Kena gelak Ana nanti! Memanglarh tak salah kalau masuk kelas nombor berapa pon, tapi korang semua ni kan belum kenal lagi tau.. Dax2 laki kat sekolah Ana tu....... Ish, taknak citerlah! 
Dekat sekolah agama paling banyak sekali Ana dibuli! Aduyai.. Tapi nasib baik dax2 laki tu tak berani nak buat lebih-lebih.. Ana dah buat temujanji dengan guru kaunseling dah tau! Tu pon, tak tau larh boleh selesai ke tak! Awak awak semua belum tau lagi hidup Ana kat sekolah... Tapi takler seteruk dax2 juvana tu... Diorang ni.. sebenarnya baik.. Cuma saja jer nak kacau bebudak perempuan ni.. Tularh... Dax2 perempuan kat sekolah Ana tu cantik cantik belaka.. Haha... Puji melebih! Okaylarh.. Ana pon sebenarnya tak tau.. Apa yang Ana cerita... Hehe.. Dari satu tajuk keluar tajuk lain.. Pastu keluar pulak ke tajuk lain.. Haha.. Ana nak berehat kejap.. Bubye!! Assalamualaikum.. :)

No comments: