Tutorial : Create Your Cbox!

Ana Myhusna | 18:50 | 0Comments |
Promise | via Tumblr
Assalamualaikum! Nak belajar buat Cbox tak? Pastu, masukkan Cbox tu dekat Blog. Nak belajar? Boleh jerk.. Jom belajar jomzZ!
1. Klik sini.
2. Nanti dia keluar macam ni.
Klik pada image untuk lihat lebih jelas.
3. Korang klik dekat sign up tu.
4. Lepastu, dia akan keluar pulak macam ni.
5. Korang ikut apa yang Ana dah jelaskan dalam gambar tu. Okay! ^^
6. Nanti, korang log in balik.. Lepas dah log in nanti.. Ada keluar macam ni.
7. Klik Look & Feel.
8. Lepastu, pilih colours & fonts. Yang lain2 tu, korang boleh edit sendiri.. Ini yang asas jea.. Nak bagi korang punya Cbox tu comel ckit..
9. Ikut jea apa yang Ana jelaskan dekat gambar tu. Lepas tekan Apply, tekan Publish dekat bahagian atas tu.
10. Then, akan keluar macam ni.
11. Lepas dah copy, korang paste dekat HTML/JAVASCRIPT. Takkan itu pun nak ajar.. Mesti korang dah tau.. Tak pon, ikut step yang ada dekat tempat korang copy tadi. Dekat step 4.
Tu jelarh! Senang je kan? Okay.. Selamat mencuba! Assalamualaikum..






No comments: