Iqbaal CJR ♡

Ana Myhusna | 16:29 | 3Comments |

Hai semua.. Firstly, Ana nak cakap terima kasih kat korang semua yang baca entri sebelum nih.. Komen-komen  korang betul-betul menaikkan semangat Ana untuk terus berblogging. Memula, dah lemah semangat dah.. Rasa cam malas je nak berblogging. Tapi, lepas baca setiap komen-komen korang, Ana rasa seronok nak berblogging balik. Thanks yah! Okk..
Cuti-cuti macam ni, korang buat apa? Gi jalan-jalan tak? Hoho.. Ana tak cuti mana-mana pun.. Asyiklah duduk rumah.. Besok pula, Ana kena pilih. Nak duduk rumah ke nak duduk rumah nenek. Hurmm.. Sebenarnya tu nak duduk rumah nenek, tapi kalau nak internet, kena minta kebenaran maklong. Erghh.. 'Tak rela aq. Garang noh..' Tapi, kalau duk rumah, tak dapat jumpa nenek. Aduh.. Look! Tamak yah!! Dedua nak. Tapi, kalau duduk rumah kena jaga bebudak nakal 3 ekor nih.. Leceh gak ek? Kk.. Tolak tepi citer tuh.. Uuuuutt..
Korang tengok tak cerita Hanya Kamu yang CJR berlakon tuh? Hari-hari Ana tengok semata-mata nak menghabiskan cerita diorang. At least, dapat tengok muka Iqbaal and friends selalu. Siapa comate? Put your hands up! Hehe.. Apapun, Ana dah minat diorang gegila sampai nak tau pasal diorang. Ana selalu tengok video harian diorang dekat youtube. Bila tengok, buat Ana rasa nak tau sifat diorang yang sebenar. Lepastu, Ana tengok biodata diorang.. Ana sangat-sangatlah tertarik dengan biodata Iqbaal. Dari semalam, Ana duk kaji bioadata diorang. Eceh! Kaji konon..
Tapi, memang Ana suka sangat tengok Aldi dengan Salsha. Ceihhh.. Haha.. Apapun, bila tengok biodata Iqbaal, Ana kagum sangat tau! Ana suka tengok, cita-cita dia, sifat dia yang rajin solat tu. Walaupun dia artis. And dari segi penampilan maybe nampak cam artis cowok-cowok (lelaki) yang lain. Tiru gaya Justin Bieber lagi! Peminat katakan.. Tapi, dia ni alim. That's what I like about him! Patutlah ramai peminat.. Ececeihh..
Btw, favorite colour Iqbaal samalah dengan Ana! Haha.. (Ungu Putih). Tapi, Ana ni senang citer sumer warna suka. Tapi yang paling suka, hitam, putih dan ungu. Tapi, Ana always berpakaian hitam putih. Kalau warna lain pun mesti dipadankan dengan hitam. Why? Malas fikir panjang. Hitam jelah.. Haha.. Apapun, Ana minat yang teramat sangat dengan Iqbaal CJR. Jom! Ana kasi biodata dia sikit.

