Tutorial : Blockquote Style

Ana Myhusna | 17:43 | 0Comments |
Assalamualaikum!! Hye Everyone! Harini Ana nak ajar korang cara nak buat blockquote okay? Jom!

Tak tau Blockquote? Ni lah nama dia Blockquote! Jom Ana ajar jom!
Here is the code. Korang copy kod yang Ana bagik ni dulu.
blockquote{
background:url(http://i.imgur.com/2qzVi.png);
padding:10px;
border-left:20px solid #E4F2C7;
border-right:0px solid #E4F2C7;
-webkit-transition: all 0.5s ease-in-out;
-moz-transition: all 0.5s ease-in-out;
-o-transition: all 0.5s ease-in-out;
-ms-transition: all 0.5s ease-in-out;
transition: all 0.5s ease-in-out;
color:#555;
}
Dah copy? Ok.. Bagi yang menggunakan Template Designer, pergi ke Template dan Tick Expand Widget Template. Lepastu pastekan kod yang korang copy tadi, dekat atas ]]></b:skin>
Bagi pengguna Classic Template/Blogskin pastekan kod tu dekat atas </style>. Araso? 

Kalau korang nak bagi dia bergerak ke tepi, bila korang sentuh blockquote tu, sila tambah kod ni dekat bawah kod yang tadi. Okay?
blockquote:hover{
border-left:0px solid #F2EAC7;
border-right:20px solid #F2EAC7;
color:#555;
}
That's all! Assalamualaikum!

No comments: