Soalan Cepumas Daripada Kak Zakiah

Ana Myhusna | 13:15 | 3Comments |

Hai semua! .... Pergi Cbox, bukak balik older messages then pergi dekat link soalan cepumas yang belum dijawab. Okay! Seperti yang Ana cakap malam tadi, Ana akan jawab soalan cepumas daripada Kak Zakiah right? Okay, Ana jawab sekarang juga. (Sambil dengar lagu XOXO dekat blog sendiri! XD)

1. Post this rules
2. Write 11 things about yourself
3. Answer the question the tagger tag to you
4. Creat the new 5-10 questions for those u want to tag
5. Choose 3 bloggers u want to tag and link them to the post  
11 Things About Myself
1. Cuai
2. Suka shopping
3. Suka pendam perasaan
4. Tak reti jaga rahsia (jangan bagi Ana rahsia, nanti bocor! XD)
5. Banyak cakap
6. Suka tengok cerita korea
7. EXOSTAN (Sape geng kita?)
8. Tak suka mekap (Org asyik ckp Ana pakai mekap. Benci! >.<)
9. Suka menyanyi.
10. Suka berkawan (jenis tak tau malu bila jumpa kawan baru ^^)
11. Kasar n sombong dengan lelaki (kasar tapi hati I lembut kayy..)   
Okay,, sori tau. 11 things ni Ana c/p je dripada soalan cepumas yang Ana dh jawab. Sebab Ana sendiri tak tau nak fikir apa lagi yang ada tentang diri Ana. Hehe.. (Malas nak fikir sebenarnya tuh!)
 SOALAN UNTUK ORANG YANG DITAG ;
1 . Boleh DESCRIBE blog saya tak ?
Blog awak is really cool. And lagu dia pun BEST GILER! Warna blog awak pun saya suka. Blog awak looks cute but simple. (Pandai awak edit blog! Heee.. Saya suka! Saya suka!) Header awak pun cantik lagi-ii ada gambar Chanyeol lagilah daebak. Muka hensem kat situ kan.. XD
2 . Suka cerita Good Doctor tak ? Cerita KDrama .
Tak tengok lagi. Best ke? (Tanya balik pula!) Kalau best nak tengoklah nnt! Hehe..
3 . Tengok cerita Playboy Itu Suami Aku tak ? Boleh ceritakan best ke tak ?
Tengok sangat. Takkan terlepas! Best giler citer ni. Pelakon die hensem pulak tu! Haha...
4 . Layari internet berapa kali seminggu ? *sori la tanya hal peribadi plak*
Tak tentu.. Kalau bosan bukaklah internet nih.
5 . Try dengar lagu Encik Mimpi - Dengarkanlah . Komen ?
Lagu tuh best yang teramat sangat. Selalu sangat dengar lagu tuh.
6 . Suka blog siapa ? Boleh taruk link tuan blog tu sekali :)
This Blog. Kliklah kalau nak tahu blog sape. Sebenarnya, banyak lagi blog yang saya suka. Semua sebenarnya. Tapi, blog ni paling saya suka.
7 . Suka masuk segmen / giveaway tak ?
Suka sangat. Tapi, tak boleh masuk banyak-ii sangat nnt pening kepala. Then, masa untuk buka intrnet un tak menentu.
8 . Minat kpop ? Jpop ?
Dedua minat. Tapi, lebih kepada kpop lah.. Hehe..
9 . Kenal kumpulan Coboy Junior tak ? Lebih kurang cm kpop tapi ipop
Kenal sangat!
10 . Suka edit gambar tak ?
Suka.. Tapi, tak berapa pandai.. Ehehe..
Okayh! Ana dah jawab.. Hope puas hati dengan jawapan Ana okay?

My Questions
1. Bila selalunya buka blog?
2. Warna kegemaran?
3. Mula blogging bila? Tajuk entri pertama awak?
4. Lebih cenderung pada twitter / facebook?
5. Pernah masuk GA/Segmen? Pernah menang?
6. Kpoppers? Band mana paling awak suka?
7. Minat EXO? Siapa paling awak minat dalam band tu?
8. Suka kilat kuku? (Takde kerja tanya soalan camni)
9. Barang apa paling awak sayang?
10. Describe my blog?
Mangsa tag! Jeng jeng jeng.. :
2. Scha
Ok! Tugas selesai.. Fuh! Assalamualaikum.. 


3 comments:

Rina Safrina said...

http://safrinapunyablog.blogspot.com/2013/11/soalan-cepumas-anamyhusna.html

Afiqah Adzan said...

Wahh jawab lagi jawab haha

Nur Zakiah Akma said...

terima kasih sbb jawab soalan-2 saya :)