Bogoshipta, chingu!

Ana Myhusna | 11:14 | 4Comments |

Hai semua! Hari ni, ermm...ermm...ermm.. Bosan sebenarnya! Tak tau nak update apa dekat blog. Kalau dulu, buka blog tak habis-habis nak edit aje! Sekarang, buka blog nak update entri pula. Tapi, takde idea nak update pasal apa. Kalau nak edit blog sendiri pula macam tak tau nak tambah apa. Nanti, kalau duk tambah macam-macam kang, jadi belacan pula! Tak pun, jadi air batu campur durian. Haha.. (Terikut cerita Upin & Ipin pulak!) Ha! Cakap pasal cerita nih, Ana teringat cerita korea yang Ana tangguhkan haritu. Tak habis lagi. Tak pun, ceritaa Running Man yang Ana dah banyak kali terlepas. Boleh tengok kat internet. Apsallah Ana tak pernah terfikir. Sebenarnya, sebelum Ana update entri nih,, Ana duk cari-cari novel apa yang Ana boleh baca. But, malangnya semua dah habis di ngap! oleh Ana.. Haha.. Dah habis baca dah semua. Nak beli baru, tak boleh pula keluar. Kalau nak keluar mesti kena keluar ngan mama / abah Ana. Bila dok tengok kawan-kawan Ana yang sibuk planning nak hang out, Ana jadi jeles pula.
Lepastu, haritu kawan Ana nama dia Naim. Okay.. He's just a bit crazy. And mulut dia macam Talking Tom! Membebel je tau kat Ana. Haritu, dia ada sekali ajak Ana keluar dengan kawan-kawan yang lain. Huh.. Rasa serba salah pula. Ana manalah boleh pergi keluar camtu je. Katanya, kesian tengok Ana tak dapat keluar dengan kawan-kawan. (Yaa! Aq boleh keluar ngan family lah..) Hurmm.. Tapi, boleh ke lepaskan rindu dengan kawan-ii ? Takkan.. Kalau tetiba jumpa kngkawan kat shopping complex ke,, kat mydin ke.. Mmg teruja habislah! Kalau nak jumpa kat pasar malam memang taklah. Dahlah ramai org. Kalau jumpa pun tak sedar. (Haha.. Macamlaha aq selalu pergi pasar malam. Gaknya, setahun 2/3 kali je. Cakap je lebih) Haha..
Tengok tuh! Bila nak bual kosong banyak je cerita. Tapi, bila kita nak ready tajuk untuk dibual, mmg takde ceritalah jawabnya! Ckit je ceritanya kan? Biasanya,, mmg Ana akan buat cam bual kosong ckit. Setiap kali nak update entri. Update je apa yang keluar dari kepala otak yang shenget ckit nih.. And then, habis citer baru reka tajuk. Kalau reka tajuk dulu, tak sudahlah jawabnya! Bila sebut perkataan shenget teringat kawan-ii kat SKK. Korang sihat? Jangan cakap tak okay.. Bahasa SKK memang Ana takkan lupa! Cweet, shenget, shakai, and macam2 lagilah.. Lepastu, bahasa yang agak tak betul tuh.. Fafa bagai.. Mmg aq takkan lupa! Panggilan nama yang korang reka pun aq takkan lupa! Btw, jauh di sudut hati Ana,, diorang ni sebenarnya awesome and cool gile! Korang selalu tebalkan telinga dekat ejekan dan sindiran. Macam takde benda. Panggil korang badak pun korang tak kisah. Korang macam anggap itulah nama yang rasmi khas untuk korang! Haha.. Ana nih.. tukar-tukar topiklah.. Jap-jap, keluar dengan kengkawan.. Jap-jap, perangai diorang! Eh.... cop cop! Ana tak tukar topik. Yes! Dah dapat tajuk apa nak bagi untuk entri kali ni. So, taknak buang masa. Cerita korea menanti.. Okay-ii.. Assalamualaikum

4 comments:

Aily Pop said...

Shakai ke? Bukan Shekeh eh? =D

Batrisyia Delaila said...

Kak ana, Kalau kak ana nak novel free jom like fanpage Official AinMaisarah Novelis, ade pertandingan.. best.

Ana Myhusna said...

@Aily Pop Sama je mksudnya tuh.. Huhu..

Ana Myhusna said...

@Batrisyia Delaila Tau.. Akak slalu tngok.. Tp, slalu xde masa nak join.. Hehe..