Seronok Buat Kuih Raya!!

Ana Myhusna | 18:20 | 0Comments |
Assalamualaikum.. Hai semua! Alhamdulillah.. Ana baru jea lepas buat uih raya.. Tue pon belum siap lagi.. Nak solat, lepastu buat kerja rumah.. Bagi kat mak ayah pulak buat.. Penat kot.. Hek! Ok ok...Korang dah buat kuih raya? Jap jap.. Korang rasa time Ana tengah buat tadi, macam mana agak-agaknya suasana die yea? SERONOK GILER! Okay.. Korang buat kuih apa tahun ni? Ker beli jea.. Hehek.. Kalau beli tak best lah.. Taknak datang rumahlah camtu! Hihi.. Joke jea.. Jangan terasa okay! Tahun nie, Ana buat kuih sarang semut.. Sedap woo.. Setiap tahun, kuih ni paling utama dan wajib buat! Yolerr... Kuih turun temurun.. Tradisi katakan.. Hihi.. Korang tau ke tak kuih sarang semut nih? Tau tak? La.. Kuih dia bentuk ala-ala sarang semut ckit.. :face30: Haha.. Aduyai.. Apalah Ana merepek nih.. Tengok gambar kat bawah kalau tak tahu.. Kalau tahu tutup mata.. Jangan tengok! Haha..


Okay nampak? Klik ler image kalau kurang jelas.. Lepastu, Ana buat kuih dahlia! Tak tau jugak ker? Kalau tak tau, korang carilah sendiri dekat Uncle Google yea.. Uncle Google baik.. Mesti boleh tolong punya! Okay? Dan lepas tu, Ana buat kuih samprit! Yeay! Tiga jea.. Tapi, banyak.. Sangat.. :face7: Haha.. Okaylah! Itu jea.. Selamat berbuka puasa dan selamat beraya!!!!! Assalamualaikum..

No comments: