Jom! Jom! Jom!

Ana Myhusna | 20:27 | 0Comments |
korean fashion | Tumblr
Assalamualaikum.. How's all? Ceh.. Betul ke tak ayat tu.. Haha.. Bila terdengar satu kejutan dekat sekolah tadi.. Tengah tenang berlajar, tetiba..... "Kamu semua akan menduduki ujian minggu hadapan. Dua minggu sekali akan diadakan ujian. Nanti, bila UPSR hampir dekat, ujian akan bertambah iaitu seminggu sekali." Oh My!! Apa patut Ana buat?? Terkejut bukan kepalang! Semua risau! Yo,yo,a... jer! Haha.. Apa pun memang tak sangka lah kan.. Ini ke hidup sebagai pelajar UPSR? Oh tidak.. Kakak2 n Abang2 dulu yang pernah jadi pelajar UPSR, korang pun mesti macam ni kan? Hehe.. Mana tau.. Ana pun rasa macam tak sanggup! Study 24 hours.. Tapi Ana study using Internet.. Sometimes buat latihan dalam buku.. Kalau rujuk biasa di Internet.. Tak pon di buku.. Tulah cara Ana study.. Harap-harap apa yang Ana buat ni bermanfaat.. Korang doakan ye.. Ana dapat 5A.. Tomorrow, Ana kena ajar kawan Ana sorang ni bahasa inggeris. Dia kata nak dapat target macam Ana 70 and above.. Okaylah tu kan? Markah yang membantu! Baru-baru ni, Ana dapat nombor 4 dalam kelas! Alhamdulillah.. Korang-korang... Ana nak tunjuk dekat korang satu website ni.. yang boleh bantu korang yang sedang menduduki UPSR.. Sebelum tu, Ana rasa UPSR tahun ni last ye? Atau tahun depan? Ntahlah.. Ada orang cakap UPSR 2015, ada orang kata tahun depan, ada jugak orang cakap tahun ni last.. So, Ana pun dah pening dah.. Tapi yang Ana tahu, nanti UPSR dan PMR dah takde kan? So, yang akan menduduki UPSR tu, please usaha sungguh-sungguh okay.. Ana pon akan usaha sungguhj-sungguh.. Ana doakan korang, korang pon doakan Ana yea! Okay.. Tadi Ana cakap nak tunjuk website yang boleh bantu korang dalam UPSR kan? Haa!! Apa lagi if not, tutor tv! Jom ke sini - Tutor Tv. Korang mesti puas hati punyalah! Boleh tengok video, contoh jawapan & soalan serta pelbagai lagi! Okay.. That's all! Harap ia bermanfaat.. Assalamualaikum..

No comments: