Tutorial : Audioplay Music Player

Ana Myhusna | 05:56 | 1Comments |
Assalamualaikum.. Ok.. Baru-baru ni, Ana ada chat dengan sorang blogger ni tau.. Pastu dia tanya macam mana nak letak lagu dekat blog macam dekat blog Ana ni tau.. So, Ana buatlah tutorial nya... Harap boleh faham tutorial ni.. 

1. Pergi dekat sini dulu.
2. Korang sign in / sign up dulu.
3. Lepas dah sign in, korang tengok kat tepi ada button upload. Ok, klik situ. Rujuk gambar di bawah.

Klik dekat button yang Ana bulatkan tuh..

4. Dah? Lepastu, click browse
5. Lepastu, pilihlah file lagu yang korang nak. Pastikan korang dah download awal-awal lagi lagu tue.. Maaf lupe nak suruh time first2 tadi.
6. Lepas korang dah pilih file lagu tu, korang click start upload.
7. Bila dah siap, korang pergi dkat profile korang. Mana profile? Tengok bawah.


8. Lepastu, klik lagu yang korang dh upload tadi. Contoh :


9. Lpastu, copy linknya di sebelah.


10. Dah? Ok. Korang klik sini pulak. Lihat apa yang Ana terangkan dekat gambar di bawah.

Klik kalau kurang jelas.

11. Lpas dh follow sume step kat atas tuh.. Pastekan kod html yang korang dh copy tadi dekat HTML/Javascript. Kalau blogskin, boleh paste dimana-mana yng korang suke.

Ada pape boleh tanya Ana.. Okay.. Assalamualaikum..