Impian, hala tuju & cita-cita

Ana Myhusna | 19:18 | 0Comments |
Hello! Assalamualaikum! Apa khabar? Sihat? Ana rasa dah lama Ana tak menjejakkan kaki ke blog Ana ni.. Sedar2 follower Ana meningkat sikit. Dari 2, 3 orang follower, menjadi 21 orang follower.. Alhamdulillah.. Blog Ana ni pon.. Boleh tahan larh.. Hehe.. Yelarh.. Ana tengah sibuk.. *larh sangat! 
Disebabkan follower Ana bertambah ckit so, Ana nak citer ckitlarh.. kan.. Mana tau korang rasa macam berminat.. Hehe.. By the way, Ana dah lama tak bagi tips belajar kan? Hurmm.. Rasanya.. Ana nak buat blog baru yang disediakan khas untuk tips belajar.. Senang ckit.. Susahlarh bila bercampur-aduk dengan personal blog ni.. Hehe.. Okay! Sebenarnya.. hari ni Ana nak berbual dengan korang tentang cita-cita. Ana tau ramai antara korang yang ada cita-cita dan ingin mencapai cita-cita korang kan? Ada jugak antara korang ni yang tak berminat pon pasal cita-cita ni.. Tapi insyaallah korang tentu akan ada cita-cita korang atau impian selepas baca entri special ni.. Hehe..
Firstly, korang ni sebenarnya sentiasa ada impian... Cuma korang jea yang taknak kejar impian korang tu! Ana tau memang susah untuk mengajar cite-cita yang tinggi menggunung tu. Korang nak kan sesuatu benda pun agak susah untuk korang dapatkan, apatah lagi cita-cita yang setinggi-tinggi Gunung Kinabalu tu. Malah, lebih tinggi dari tu!! Hehe.. Cer korang check out wishlist Ana. Satu pun belum tercapai. Betul tak? Nak kena tunggu sampai bila baru nak tercapai? Entahlarh kan? Tu baru 
impian yang ckit2 camtu! Belum lagi impian yang menggunung-gunung tu! Kalau suruh buat list kat situ, agaknya satu blog Ana taram! Hehehe..
Korang yang takde impian tu tak rasa rugi kea? Tak malu eh? Bukan nak perli.. Cuma Ana pun pernah kata yang Ana tak ada cita-cita. Sedangkan tanpa cita-cita kita ni macam lalang! Tau? Cikgu Ana selalu cakap, jangan jadi macam lalang yang takde hala tuju! Bila angin tiup ke kanan, dia ke kanan. Bila angin tiup ke kiri, dia ke kiri pulak! Ha! Tu yang kita patut elakkan.. Kalau korang takde hala tuju, tak sampai ke mana jugak..  Araso? Ok! Mungkin korang masih teragak-agak lagi kot.. Hey! Tak payah nak teragak-agak sangat... Koranng cuma fikir ckit jea.. Kalau takde cita-cita jadi orang bodoh kalau ada cita-cita berjaya pada masa hadapan. Bukan susah mana pon! 
Ha! Lagi satu. Memang susah untuk mengejar cita-cita. Tapi, takkan korang nak putus asa kan? Just live your life! Tak kira korang senang atau susah. Kalau tengah senang jangan lupa Allah. Kalau tengah susah, pon jangan lupa Allah.. Banyak-banyak bertawakal dan berusaha. Supaya korang dapat keluar dari segala kesulitan.. Okay? Kalau korang nak tau cara-cara nak menghilangkan stres, tekanan, cara-cara untuk berjaya, dan doa-doa harian just google! Sekarang zaman IT, google jea... Tak kira lah korang nak search kat mana-mana pon. Yang penting ia bermanfaat.. Kalau korang rasa bosan, pergi lah mana-mana blog yang funny dan happening. Tak pon, baca Quran. Kan senang.. Take it easy.. Okay? 
Byebye!! Assalamualaikm!!
 

No comments: