Tutorial : Tukar Template Designer Kepada Blogskin/Classic Template

Ana Myhusna | 18:06 | 0Comments |
snsd | Tumblr
Hye! Assalamualaikum alls!! Lama sangatlah Ana tak buat Tutorial.. So, kali ni Ana nak ajar korang cara nak dapatkan Template comey macam Blog Ana ni.. Sebenarnya.. Korang boleh edit sampai jadi macam ni.. Just ikut jea tutorial yang ada dekat Blog Ana atau search Tutorial yang korang nak dekat google.. Tapi, kalau korang nak senang, just tukar template korang jadi classic template. Then, korang editlah ckit2.. Sebenarnya.. Tadi, Ana bukak fanpage Ana.. Then, ada orang tanya Ana,

Klik image untuk lihat lebih jelas.

So, Ana buatlah Tuto ini.. Harap sangatlah.. membantu.. Okay! Jom teruskan..

1.  Pergi dekat dashboard.
2. Pilih blog yang korang nak.. Contoh,

Klik image untuk lihat lebih jelas.

3. Pergi dekat Template Blog berkenaan.
4. And then, dia akan keluar macam ni kan?

5. Korang scroll ke bawah ckit.. Korang akan jumpa Revert To Classic Template.
6. Korang klik situ. Lihat image di bawah kalau tak faham.


7. Nanti, Blog korang akan jadi macam ni..


8. Okay.. Sabar.. sabar.. Jangan gelabah sangat kalau Blog korang jadi bertambah buruk macam ni.. Jangan risau.. Ana boleh tolong.. 
9. Korang boleh pergi dekat sini untuk dapatkan template-template comel dan menarik.. 
10. Macam mana nak download dia punya code tu?? Korang scroll bawah ckit.. Then korang akan jumpa button Blogger Main. Rujuk gambar di bawah.


11. Then, klik situ. Nanti secara automatik dia akan terdownload. Korang bukak file yang korang download tadi.
12. Copy code tu, then paste kan dekat Template korang.. Jangan paste ikut sedap hati korang jea.. Padam dulu code yang ada dekat template korang sebelum ini.. 
13. Then, paste kan code template baru korang tu! Pastu jangan biar jea.. Macam dah siap pulak.. Korang editlah mana yang patut.. Okay? 
Antara Template yang Ana rasa comey;
Download ikut step yang Ana bagik tadi..



Kalau tak faham, inform Ana. Ana pasti dapat tolong korang semua.. Okay? Assalamualaikum..

No comments: