Tutorial : Tulisan Pada Link Membesar Bila Disentuh

Ana Myhusna | 13:57 | 0Comments |
Assalamualaikum! Apa khabar semua? Ok.. Ana taknak buang masa.. Ana nak teruskan okay.. Tau tak, maksud tutorial yang Ana nak buat sekarang ni? Maksudnya, bila korang gerakkan cursor dekat link, link tu akan memesar tulisannya.. Senang cite.. Tulisan tu akan zoom in lah.. Ok.. Let's check it out!
1. Pergi ke Dashboard, klik Template & Edit HTML.
2. Dengan menggunakan ctrl + F, korang cari kod di bawah,
a:hover
3. Then, copy dan paste kan kod di bawah selepas/di bawah kod yang korang carik tadi.
font-size: 22px;font-weight: bold;text-decoration: none;}
Yang Ana colourkan warna hijau tu, sila tukar ikut citarasa korang. Yang warna hijau tu, sebenarnya saiz tulisan tu, apabila dibesarkan. Okay? That's all! Assalamualaikum!

No comments:

Post a Comment

Love you!