Cadangan Korang?

Ana Myhusna | 21:34 | 16Comments |

Hai semua! Ana nak minta pendapat korang ni. Plzz.. Janganlah tutup dulu. Bacalah entri ni sampai habis. Nak minta pendapat je.. Okay? Plzzz.. 
Okay! Terima kasih sebab terus membaca. Thanks again sebab sudi teruskan lagi baca entri Ana.
Wah, wah, wah! Baiklah korang.. Semata-mata nak kasi pendapat, korang teruskan baca. Thanks again!

Okay.. Ana nak minta pendapat korang. Blog Ana ni nampak tak best je kan? Hurmm.. Haritu pun Ana pernah cakap pasal nih kan? Tapi, kalini Ana nak tanya korang sekali lagi. Bolehlah.. (Woi! Mengadanya.. Cepatlah. Don't waste my time!) Hehe.. Okk..
Blog AnaMyhusna
Ok nampak kan? Boleh tengok lagi keliling blog Ana sekarang nih..

Warna Tema Blog
Okay. Seperti yang korang tengok, warna blog Ana kelabu putih right? Ana pilih warna ni pun, sebab Ana failed dalam matching-ii color blog nih.. Cari tutorial match color pun still tak faham. Ana kalau boleh nak warna yang terang dan simple. Lepastu, nak nampak cam colorful ckit walaupun pakai 2/3 color. Ha! Siapa yang pandai match color nih cadanglah dekat Ana warna yang sesuai. Boleh Ana pertimbangkan ckit. Boleh ye? Cadangkan warna yang sesuai bagi korang dekat kotak komen. Boleh kan? Aloohh.. Korang kan baik. Eceh... Ok, stop sampai sini.

Font
Okay, I think font yang Ana pakai sekarang nih dah okay lah kan? Korang mudah faham lah kan? Warna font tu pun dah okay right? Tapi, kalau rasa perlu perubahan Ana siap mempertimbangkan. Ana harap sangat Ana dapat pendapat korang. Yang Assalamualaikum tuh, kalau korang rasa ada yang lagi cantik dan sesuai mehlah bagi link. Hehe..

Navigation
Okay, jujur. Ana tak reti susun navigation kat blog. Pilih navigation yang sesuai or anything. Apa yang patut letak pun Ana tak tau. Tulah pasal Ana just buat 'About This Blog' camtu je. Takde navi yang comel-comel cam korang punya tuh.. Kan? Okay, nak selit ckit. Status tu okay kan? Kalau ada cadangan kotak status jenis lain boleh je cadangkan. Hehehe..

Post Title & Sidebar
Ada cadangan? Rasanya, post title dengan sidebar yang sekarang dah okay kan? Just kalau tukar warna tema blog, Ana kena tukar jelah warna post title dan sidebar Ana, isn't it? Ana selalu tengok orang punya. Cantik nyalah hai.. Tapi, cari tutorial tak jumpa pula. Nak buat sendiri, memang sedang bertungkus lumus nih. Border blog Ana yang baru buat ni pun, penat tau godek-godek template. Ana buka template blog Ana yang lain. Lepastu, bandingkan. Sampailah dapat buat border.

Okay,, Ana rasa tu je kot? Tapi, kalau korang ada idea yang menarik boleh tambah kat blog Ana yang boring nih, bagitahu lah. Mana tahu, Ana berminat nak buat ke.. Korang semua kan blogger bijak.. (Bodek ckitt) Bantu ye.. Korang baik kan? Haha.. Yang penting skang, cadangan warna. Ana sangat-sangat perlukan cadangan untuk warna tema. Cus, warna blog Ana nih,, bagi Ana lah ye.. Warnanya agak boring.. Hehe.. Kalau nak padankan purple putih pun okay gak kan? Teringat favorite color Iqbaal CJR. Hoho.. Okay gak kan? kan? Kalau korang ada idea lain, cadangkanlah ye. Ana nak pendapat korang sebab blog ni korang juga yang nak datang baca atau sekadar blogwalking kan? So, Ana nak bagi mata korang sedap sikit memandang blog ni. Kira cam hasil cadangan koranglah ni.. Hehe.. Okay? Btw, Ana kalau boleh nak edit malam ni juga. Ataupun besok. So, cepat cadangan! Help me! Okay..

