Special Frenz

Ana Myhusna | 15:08 | 1Comments |
Asiatica
Assalamualaikum semua!! Annyeong! Ana tengah bosan ni.. Asyik dok mengadap TutorTv jea.. So, Ana nak share ckitlah.. Nak tau tak? Hari ni, ada hari Nilam tau dekat sekolah Ana. Then, time nak sambut hari Nilam tu... Ana n kawan2 Ana kena buat persembahan.. Kitorang yang kena letih sendiri.. Pilih lagu pun sendiri.. Then, kitorang pilihlah lagu Kisah Yang Terindah.. Yang dipopularkan oleh Harris Alif!  Time berlatih, takdelah sesedih time naik atas pentas.. Nak tau? Suara Ana atas pentas nak nangis! :6:Dahlah Ana pegang mic!! Aduh! Malunye.. :face71: Semua kwan2 Ana perasan.. Semua cakap suara Ana macam nangis.. Sebenarnya, Ana tahan nangis time tu.. Sebab, bila Ana faham satu persatu perkataan dan baris2 ayat tu, memang menyedihkan.. Tahun depan, Ana naik ting. 1. Kalau masuk sekolah menengah yang biasa2 tu, takpe jugak! Kalau masuk asrama, camne? Ish.. Lagi-lagi, bila dengar Guru Nilam Ana kata lepas persembahan kitorang habis, "Ini bukan lagu kenangan dengan kekasih ke ape ke! Ini lagu kenangan di sekolah.. Bukan ke tahun depan mereka akan meninggalkan sekolah ni.." Sedihnya... Bila dengar cikgu cakap macam tu! Aduyai.. masuk toilet, luahkan perasaan dengan ahli kumpulan.. Ish.. memang memalukan.. Kalau kita faham bait-bait ayat dalam lirik tu.. Memang banyak benda tersirat.. Pandai betul dia buat lirik! Ish.. So, disebabkan Ana tetibe teringatkan kawan baik Ana yang comel2 semua ni.. Ana nak perkenalkan sorang2.. Nama jea.. Nak gamba, check out fb diorang..

Klik image kalau rasa2 korang rabun.. :face54: Hehe.. Jangan marah okay.. :10:
Dari atas okay.. That's me! Bawah pulak, Busy Girl! Hehe.. Ketua pengawas kat sekolah.. Nak bercakap ngan die, kena ikut time! Safii Comel!  Bawah Safii, Aqilah yang lagi comel! Mukanya ala-ala anak Arab! Haha.. Then, bawah Aqilah, Hanim. Everyone call her that.. But sometimes people call her Kamilia. After that, Hani. Hehe.. Bawahnya tu pula takde fb atau laman sosial lain.. Yang itu, bff Hani tuler.. Kalau nak tau.. Dua-dua jugaklah pendek! Haha.. Bukan tu jea! Dua-dua comel!!  Perangai pun sama.. Haha.. Bawahnya pulak, tuan punya tulisan dekat kertas tu.. My BFF!!! :face2: Cayunk dia.. Hehe.. I call her Fitri.. Bawah sekali.. Haha.. Paling lawak.. Sebenarnya, nama dia takde dalam senarai pon.. Tetiba.. "Eh, nama aq takde?" Bile dia tanya camtu, kitorang gelak! Sebab dia bukannya Special Friend kitorang.. Dia ni kawan kitorang jugak.. Cuma dia ni sombong ckitlah..  Takpe.. Disebabkan BFF Ana baik hati, dia tambah nama si Syafiqah ni dekat bawah nama dia.. Nama tambahan.. Hehe.. Okay.. That's all! Hope you alls happy okay! Assalamualaikum.. Muah! :face19:

Tutorial : Tukar Template Designer Kepada Blogskin/Classic Template

Ana Myhusna | 18:06 | 0Comments |
snsd | Tumblr
Hye! Assalamualaikum alls!! Lama sangatlah Ana tak buat Tutorial.. So, kali ni Ana nak ajar korang cara nak dapatkan Template comey macam Blog Ana ni.. Sebenarnya.. Korang boleh edit sampai jadi macam ni.. Just ikut jea tutorial yang ada dekat Blog Ana atau search Tutorial yang korang nak dekat google.. Tapi, kalau korang nak senang, just tukar template korang jadi classic template. Then, korang editlah ckit2.. Sebenarnya.. Tadi, Ana bukak fanpage Ana.. Then, ada orang tanya Ana,

Klik image untuk lihat lebih jelas.

So, Ana buatlah Tuto ini.. Harap sangatlah.. membantu.. Okay! Jom teruskan..

1.  Pergi dekat dashboard.
2. Pilih blog yang korang nak.. Contoh,

Klik image untuk lihat lebih jelas.

3. Pergi dekat Template Blog berkenaan.
4. And then, dia akan keluar macam ni kan?

5. Korang scroll ke bawah ckit.. Korang akan jumpa Revert To Classic Template.
6. Korang klik situ. Lihat image di bawah kalau tak faham.


7. Nanti, Blog korang akan jadi macam ni..


8. Okay.. Sabar.. sabar.. Jangan gelabah sangat kalau Blog korang jadi bertambah buruk macam ni.. Jangan risau.. Ana boleh tolong.. 
9. Korang boleh pergi dekat sini untuk dapatkan template-template comel dan menarik.. 
10. Macam mana nak download dia punya code tu?? Korang scroll bawah ckit.. Then korang akan jumpa button Blogger Main. Rujuk gambar di bawah.


11. Then, klik situ. Nanti secara automatik dia akan terdownload. Korang bukak file yang korang download tadi.
12. Copy code tu, then paste kan dekat Template korang.. Jangan paste ikut sedap hati korang jea.. Padam dulu code yang ada dekat template korang sebelum ini.. 
13. Then, paste kan code template baru korang tu! Pastu jangan biar jea.. Macam dah siap pulak.. Korang editlah mana yang patut.. Okay? 
Antara Template yang Ana rasa comey;
Download ikut step yang Ana bagik tadi..



Kalau tak faham, inform Ana. Ana pasti dapat tolong korang semua.. Okay? Assalamualaikum..

LipIce : 3 Secret Colours Of Love

Ana Myhusna | 19:27 | 0Comments |
Tumblr
Assalamualaikum! Dah tengok? Cerita 3 Secret Colours Of Love? Dah ke belum? Ana dah tengok 2 kali tau! Haha.. Lepas tengok buat kali pertama, dah rasa macam nak beli LipIce ni.. Nak jea merayu-rayu mintak dekat mama Ana.. Haha.. Nak tengok ke video dia? Tak tau yang mana satu? Yang ini ha!

Jom! Jom! Tengok 3 Secret Colours Of Love!! Klik sini untuk ke episod 1!! Assalamualaikum!!

I don't know how to say..

