Doodle Me & My Buddies By Cik Nini

Ana Myhusna | 19:02 | 5Comments |
Segmen "Doodle Me & My Buddies By Cik Nini"
~Cik Nini & Buddies~ 

Cara nak menyertai segmen ini adalah :

1. Follow Blog Cik Nini.
2. Buat satu entry yang bertajuk,"Doodle Me & My Buddies By Cik Nini".
3. Sertakan bersama satu gambar korang dengan kawan-kawan korang (^-^)v.
4. Dibawahnya,ceritakan tentang persahabatan korang dengan cara yang paling kreatif yang korang boleh buat.

Segmen berlansung dari 16/12/2013 - 16/1/2014

Embedded image permalink
Us. You know what about us? We are best friends. And of course it should be forever. I love them. They are my everything. Kami kenal selama enam tahun. Dan salah seorang dalam gambar tu Ana kenal selama 8 tahun cus Ana duduk taska dulu. Tak sangka kami boleh membesar bersama. Kalau nak tahu, dulu kami taklah rapat seperti yang korang tengok dalam gambar dulu. Cer korang tengok yang tengah-tengah tu. Muka dia tertutup ckit. Nama dia Kamilia Hanim. I called her Hanim. She's my best friend since 5 years old. Kami membesar bersama di taska. Bila waktu cuti sekolah, Ana dengan dia n kawan-kawan yang lain always main sama-sama. Main mak-maklah.. Doktor-doktorlah.. And macam2 lagi.. And, biasanya kitorang main dengan kakak angkat kitorang, Eryfa. Okay, yang hujung sekali. Her name is Fitri. Nurul Fitri. Well, muka dia cam Indon kan? Ye, dia keturunan Indon. Dialah bff Ana since darjah 3. Maybe, darjah 2 pun kitorang rapat. Kalau dulu, dialah segala-galanya. Ana tak ada kawan yang lebih rapat selain dia dan Hanim. Bila Ana sedih, dia ada. Bila Ana gembira pun dia ada. Ana tak pernah lupa perangai Ana yang kuat merajuk time darjah 1. Fitri lah tukang pujuknya.. Hehe.. Ana tak ramai kawan yang rapat dan boleh dipercayai macam Fitri dan Hanim sampailah Ana naik darjah 5. Okay, yang beg biru, purple dan kuning (Safii, Farisha, dan Aqilah). Kalau nak tahu, Ana dah kenal diorang dari darjah 1 lagi. Cuma Ana tak rapat sangat. Kurang. Aqilah tuu pulak Ana tak pernah tegur sapa pun. Bila naik darjah 5, Ana tak tau camne Ana boleh rapat dengan Safii dan Farisha dan dalam masa yang sama Ana rapat dengan Aqilah cus kitorang ditakdirkan satu kelas kat sekolah agama. Dan Ana yakin inilah dia takdir Allah S.W.T. So, kitorang always together and selalu ingat-mengingati. Nasihat each other. Kena marah ngan cikgu pun kengkadang sama-sama. And then, Ana naik darjah 6 dan kitorang terseperate sampai 3 kelas dekat sekolah agama. Fitri dan Safii, kelas first. Ana dan Hanim, kelas second. Farisha dan Aqilah, kelas third. Kitorang sebenarnya tak suka juga bila diseperate kelas. Tapi, akhirnya kitorang makin okay dan kitorangg still boleh rapat-rapat selalu. Bila hari last sekolah, kitorang nasihat each other, luahkan perasaan dan tangkap gambar. Tulah gambar pada hari terakhir persekolahan. That's all!

P/S : Maaf, kalau story Ana panjang sangat. Ana tak boleh bila sentuh pasal kawan. Nanti ter-over! :D 

5 comments:

Nur Hamizah said...

Wahh bestnya dia. Kecik kecik dah banyak kawan. moga persahabatan sehingga ke syurga Allah. Aamiin :D

Nini Hanini said...

Thanks Ana sebab join,baca entry Ana,teringat pulak akak dngn kawan2..sekarang dh berpisah semua. Gomawo ya~

Ana Myhusna said...

@Nur Hamizah Thanks.. In Shaa Allah..
@Nini Hanani Cheonman-e! ^^

Batrisyia Delaila said...

yang kak farisha tu apa nama penuh dia kak ana? farisha athirah ye?

Ana Myhusna said...

@Batrisyia Delaila Yup! Kenal eh?