Iklan ChurpChurp

Ana Myhusna | 12:24 | 4Comments |

Hai semua! Ana ada request, macam mana nak buat iklan churpchurp nih.. Okay.. Sebenarnya, Ana baru jea buat iklan ni.. Dah ada yang tanya pulak. Tapi, ini tak masuk dalam kategori tutorial okay? Okayh.. Ana terangkan dulu, then Ana tunjuk cara2 dia okay?

ChurpChurp Itu Apa?
Okay.. ChurpChurp nie, lebih kurang samalah macam Nuffnang. ChurpChurp dengan Nuffnang ni merupakan iklan secara online melalui laman-laman sosial. Cuma, ChurpChurp nih, kita boleh pilih campaign mana yang kita nak iklankan.. Cer korang klik ketiga-tiga burung biru comel kat sidebar Ana tuh.. Bawah ckit.. Ha! Tulah dia campaign yang Ana pilih untuk diiklankan. Sebenarnya, Ana main amik jea kempen mana2.. Hihihi..
Ana pernahlah try buat guna Nuffnang nih.. Tapi, Ana sikit pun tak faham. So, Ana try pulak iklan ChurpChurp nih.. Nampaknya, iklan nih lagi mudah nak faham berbanding Nuffnang. Ana baru jea buat ChurpChurp ni semalam, n hasilnya baru 40 sen. Hihihi.. Sekurang-kurangnya, Ana dapat jugak hasilnya kan? Yang Nuffnang tu maybe susah ckit nak dapat hasil berbanding ChurpChurp.

Macam Mana Nak Buat Iklan ChurpChurp?
Okay.. Meh sini Ana ajar!
Wokayh.. Daftar dulu.. Klik sini untuk daftar! And, cara nak daftar nih, Ana ambil dekat blog Kak Lyssa tau!
Cara-cara nak daftar dia :
1. Klik Sign In With facebook (Login with twitter). Okay?
2. Masukkan emel dan password korang.
3. Lepastu, tekan allow.
4. And then tengok 4 steps di bawah nih..

i- Authorize With Facebook dulu :

 

ii - Pastu korang kena authorize with twitter lak taw..kalau takda twitter, skip jer..

 

iii -  Pastu korang kena iscRi maklumat tentang diri korng..yang nie penting..kena isi betul2 sebab butir2 korang nie bertujuan untuk diorang proses pembayaran earning korang nanti..

 

iv - Lepas tu , siap lah ! Korang just tekan REWARD kat atas tu yer ?
5. Okay.. Lepastu, bolehlah nak start share segala campaign yang korang dapat tu yea.. Ana dapat 4 jea campaign. Kalau banyaklah campaign yang korang dapat tue, memang untung sangatlah!
Mudah jea kan? Okay.. Selamat maju jaya! N jangan lupa klik iklan ChurpChurp Ana juga yea.. Nak share korang punya kat cni pun boleh.. Assalamualaikum..

Credits : LyssaFaizureen

4 comments:

Love you!