Tutorial : Blog Archive (Blogskin) - Style 1

Ana Myhusna | 22:15 | 6Comments |
korean | Tumblr
Assalamualaikum alls!! Are you ready for this? Hehe.. Ready apa? Ready nak belajar cara-cara nak buat Blog Archive di Blogskin!! Haha.. Okaylah.. Ana teruskan jea.. Korang tau tak Blog Archive tu apa? Okay..  Biar Ana tunjuk.. 
Itulah namanya Blog Archive.. Hehe.. Ini Style 1 punya.. Blog Archive yang dropdown punya. Nanti Ana ajar pula Blog Archive style lagi satu.. Okay? Alah.. Yang macam Ana punya Blog Archive tuler.. Hehe.. 
1. Pergi dekat Template. Then, pastekan code di bawah dekat mana-mana yang korang nak letak.
<center><select style="background-color: #FFFFFF; color: #848484; font: 10px tahoma; letter-spacing: 2px; border: 1px #848484 solid; padding: 3px; width: 200px;" onChange="location.href=this.options[this.selectedIndex].value;"><option value=''>Past Tense</option><BloggerArchives><option value="<$BlogArchiveURL$>"><$BlogArchiveName$></option></BloggerArchives></select>
Preview dulu baru save okay? That's all! Assalamualaikum..

6 comments:

  1. tapi kenapa bila click jadi page not found?

    ReplyDelete
  2. @nabila kamalia Maybe page tu xde.. Atau ade tersalah copy code tu ke atau tersalah letak ke.. Hehe.. Ana x pasti sgt.. Sebb Ana dh lama tak pakai blogskin.. Tapi, bila Ana try balik code ni, okay je.. :)

    ReplyDelete
  3. @Ana Myhusna Thanks anyway, dah menjadi dah. Thanks for the tuto, ily.

    ReplyDelete

Love you!