Sekolah Baru, Hidup Baru

Ana Myhusna | 20:08 | 7Comments |

Hai semua! Sihat? Ana pula tak berapa sihat. So, doa-doalah Ana sihat n Ana pun always doakan korang. Hoho.. Ingat tak? Ana ada beritahu yang Ana dah transfer ke sekolah Maahad right? Maahad Hamidiah, Kajang. Ha! Susah tau nak cari kawan kat situ. What I mean is, diorang ni hyper-active. Perempuan pun kasar habis. Kengkadang tu, bila duduk kain naik atas. Montang-montanglah pakai seluar kat dalam. Kut sedap hati aje angkat kain. Haha.. Cik Ailyy sorang tu nak Ana cerita pasal sekolah baru. Moh nak citer nih.. Kalau bab kawan,, memanglah kekok ckit. Tapi, lama-lama oklah tu. Lagi-lagi, 5/2 ni Ana nak pindah masuk asrama. Baru je dapat tadi. Tapi, berat hatilah nak masuk asrama. Best ke tak ni ye? Haishhh.. Molla.. (몰라) Amboih.. Bertulis korea bagai... Actually, Ana ada belajar sikit-sikit tulisan n bahasa korea ni.. Huhu.. 
Ana sebenarnya, taknak duk asrama.. Tapi, nak duk asrama. Eih?? Guano tu?? Ana nak masuk asrama sebab penat pagi-pagi kena pergi skolah awal-awal. Dahlah jem.. Lepastu, time balik kena balik lambat nak ikutlah mak ayah balik pukul brapa. Biasanya, pukul 5. Bengang je.. Habis pukul dua suku balik pukul lima. Acanor tuh? Kalau time hari Selasa n Rabu tu boleh tahan lagi sebab habis pkul 4:30. Cus, ada koko. Hari Khamis pun tak kisah. Cus maybe, ada usrah n balik pukul 5 gak. Tapi,, nak tunggu tu yang malas. Dahlah mengantuk tunggu. Sebab tulah nak masuk asrama.
Ana taknak masuk asrama pulak sebab, Ana tak biasa dengan keadaan. Faham-faham jeler.. Walaupun dah biasa pergi camping,, but still......you know.. Haha.. Sekali je, pernah camping dalam bilik ber-aircond. Ani! Dua kalilah.. Satu lagi, tidur dalam aircond yang bernyamuk.. Haha.. Yang len, tidur dalam..ermmm.. hot aircond yang bernyamuk kutt?? Hehe.. Itulah salah satu sebab Ana taknak masuk asrama. Just tak biasa dengan keadaan, n malas basuh baju! Haha.. Okk.. Kalau nak cakap pasal coop sekolah pula..hurmmm...macam speedmart kutt.. Memula ingat macam koperasi biasa je.. Smpai-smpaii je... "kedai runcit ke apa ni?". Haha.. Yelahh. Kita first time, masuk skolah yang ada asrama. Gitulah jadinya.. Jakun sangat! Bila nak beli baju sukan, siap ada bilik untuk try lagi. Time tulah.. Where am I right now? Haha.. Kantin? Ha! Macam kedai makan. Ni dia first time, Ana makan kat skolah. Biasanya, beli air then blah camtu je.. Tapi, tadi tak tau kenapa..rasa lapar amat.. Nasib baik ada kawan yang baik hati nak belanja Nasi Goreng Kampung. Mintalah kat kaunter tu.. Nasi Goreng Kampung dua!! Then, tunggu kat meja. Ting! Ting! Nasi Goreng Kampung siap.. Ambik, bayar RM6. Then, makan. See? Ala-ala kedai makan kat perhentian-perhentian tu.. Hehe.. Kelas? Okay.. Biasalah.. Sekolah agama. Putera depan, puteri belakang. Putera hensem, puteri cantik.. Haha... Takde koje.. Ada 4 tangga untuk ke kelas. Tangga puteri satu, tangga putera satu, tangga campur dua. Ok ok.. Terlebih detail nih.. Tapi, Ana puas hati sebab dapat belajar bahasa arab. Yohoo.. Ana ni, sbenornya...suka belajar bahasa selain bahasa melayu. Yolerr.. Bahasa melayu, kan dah fasih. BI pun..bolehlah.. Arab pula, baru dapat belajar asas. Belum lagi semua. Guru kelas Ana spotting habis. Ustaz yang mengajar bahasa arab tulah GK Ana. First time tau dapat guru kelas lelaki, pakai songkok tinggi! Haha.. Okk.. Taknak banyak cakap.. Assalamualaikum..

7 comments:

Aily Pop said...

Daebak!! Tapi kalau dah masuk asrama, tak dapat lah update entri baru lagi.... >_<

Ana Myhusna said...

@Aily Pop Tulah kan.. Nak je tempah bilik akses hari-ii.. Bukk blog kat situ! Wahaha..

Aily Pop said...

Hah? Apa itu bilik akses? Hehe.. Mollayo~~

Ana Myhusna said...

@Aily Pop Macam mana nk cakp ek? Ermm.. Dalam tu ada komputer..n plbagai lagilah.. Tp, bukan makmal komputer. Araso?

Ain Nadzira Yunus said...

betul betul betul..harap2x ade budak form1 yg masuk dorm yasrib.hrmm.sian aku.qistina ckp,kat dorm yasrib tu nnti,aku sorang je yg form1.

Ain Nadzira Yunus said...

lalalala

Ana Myhusna said...

@Ain Nadzira Yunus Oh yeah?? Okok.. Hopefully, xde sorg pun budk form 1 satu dorm ngan kau.. Haha..