Ana Myhusna | 22:07 | 0Comments |
사랑해 ♥
Assalamualaikum!! Ada yang nak tidur dah ke? Janganlah tidur.. Jom lepak Blog Ana.. "Ish! Jahatlah Ana ni! Nak tidur pon salah ke?!" Haha.. Gurau jelah.. Nak tidur? Tidurlah.. Ana tak marah pon.. Lenkali boleh baca blog Ana ni.. Selamat pagi, kalau korang sekarang waktu pagi!! Jangan tidur jugak tau! Lepas sarapan pon, lagi jangan tidur! Nanti berat badan korang naik! Haha.. Sebenarnya, mood Ana sekarang mengantuk.. Tulah pasal asyik cakap pasal tido jea.. Nak tido.. Tapi takleh pulak.. Haha.. Habis nak buat apa? Buat bodoh! Haha.. Guwau je erk... Hari Ana menaip entri ni, pada hari Khamis bulan 4 tahun 2013. Besok, last sekolah.. Then, Sabtu & Ahad, Ana kena bukak buku 48 hours.. Non-stop! Kecuali solat, makan, mandi dan tidur. Haha.. Kerja harian kenalah buat.. Minggu depan hari Isnin, nak periksa dah.. Ada ujian untuk dax2 UPSR.. It's okay.. Ramai orang tengah doakan Ana sekarang ni.. Insyaallah.. Ibu, kawan baik & umat Islam yang lain.. Okay! Sekarang Ana nak fokus study! Haha.. Cakap pasal study.. Ana remember balik apa yang berlaku kat sekolah agama tadi.. Ustazah yang garang sangat dekat sekolah agama Ana tu.. Yang kening tak berhenti berkerut, mata bagaikan harimau.. Ish.. Gerun.. Oopp... Sudah jangan dox perli melebih.. Nak tau apa jadi kat sekolah tadi? Buat penat kitorang hafal sirah satu buku teks semata-mata nak hafal depan ustazah tu... Tengok-tengok, dia buat nota.. Bukan suruh hafal! Ish...... Takperlah... Kita memahami, menghayati san menghafal ilmu.. Bukan benda yang kurang berfaedah.. Apa pun, lepas dah hafal bukan main belambak tu.. Rasa macam ringan balik otak sebab terlepas dari persoalan dari ustazah. Senang citer.. Kuiz! Haha.. Okay.. Till then.. Assalamualaikum..

Akhirnya!

Ana Myhusna | 17:28 | 0Comments |
Lost In Love. | via Tumblr
Assalamualaikum!! Annyeong! Akhirnya! Apa yang Ana impikan sangat-sangat.. iaitu sebuah electronic keyboard. Senang cite, alat muzik yang ala-ala piano tu lah.. Ana memang happy sangat! Balik sekolah terus kena surprise.. Tetiba dapat keyboard.. Happy bukan main! Itu hadiah hari jadi Ana yang first! Lepas tu, hari ni, Ana pergi sekolah, Ana dapat pulak hadiah hari jadi dari sorang kawan Ana yang comel sangat! Jom kita jenguk blog dia.. Mungkin blog dia tak seberapa.. Tapi sekurang-kurangnya, korang jenguk dan komenlah ckit2 dekat blog dia tu.. Click here! Nak tau dia bagi apa? Tu secret lah.. Apa pun, memang membuatkan Ana rasa macam..... suka sangatlah! Tak tau nak cakap apa... Ana tak bagi pun hadiah hari jadi dia.. Itu yang Ana rasa macam terharu ckit.. Sebab dia bagik hadiah hari jadi Ana walaupun Ana tak bagik dia hadiah.. She's my good friend! Alah.. Kan ada Ana senaraikan best friends Ana dekat About tu.. Korang tak baca eh? Baca cepat! Sekarang! Ceh.. Just kidding.. Bukan nak marah ke apa.. Saje je.. Nak gurau2.. Hehe.. Nanti, Ana cuma perlu tunggu 2 lagi orang yang janji nak bagik hadiah dekat Ana.. They're very sweet! :P Tak sangat pon.. Errhh.. Haha! Okay.. bye!!

Jom! Jom! Jom!

