Tutorial : Enable Comment Di Blogskin

Ana Myhusna | 12:03 | 1Comments |

Hai semua! Maaf yea.. Ana private kan blog Ana buat sementara waktu sebab Ana nak godek balik classic template Ana yang Ana pernah pakai dulu. Semalam, Ana tak sempat nak buat tutorial kotak komen ni. So Ana nak buat harini! Okay.. Ini permintaan daripada Eddie. Okay, jom start!

1. Dashboard - Template 
2. Tekan Ctrl+F dan cari code BlogItemTitle
3. Copy code bawah ni dan pastekan bawah code yang korang cari tadi
<div class="com"><a href="<$BlogItemCommentCreate$>"<$BlogItemCommentFormOnClick$>> <$BlogItemCommentCount$> comments</span></a></BlogItemCommentsEnabled></div>
 4. Kalau code BlogItemTitle tu ada dua pastekan bawah dua-dua tempat tu
5. Pergi ke settings dan pilih post and comments

save image

5. Okay, follow jea yang dalam gambar tu yea.
6. Then, save.
Done! Okay.. Semoga berjaya. Kalau jadi comment yea.. Assalamualaikum..

p/s : kalau nak display comment, nanti Ana buat tutorial yea.. Tgh pening menggodek nih! 


1 comment:

Love you!