Tutorial : Sticky Post

Ana Myhusna | 13:33 | 0Comments |

Hai semua! Firstly, Ana nak minta maaf sangat-sangat kepada orang yang request tutorial nih. Hazmi. Ana tak perasan ada request tentang sticky post nih. Maaf sangat-sangat. Yelah.. Banyak sangat orang share iklan. Orang tue semua kan tak faham bahasa.. Dah terang-terang tulis kat atas tue NO ADS, tapi tak faham jugak.. Buta huruf maybe? Tengah marah nih.. Okay.. Taknak buang masa, Ana start sekarang juga!

Ohh.. Nak cakap duduk kat Kajang Mulia kea? Dekat-dekatlah taman kita yea? Huhu..

1. Buat entri korang macam biasa and then publish.
2. Edit balik entri korang tuh.
3. Lepastu, dekat tepi tu ada Post Settings kan? Klik dekat Published On. Tengok gambar di bawah.

Klik image kalau kurang jelas.

4. Lepastu, nanti dia akan keluar macam ni kan?


5. Okay.. Korang setlah bila korang nak post tu melekat. Faham? 

Mudah jea kan? Okay.. Selamat maju jaya! Ada apa-apa pertanyaan, boleh komen.. Assalamualaikum.


No comments:

Post a Comment

Love you!