Tukar Bateri Phone

Ana Myhusna | 14:25 | 8Comments |


Hai semua! Lama Ana tak post gambar kawaii macam ni dalam entri kan? Kalau dulu, setiap entri ada gambar kawaii. Sekarang dah takde.. Dah tak berapa minat sangat dah kawaii nih.. Hehe.. Kalau dulu, minat gila gambar kawaii macam nih. Okk..
Korang, korang.. Pernah tak tukar bateri phone? Pernah tak bateri phone tetiba tak muat nak masuk kat dalam phone. Perut bateri tu macam dah gemukss pulak! Pernah tak? Okk.. Jawab dalam hati je. Hehe.. Time Ana punya bateri jadi camtu kan.. Ana bengang gila. Sabar je dngan bateri tu. Ana ingat bateri tu yang tak betul. Ntah ntah boleh baik balik ke apa. Tapi, makin teruk pula jadinya. Bila nak pakai phone je boleh pakai 2 atau 3 minit je.. Last-ii, ter off pulak. Bila on balik bateri dari full jadi low. Kengkadang, baru je on ter off balik. (Dah nyanyok apa phone aq nih?) Ana bengang sangat time tuh. Pasanglah charger balik. Lepastu, mainlah phone tuh. Bila pasang charger baru boleh pakai lama sikit. So, Ana terus jelah pakai. Nak bagitahu abah Ana takutlah pula. Sebab apa? Sebab ni kali ke berapa ratus ntahlah Ana rosakkan barang-barang mahal macam handphone, laptop & lain-ii tuh. (Dasar tak reti jaga barang!) Hohoho...
Lepastu, makin lama makin buat hal phone Ana tuh. So, Ana terpaksa juga ngadu kat abah Ana. Tapi, sebelum tu Ana ngadu kat mama Ana dulu. Haha.. Takut katakan.. And then, mama Ana tengoklah phone tuh.. Pastu, katanya pakai getah kat phone. Bateri tu kan makin gmukss.. Bila masukkan je terkeluar balik. Cover takleyh tutup. Asyik tercabut je. Then, Ana pegilah charge phone. Pastu, abah Ana balik. Dia nak pinjam charger Ana. Katanya, malas nak amik charger kat tingkat atas. Ana pun bagi je abah Ana amik sendiri dengan slambernya! Ana pun tak sedar.. Last-ii, abah Ana prasan phone Ana bergetah. Terus tergagap-gagap jawab. Jantung nak jatuh je rasa. Ana pun citer jelah pasal bateri Ana tuh. Lepastu, abah Ana cabut bateri tuh. (Eh, tak marah ke bapak aq nih?) *Tarik nafas lega..*
Balik je dari kedai, abah Ana bawak bateri baru. Wuu.. Dengan seronok Ana amik. Tapi, yang geramnya buat penat je delete semua gambar Luhan EXO dengan gambar EXO yang lain. Kena download balik. Ingatkan phone tu nak bawak gi kedai. Rupanya, beli bateri baru je? Yoler.. Nanti abah Ana nampak penuh gambar EXO, nak jawab apa? Haishh.. Pastu, Ana download balik bagi penuh satu album. Huahaha.. Okk.. Sampai sini saja.. Assalamualaikum.. ^^

8 comments:

Badlishah Azman said...

Assalamualaikum kak ana, jom join giveaway shah http://badlishahazman.blogspot.com/2013/11/minions-segment-by-badlishah-azman.html *sorry komen kat sini*

Ana Myhusna said...

@Badlishah Azman Nggak pape kok.. *CkpIndonJap. XD.*

Syah said...

Jom join GA ni!

last 30 NOV!cEPAT!


http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2013/11/1k-giveaway-by-cik-arnab.html

ezyra daniel said...

hope lepas dah pakai bateri baru nie dah ok la phone tu..tkde prob lain hehe

AfrinaTarmizi said...

wahh , harap battery baru tu dah tak ada masalah dh . kira ada hikmah lah tu ayah ana nk charge phone ana . dpt battery baru , okay lah tu :)

Nini Hanini said...

tak pernah tau pulak bateri boleh jd gemuk..hehe

Afiqah Adzan said...

Tak pernah punlagi tukar bateri phone

Hafiza AizZawa said...

bateri jd gemok ms gune 3310 nokia dulu.. bestnye lagu latar dia..