Assalamualaikum

P/S : Blog sendiri pun tak teredit, apa lagi blog orang. Ana minta maaf kalau ada yang minta tolong Ana edit tu ye. Sebab Ana tak dapat nak tolong.

16 comments:

  1. hai,, walaupun saya tak reti sangat matching colour, tapi bagi saya colour blog awk ni combination dia dua dua terang. so, nampak blur. Apa kata guna warna satu terang satu garang ke.. tapi jangan lah merah mak ngah.. haha bagi saya putih tu okay kot. kan kelabu nak dekat2 putih.. so, cuba try Putih + selain kelabu.. huhu visit my blog.. :)

    ReplyDelete
  2. tak payah laa akak edit lagi dah bagus camni X3

    ReplyDelete
  3. Bagi saya blog awk dah ok tapi , klau awk cmpurkan putih dengan purple cair pun ok jugak . kelabu + pink pun sesuai :) yang lain-2 dah ok . klau nak navi tepi post (luar content) awk tuh gi sini -> http://happyyeol.blogspot.com/2013/11/tutorial-letak-navi-tepi-body-blogskin_4.html

    ReplyDelete
  4. warna kelabu n putih tu nampak blurr.. mungkin boleh guna warna kawaii macam biru cerah,pink dan putih.. mesti kena ada 3-4 warna dekat dalam blog,,,

    ReplyDelete
  5. Anyway, nice entry.Hoho.Ni time akak bosan so buat header nih stu utk awk.Tk thu la cntik tk..Size dye tuh tmbk je. hihi.

    http://i.imgur.com/yUZtnJN.png

    ReplyDelete
  6. Pada pendapat Ina, blog ni dah lawa. Ina suka blog yg simple... Tapi, kalau awk nk lawakan lg, blog ni, try lah guna warna yg comel-comel, contoh mcm pink +biru, pink + putih , biru + putih , + ungu , pink + kelabu.

    Ina rasa tulisan post ni comel, tp kecil sikit. hehehe...

    Ini pada pendapat Ina sahaja... Terpulang kpd awk nk terima ke tak :) Hope jgn kecil hati :) Hihi :D

    Keep blogging :)

    ReplyDelete
  7. ana :) nana bagi pendapat sedikit,warna kelabu tu ana boleh tukarkan dengan warna yang gelap,contoh purple gelap,hijau gelap.pasti menarik :)
    kalau nana memang nana suka warna striking :)

    ReplyDelete
  8. Hmm. semua dalam blog ni dah okay cuma warna je yang agak suram. Kelabu+putih ? Klau awak mmg suka warna tu, tak apa. cuba selitkan lagi satu warna. Lg satu, background nampak suram sikit. Hehe ~

    ReplyDelete
  9. saya rasa warna blog agak tenggelam.. apa kata awak guna blogskin ? cuma kena pandai main code je.. lagi satu, apa kata buat header yang lebih menarik.. ALL THE BEST :D

    ReplyDelete
  10. kelabu putih tu ok .. cantik . tp kalau awk tmbah pink muda nmpak kalerful skit . nav bar awk tu pun ok dh :)

    ReplyDelete
  11. @Aien Syahierah ♥ Thanks ye akak. Cantik header yang akak buat tu. In Shaa Allah Ana guna. ^^

    ReplyDelete
  12. Thanks ye semua! @Sabrina SA Tak kecik hati pun.. Hehe.. Pendapat semua banyak yg membantu. ^^

    ReplyDelete
  13. my opinion, this is a simple but kawaii design blog chingu~~ I like it~ :D hehe

    ReplyDelete
  14. Stick to what u like dear,
    Bagi CN,this is pretty enough.
    Simple yet pretty,hehe.
    Sejuk mata memandang.

    ReplyDelete

Love you!