Tutorial : Cursor berubah bila sentuh link

Ana Myhusna | 14:35 | 5Comments |
Assalamualaikum!! Hye! Apa khabar semua? For the first time, Ana nak try buat tutorial yang sangat-sangatlah mudah. Hehe.. Yoler.. Tengah ada mood.. Sempena hari jadi Ana ni.. Haha.. Oklah.. Meh, Ana ajar ckit.
Template Designer
1. Korang pergi ke layout dan terus klik Add a gadget. Lepas tu, pergi dekat HTML/JAVASCRIPT.
2. Then, korang copy kod dekat bawah tu.
<style type="text/css"> a:hover {cursor: url(URL CURSOR), progress;} </style>
3. Dah copy? Ok. Pastekan dekat HTML/JAVASCRIPT tadi.
Classic Template/Blogskin
Untuk yang ini, Ana tak pasti boleh jadi ke tak. Korang try lah dulu yea.. Dah jadi tolong komen okay?
1. Pergi dekat template.
2. Dengan menggunakan ctrl+f, korang carik kod a:hover {.
3. Lepastu, copy dan paste kod dekat bawah ni dekat kod yang korang cari tadi.
 cursor: url(URL CURSOR), progress;
Simple je kan? Jadi nanti, jangan lupa komen ckit tau! Tak jadi pon komen. Mana tau Ana boleh tolong. Ok.. That's all! Assalamualaikum.. 

5 comments:

  1. huhu.sama lah kite batrisyie delaila.aku punye pun jadik seyh

    ReplyDelete
  2. tersilap tulis ah.sebenarnye xjadik.ish!

    ReplyDelete
  3. tersilap tulis ah.sepatutnye xjadik.lupe nk letak x.pastu x check.ish kau ni!

    ReplyDelete

Love you!