Ana Myhusna | 20:27 | 0Comments |
korean fashion | Tumblr
Assalamualaikum.. How's all? Ceh.. Betul ke tak ayat tu.. Haha.. Bila terdengar satu kejutan dekat sekolah tadi.. Tengah tenang berlajar, tetiba..... "Kamu semua akan menduduki ujian minggu hadapan. Dua minggu sekali akan diadakan ujian. Nanti, bila UPSR hampir dekat, ujian akan bertambah iaitu seminggu sekali." Oh My!! Apa patut Ana buat?? Terkejut bukan kepalang! Semua risau! Yo,yo,a... jer! Haha.. Apa pun memang tak sangka lah kan.. Ini ke hidup sebagai pelajar UPSR? Oh tidak.. Kakak2 n Abang2 dulu yang pernah jadi pelajar UPSR, korang pun mesti macam ni kan? Hehe.. Mana tau.. Ana pun rasa macam tak sanggup! Study 24 hours.. Tapi Ana study using Internet.. Sometimes buat latihan dalam buku.. Kalau rujuk biasa di Internet.. Tak pon di buku.. Tulah cara Ana study.. Harap-harap apa yang Ana buat ni bermanfaat.. Korang doakan ye.. Ana dapat 5A.. Tomorrow, Ana kena ajar kawan Ana sorang ni bahasa inggeris. Dia kata nak dapat target macam Ana 70 and above.. Okaylah tu kan? Markah yang membantu! Baru-baru ni, Ana dapat nombor 4 dalam kelas! Alhamdulillah.. Korang-korang... Ana nak tunjuk dekat korang satu website ni.. yang boleh bantu korang yang sedang menduduki UPSR.. Sebelum tu, Ana rasa UPSR tahun ni last ye? Atau tahun depan? Ntahlah.. Ada orang cakap UPSR 2015, ada orang kata tahun depan, ada jugak orang cakap tahun ni last.. So, Ana pun dah pening dah.. Tapi yang Ana tahu, nanti UPSR dan PMR dah takde kan? So, yang akan menduduki UPSR tu, please usaha sungguh-sungguh okay.. Ana pon akan usaha sungguhj-sungguh.. Ana doakan korang, korang pon doakan Ana yea! Okay.. Tadi Ana cakap nak tunjuk website yang boleh bantu korang dalam UPSR kan? Haa!! Apa lagi if not, tutor tv! Jom ke sini - Tutor Tv. Korang mesti puas hati punyalah! Boleh tengok video, contoh jawapan & soalan serta pelbagai lagi! Okay.. That's all! Harap ia bermanfaat.. Assalamualaikum..

WeChat Malaysia - Lisa dan Sam..

Ana Myhusna | 15:13 | 0Comments |
Tumblr
Assalamualaikum.. Korang ada tengok tak iklan Shaheizy Sam dengan Lisa Surihani tuh? Eeeeee... Sweet sangat! Lawak pon ada! Haha.. Jom tengok video dia..


Comel je kan? Tengok Shaheizy Sam tu lagi lawak.. Huhu.. Ada lagi video lain.. Cer korang carik kat youtube WeChat Malaysia - Lisa Surihani & Shaheizy Sam (Moments). Comel.. Haha.. Okaylah.. Assalamualaikum!!


Background Ana Sendiri

Ana Myhusna | 13:24 | 0Comments |
Girl korean cute |Tumblr
Assalamualaikum! Apa khabar? Harini Ana nak tunjuk dekat korang background pertama yang Ana buat sendiri! Nak tengok? Meh, Ana tunjuk.. Kalau berminat ambik ler.. Background yang Ana buat ni taklah cantik sangat.. baru belajar buat..
http://1.bp.blogspot.com/-0Vu19qICZ8g/UWEB5k0xDeI/AAAAAAAAAns/xdUBXLMvfx0/s400/background-whitewithlove.jpg
Tak cantik mana pon kan? Tapi kalau berminat nak guna, guna lah.. Ana lagi suka! Mungkin buruk ckit kan? Sebab Ana tak reti buat lagi.. Lama-lama berlatih nanti boleh lah kot.. Hehe.. Okay.. Assalamualaikum.. 


Background comel..

Ana Myhusna | 11:32 | 0Comments |
Korean style |Tumblr
Hye! Assalamualaikum.. Apa khabar korang? Semoga korang sihat yea.. Kali ni, Ana nak share background yang comey2 tau! Background ni bukan Ana buat. Tapi, Ana ambik dekat google. Just for sharing okay.. Ini antara background yang menjadi kesukaan Ana.
http://3.bp.blogspot.com/-iaeX5mYdRIc/Twk_-zMUGHI/AAAAAAAABkc/l26QQfDZrzM/s200/b1.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-2YdlE_15MLM/TwlAAYdocLI/AAAAAAAABkk/8Jnv5ZRtbNs/s200/b2.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-zR3yiDD5O30/TwlACQEJtyI/AAAAAAAABks/LMPjDX-oZxQ/s200/b3.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-f8jU1BRDz-k/TwlADhS5N3I/AAAAAAAABk0/tCQj3K1ZTmI/s200/b4.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-NVkfwMa4siU/TwlAOaAHCaI/AAAAAAAABk8/3PzQurvOukE/s200/IBMZH.png
http://4.bp.blogspot.com/-6hZwIRrkY28/T1-0hvn_PTI/AAAAAAAACSw/dniFBgBKU9g/s200/capture-O.png
http://4.bp.blogspot.com/-xOuEnINk_DU/T1-1lrQax4I/AAAAAAAACTg/OpIQdppE58c/s200/capture-P.png
http://3.bp.blogspot.com/-UPx8YiJmVzw/T1-xXCGBDiI/AAAAAAAACQg/wfoSmFgwVzE/s200/capture-F.png
http://4.bp.blogspot.com/-zz24OZ-HdOo/T1-xWhhnYFI/AAAAAAAACQY/nD55nlFAMD0/s200/capture-BBB.png
http://3.bp.blogspot.com/-bIlEcUWXvIM/T1-x9Nyb6AI/AAAAAAAACQ4/bre02F5n0bg/s200/capture-C.png
http://1.bp.blogspot.com/-r41Il_9SNvc/T1-zP-cZTJI/AAAAAAAACR4/oo1GO-vSTxY/s200/capture-N.png
http://2.bp.blogspot.com/-hY8GcpMOY_I/T1-zi-y5FYI/AAAAAAAACSI/wMiKHGPAOXQ/s200/capture-D.png
http://1.bp.blogspot.com/-c_kqyvub8o4/T1-4PmCe7nI/AAAAAAAACUo/dLLNaIBdd7M/s200/capture-E.png
http://3.bp.blogspot.com/-qAbJqzHZaKE/T1-5Zi-BaaI/AAAAAAAACUw/cA0U9d-fV0c/s200/capture-EE.png
 
http://3.bp.blogspot.com/-_iAYmWPZ3OY/T6yEKba9EfI/AAAAAAAACy4/xmvk-jy65oY/s200/backgroundpinkk.png

http://1.bp.blogspot.com/-Ka96KxzYB0I/T6yERYSpjEI/AAAAAAAACzA/zSI3agxuENM/s200/backgroundpurple.png

http://4.bp.blogspot.com/-sUIbVl5-LsM/T6yEWC5YQdI/AAAAAAAACzI/Mi0KT99TsGI/s320/backgroundorange.png

http://2.bp.blogspot.com/-0PhcCo-cAis/T6yEcPayy1I/AAAAAAAACzQ/J1Ff4O33G2k/s200/backgroundgreen.png


http://2.bp.blogspot.com/-u265Gxq5MZ0/T6yEiUR2mCI/AAAAAAAACzY/7GiRevP1GxY/s200/backgroundblue.png

http://3.bp.blogspot.com/-X7BWFtyN0Pw/T6yEnWHxeII/AAAAAAAACzg/viieD8zh_Nc/s200/backgroundgray.png

http://1.bp.blogspot.com/-4MnlP7pS8xc/TqGa0tWe9YI/AAAAAAAABkY/nFLLn9lHEaE/s200/backgroundpurple-6.png

http://2.bp.blogspot.com/-iwuDm5nFVBM/TqGavJwfeAI/AAAAAAAABkQ/KnQcT03UPNY/s200/backgroundpink-5.png 

http://4.bp.blogspot.com/-7uBfHOvLZRw/TqGag4OnUyI/AAAAAAAABj4/Zju9mdqMV5E/s200/backgroundgray-5.png

http://4.bp.blogspot.com/-mEWmx8gaf7Y/TqGalhkqVXI/AAAAAAAABkA/IPDZgU1rHNY/s200/backgroundgreen-5.png

http://4.bp.blogspot.com/-L17Jr09EGD8/TqGaqcVjW4I/AAAAAAAABkI/PiGY3A0cYS4/s200/backgroundorange-5.png
Itu jelah yang Ana rasa comel dan sesuai untuk jadikan background blog! Assalamualaikum!