Program sekolah.. Tidur dekat sekolah

Ana Myhusna | 17:19 | 0Comments |
Assalamualaikum!! Apa khabar? Ana kurang sihatlah.. Hehehe.. Patutnya hari ni ada kelas tambahan tau! Tapi Ana tak pegy.. Hehe.. Bukan pasal malas tau! Ana tak larat.. Tau tak? Ana tak cukup tidur.. Mata merah2.. Penyakit perempuan pon ada.. *hehe.. A.B.C punya hal larh.. tak faham takpe.. tak penting pon..* lepastu migraine.. Aduyai.. Ni pon, baru ok ckit.. Tu yang ada mood nak singgah blog buat entry.. Nk citer apa yang Ana buat dua hari semalam.. Tak jejak kaki dekat blog langsung! Cewah.. Hehe.. Ana ada program selama 2 hari tu.. Best pon ada.. Geram pon ada.. Sedih pon ade.. Segala-galanya ada.. Huhu.. 
Hari Pertama :-
Berborak dengan kengkawan sementara tunggu penceramah dan akak2 n abang2 fasilitator sampai. (ASA Explore)
Bawak naik beg masuk dewan
Dengar ceramah dari Brother Muaz n kenal dengan fasi masing2
Bahagi kumpulan dulu.. 
Minum pagi
Ceramah balik.. Pastu luangkan masa dengan akak fasi
Akak fasi Ana nama dia Kak Rish
Makan tengahari
Solat jap.. 
N then sukan.. *rugi.. tak dapat sukan sebab tak sihat..*
Minum petang.. Buat cheers.. *best tau! kumupulan Ana jea kiut miut.. kumpulan lain, gagah perkasa*
Solat lagi.. Perjumpaan ahli kumpulan balik.. 
Solat asar.. Then, maghrib..
Dengar taskirah.. Solat isya' pulak..
Dengar ceramah.. N then....... Ten ten teng!! Jom baca kat bawah... Ada surprise.. Hehe..
Pergaduhan bermula!! Kitorang semua kena marah! Lepastu ketua kumpulan kena bangun.. Kena denda  lagi! Angkat sebelah kaki.. Mula2 kitorang senyap jea.. Tetiba abang n akak2 fasi datang depan sambil menangis.. Diorang datang, pastu cakap kat Bro Muaz yang kitorang semua budak kecik.. Diorang kata diorang nak ganti. Hmm.. Semua nangis tengok adegan sedih tu.. Lepas tu semua ketua kumpulan taknak kasi abang n akak2 fasi tu ganti.. Diorang keraskan badan diorang.. Lepas kena paksa banyak kali, baru diorang duduk.. Pastu abang n akak2 fasi pulak kena marah.. Sumer nangis teruk! Dax2 pompuan menangis bunyi bising! Ana tak bunyi langsung! Huhu.. Pastu, sumer fasilitator kena balik malam tu jugak! Dah takleh ada dengan kitorang time program brlangsung! Ni yang geram teramat! Semua merayu tak kasi akak n abang fasi balik! Punya rayu, punya rayu.. Bro Muaz kata boleh jumpa abang akak fasi, bagi ucapan terakhir kat diorang! Ish! Geram sungguh! Kitorang sumer apa lagi? Berlari turun tangga! Ada yang sampai jatuh2! Cikgu2 tengok jea.. Ish!!! Yang paling malang! Akak  fasi dah balik dah pon! Abang2 fasi jea yang masih berberat hati nak balik.. Diorang ada dalam kereta depan sekolah.. Budak laki berkerumun pergi kat abang fasi tu! Budak pompuan first2 ingat kereta putih yang tengah parking kat tepi padang tu ada akak fasi. Rupanya, makcik kantin.. Aduyai.. Kitorang tunggu lama2 depan pagar.. Tetiba brother Muaz suruh naik atas.. Ni yang geram! Brother Muaz kata dia bagi chance kedua.. Lega.. Kitorang turun balik! Sebab apa tau! Bro Muaz tengah call Akak fasi, kitorang dengarlah perbualan diorang! Bro Muaz gelabah call akak fasi.. Tetiba kitorang dengar Bro Muaz cakap Akak fasi ada kat bawah.. Belum sempat habis cakap lagi kitorang dah lari turun bawah.. Dax2 laki memang ada kat bawah dengan abang2 fasi. Sampai bawah jea tengok akak fasi takde pon.. Heih! Bengangya.. Tunggu punya tnggu.. nampak kereta lalu jea.. Sumer bangun tengok siapa yang lalu.. Selagi bukan akak fasi selagi tu kitorang tunggu depan pagar. Tetiba akak fasi sampai, happy nak mampus kitorang! Sumer peluk akak2 fasi! Sedih yang teramat! Ana menangis lagi time tU! Ish3x.. Semua dah reda! Kitorang naik balik, tetiba Akak Qis marah2.. Dia cakap ada orang kata yang dia berlakon! Kumpulan Kak Qis sendiri yang cakap pulak tu! Ana pelik jugak.. Kenapa tetiba Kak Qis marah2? Ana tak tau apa2 pon time tu. Memula Ana fikir Ana ada terlepas sesuatu rupanya memang betul pon.. Hurm.. . Akak Qis kata dia nak balik semula! Kitorang merayu dekat Kak Rish suroh Kak Rish pujuk Kak Qis supaya jangan balik. Sampai malam tu, Kak Rish kata masih difikirkan lagi.. Ada yang mengamuk, kata siapa yang cakap.. Ana senyap jelarh.. Makan malam kitorang sumer dax2 pompuan taknak makan.. Time last2 kol 12 kitorang kena makan jugak.. Sebab takut membazir.. Besoknya? Taknak citerlarh! Hehe.. Ana sukan pagi2 lagi lepas subuh & qiyamulail.. Kitorang kena simbah air! Best!! Mandi free.. Akak2 fasi tak jadi balik.. Yes! Tujelarh.. Bye!!!!!!!!!!

No comments: