Zaman Dah Berubah..

Ana Myhusna | 19:49 | 0Comments |
Hye!! Apa khabar awak-awak semua.. Sbelum baca entri Ana, baca bismillah dulu ok.. Kali ni sebenarnya, Ana nak ckap pasal kanak-kanak zaman sekarang.. Okayh.. Mesti semua orang tau.. Apa itu blue.. kan?? Bukan wrna biru.. Tpi otak kuning.. Menyampah betul!! Lebih-lebih lagi dax2 laki.. Lagi menyampah! Sampai nk sebut satu perkataan pun takleyh!  Maksudnya.. Apa yng kita sebut, mesti diorang fikir blue!! Ish!!
Rimaskan?? Pegy mana2 jer, mesti ada orang blue! Hmm.. Macam manalah.. nak ubah sikap diorang semua ni?? Tak habis-habis fikir benda yang tak sepatutnya difikirkan.. Biasalarh.. Tengoklah sekarang.. Mana-mana pegy, kebanyakannya kita akan jumpa orang yang dah tak kesah pasal maruah diri.. Dekat tv pon, selalu ada citer yang tak berapa elok untuk kanak-kanak... Kat youtube belambak..  Search movie jer, terus kuar movie yang tak elok..
Dulu, benda tu semua, memang kanak-kanak tak boleh tengok.. Benda tu terdedah sangat.. Tpi sekarangkan dunia IT.. So, kanak-kanak sekarang boleh google macam-macam... Dah tak fikir mana halal, mana haram.. I hope that someday, diorang boleyh berubah.. Ana pon kanak2 jugak.. Ana selalu terdedah dengan benda ni semua.. Di persekitaran, kat sekolah dan tempat2 awam.. Kat rumah tu takderlarh.. Ibu bapa yang sayangkan anak dier, takkan dedahkan sumer tu kat rumah.. Klau kat luar tu lain citer.. Memang manusia zaman sekarang macam tu.. Nk buat camner.. 
Insyaallah.. Doa-doa jelarh... Agar semua insan yang dah salah pilih jalan tue, kembali kepada jalan yang lurus.. Korang pon doakan saya jugak ok.. Supaya saya tak terpedaya dengan benda ni sumer... Ok?? 
Ana pon insyaallah akn doakan korang.. Anytime jea.. Allah sentiasa ada untuk kita.. :) Ok.. bye2!! Lurv U!! Muah2!! Assalamualaikum.. :)

No comments:

Post a Comment

Love you!