Hensem kan? Jangan melting ahh.. (Btw, Luhan pun hensem! >.<) Hoho.. Boleh lak teringat Luhan. (Tengah gaduh rebut artis korea ngan kengkawan kat fb. Tulah pasal!)
Biodata
Nama Lengkap : Iqbaal Dhiafakhri Ramadhan
Nama Panggilan  : Iqbaal
Tempat & Tanggal Lahir  : Surabaya, 28-Desember-1999
Zodiak  : Capricorn
Agama  : Islam
Sekolah  : SDIT Al-Muhajirin
Cita-cita  : Ingin jadi Ustadz
Warna Favorit  : Ungu, Putih
Twitter  : @iqbaale
Fans Page  : Official FanPage – Iqbaal Dhiafakhri Ramadhan
Karir  : Musikal Laskar Pelangi sebagai Trapani, Film layar lebar 5 Elang sebagai Rusdi
 Iqbaal ni pun ada blog tau! Senang citer, semua ahli CJR ada blog. Tapi, ada dua yang takde blog. Tak silap Ana lah.. Kiki dgn Aldi. Sokay.. Jom tengok fakta tentang Iqbaal.
Fakta Tentang Iqbaal
1. Iqbaal nge-fans banget sama gaya Justin Bieber, ia memiliki koleksi sepatu Supra sebanyak 2 pasang, warna ungu dan abu-abu.
2. Lagu Justin yang paling ia suka Down To Earth karena liriknya bikin ingat untuk tetap rendah hati meskipun terkenal.
3. Jumlah teman di FB-nya sekitar 1000 lebih dan follower di twitter mencapai 30 ribu lebih. Dalam sehari, iqbaal biasa men-tweet 25-30 status. Tak lupa, Iqbal juga puny afans bernama Soniq alias Sobatnya Iqbaal.  
4. Iqbaal gak suka namanya ditulis Iqbal atau Ikbal
5. Iqbaal zodiaknya capricorn
6. Iqbaal suka ngoleksi topi
7. Iqbaal suka gigitin kuku jari nya sendiri
8. Nama ayah iqbaal Herry Hernawan
9. Nama ibu iqbaal Rike Dhamayanti
10. Iqbaal kalo disekolah suka jerengin mata
11. Iqbaal suka kura-kura dan kucing
12. Iqbaal anak ke dua dari dua bersaudara
13. Iqbaal mempunyai kakak perempuan yg bernama Fildza Hasnamudhia , atau biasa    dipanggil ka ody
14. Iqbaal beda 4 tahun sama kakaknya
15. Iqbaal suka buah apel dan alpukat
16. Iqbaal kalo perform yg nyiapin perlengkapannya itu mamahnya
17. Iqbaal suka warna ungu, putih, biru, hitam.
18. Iqbaal disekolahnya juga mengikuti ekskul taekwondo
19. Iqbaal pernah menjadi model videoclip The Rain-Bermain Dengan Hatiku
20. Iqbaal kalo nangis bisa bikin telinga budek
21. Iqbaal kalau lagi BT disenggol dikit langsung nangis
22. Iqbaal dari kelas 1 sampai sekarang bertahan menjadi juara KELAS
23. Iqbaal cita citanya jadi uztad  
24. Iqbaal suka sama cewek yang pakai jilbab
25. Iqbaal sebelum berangkat sekolah sarapan nya suka pke roti bakar
26. pernah ganti karet behelnya jadi warna pink
27. lagi suka boneka dolphin
28. Iqbaal orangnya romantis
29. sayang banget dan manja sama kakaknya
30. panggilan kesayangan kak Ody buat iqbaal itu ALE
31. waktu kelas 3 SD pernah jatuh dari sepeda, nangis sampe 6 jam
32. Iqbaal jago maen rubik
33. Iqbaal itu gak bisa diem walau mukanya keliatan kalem
34. suka ceramah alias cerewet
35. takut tidur sendiri ,apalagi kalo ada hujan dan ada petir
36. Di sekolah ikut ekskul marawis
37. dalam waktu 12hari pernah ngaji sampe 20juz
38. Iqbaal enggak suka sama cewek yang sensitif
39. kalau pagi, Iqbaal suka berebut kamar mandi sama kak Ody
40. Iqbaal suka makanan yg dibuat bundanya
41. walaupun iqbaal pisah sama temen-temennya, dia tetep kontak-kontakan ;)
42. sering webcam an sama kak ody
43. baginyaa, jika dia punya waktu luang, dia berusaha balas mention-mention dari fansnya
44. Iqbaal pernah rambutnya mau di gondrongin, tapi ga jadi.
45. Iqbaal pernah jatuh dari sepeda gara-gara kebut-kebutan sama Bastian.
46. Iqbaal ga suka cewe cengeng! 
47. menurut Iqbaal, Soniq segalanya.
Ini Ana copy paste dari internet. Hehe.. Okaylah, that's all! Assalamualaikum

3 comments:

Rina Safrina said...

Eh eh, sep sikit.. fans of iqbaal cjr.. samalah kita :)

Rina Safrina said...

Hensemkan dia, BTW, apa link blog iqbaal akak.. boleh bagi??

Ana Myhusna said...

@Rina Safrina Ini link blog dia, http://iqbaale.blogspot.com/