I'll Be Transfared Student!

Ana Myhusna | 22:06 | 2Comments |

Hai semua! Ha.. Nak tau tak apa jadi hari ni? Disebabkan hari ni, perasaan Ana bercampur-campur. Sedih, happy, terkejut, geram.. Semualah! Actually, tadi kat sekolah.. time rehat, Abah Ana datang sekolah. Punyalah Ana terkejut. Cikgu Adley (Cikgu SK Kajang) pun datang nak beli buku untuk anak dia. Biasalah.. Mestilah borak ngan Abah Ana sampai tak ingat dunia kann? You know... Hehe.. And, dengan kain yg panas + tebal.. Ana berlari macam penguin kat Abah Ana. Malu tau sebab kena lari camtu! Tu pun, sebab kain Ana tu asyik ternampak kain dalam. Haishh.. So....embarrasing! Then, sebelum Ana pergi kat Abah Ana,, kengkawan Ana semua cakap.. "Dapat MRSM lah tu", "Dapat masuk asrama lah tu". Kesian Ana tengok dorang. Sumer muka tak puas hati. Tapi, mustahillah dapat MRSM. Kan time cek result memang Ana tak dapat. Sodihh + happyy.. Hoho.. Rupa-rupanya....
.
.
.
.
Ana dapat masuk Maahad. Pastu, Ana patah balik pergi kat kantin. Jumpa kengkawan dengan muka biru + merah. Haha.. Beritahu lah dorang perkara sebenar. Then, respon pertama dorang.... "Alorrhh.. Tak dapat nak cakap camni kat kau, Bila nak tinggi? Bila nak tinggi?" Haishh.. Nak bagi pelempang aje. Respon yang seterusnya, baru okay okay ckit. Taulah aq ni pendek. Dulu, korang pendek dari aq, skang aq pendek dari korang. Takyah over weyh!! Setelah dipujuk berpuluh kali supaya takyah pindah, Ana terpaksa pindah juga. Nak try dulu sekolah tu sebenarnya. Oklah. At least, Ana dapat sekolah agama kan? Tapi, nasib baik tanpa asrama. Kalau berasrama,, I'm really not ready yet! Lepastu, time masuk kelas, Abah Ana datang suh Ana gi jumpa guru kelas Ana. Mulalah, bebudak laki nih.. Bila dapat tau Ana nak pindah, kecoh!! I hate them!
Yg paling Ana benci, ada aje cara dorang nak buat Ana 'SHUFFLE'. Shuffle means, tersungkur / terjatuh ke depan. (Bahasa pasar weyhh) Lepastu, time BM. Adelah kengkawan dalam kelas tu..tak kasi Ana pindah. Ana pun kengkadang tak faham. Dalam kelas, Ana rapat dengan Laili sorang je. Tapi, Laili tak pula overacting. Bangga ramai kawan sayang aq!! Wahaha.. Ada sorang kawan Ana ni, her name is Atifah. Dia ni punyalah tak kasi Ana pindah. Siap peluk-peluk lagi. Katanya, dia nak Ana pindah sama hari dengan dia. Sebab bulan Februari dia nak pindah. Dpat MRSM kat Langkawi. Oh! I'm so jeally!!

Yang membuatkan hidung Ana kembang kempis nya... Dia puji-puji pula Ana! Haishh.. Bukan hidung je kembang kempis, hati warna-warni.. Haha.. Boleh pula cakap bulu mata Ana lebatlah.. Muka cantiklah.. Tahan je Ana time tu.. Cus, sebelum ni kengkawan Ana kalau nak puji, diorang puji belakang-belakang. Tapi, si Atifa ni sedap je puji. Nak bodekler tu! Haha.. Dalam hati Ana berkata,, betul gak dia ckp. Sumer cakap aq camtu.. Wahhh.. Perasan tahap ghaban nohhh... Haha.. Dah dah lah tu.. Ana tau, makin lama korang baca. Muntah hijau makin nak terkeluar Ntah ntah dan terkeluar dah pun! Haha.. Ana tarik balik sumer yang Ana cakap sampai buat korang nak muntah hijau! XD
Wokayhh.. Assalamualaikum.

2 comments:

  1. Ehh! Korang yang nak komen ni jangan cakap nak muntah berbagai colour. Ana ni memang cantik sangat2 ! Memang Laili tak nampak overacting, tapi dalam hati, "Alahh! Nak duduk dgn siapa nanti! Nak solat dgn siapa nanti! Nak keluar rehat dgn siapa nanti!". Tu lah dalam hati.. Hehe.. Nak aje Husna ubah fikiran.. Tapi takpe lah. Dah pilihan Husna.. Takpe2.. =)

    ReplyDelete
  2. @Aily Pop Haha.. Sokay.. Carilah kawan baru. I think, Tifa looks like nak kawan ngan Laili. Hehe..

    ReplyDelete

Love you!