That's The Situation

Ana Myhusna | 07:30 | 3Comments |

Cars on the freeway
Hello there.. Okay, situasi ni maybe korang nak tau. Dan kalau korang taknak tau pun, baca dan bandingkan dengan situasi korang. Hehe.. Wow! Situasi ni, situasi dalam kereta. Baca di bawah.
  • Dua orang adik perempuan Ana, Huda dan Yasmin. Bila dalam kereta, diorang selalu bergurau-senda, bernyanyi tak ingat dunia si Huda tu pun suka sangat nyanyi lagu Rindukanlah by Encik Mimpi. Suara pelat lak tuh. Dan kadang-kadang, diorang duk berzikir kuat-kuat dalam kereta.
  • Adik lelaki Ana, Hilmi. Main sorang-sorang. Berangan sorang-sorang. Bernyanyi tak ingat dunia dengan suara 'sedap' dia tuh. Dan kadang-kadang dia main dengan Yasmin dan Huda dan semestinya akan berakhir dengan pergaduhan atau pertengkaran.
  • Mama dengan abah Ana, sibuk berbual pasal kerja, asrama Ana, dan macam-macam lagi. 
  • Ana? Menikmati suasana yang hingar bingar sambil main game Candy Crush. Kalau dah tak tahan, pasang ear phone kat telingi reda sikit suasana.
So, kalau korang jadi Ana apa yang korang rasa. Cuba bandingkan dengan situasi korang. Teruk korang lagi atau Ana. Hehe.. Okay, Assalamualaikum.



3 comments:

sabrina diaz said...

no comment bcs siblings saya dua org ja. saya dengan adik. hehe ;)

Aily Pop said...

Kalau Ailyy. Senyap aje.. Just bunyi lagu kat radio.. Haha.. Kalau menyanyi pun tak kuat sangat.. =D

Batrisyia Delaila said...

kalau tisya, abang selalu baca novel dalam keta dan menagdu pening. Daddy dan mummy, borak. Tisya ngan adik selalu main sama- sama kat belakang. Mesti adik ngangis sebab tisya kacau. lepastu abang marah dan cubit tisya. mummy dan daddy plakk selalu jawab camni bila tisya kena 'mmg patut akak kena, slalu kacau adik' adik tisya selalu zikir hasbi rabbi kuat2, nyanyi lagi kuat2 dan main pou dengan tisya. kadang2 tisya ikut abang baca novel. BTW, situasi tisya dan kak ana lebih kurang sama.