February Story!

Ana Myhusna | 16:34 | 4Comments |

Assalamualaikum semua! Fuhh.. I'm back! Punyalah tak tahan duk kat asrama. Lagi-ii time first day. Paling paling Ana tak suka asrama puteri sebelah asrama putera. Nak duk blok MN, tapi tak best cus sikit org. Bila dapat blok KL, tak suka sebab sebelah asrama HI (asrama putera). Rasa cam.. Ishh.. Apa nih.. Haha..Pi mana-mana je kena pakai lengkap. Except waktu malam + kalau tak kluar pagar, boleh lagi pakai cam biasa. Asal tutup aurat tu sikit sudahler.. Jgn lak tak tutup kpala ann? Kalau ckp pasal perasaan lak.. Ana happy lah jugak dok sini.. Sokay lah kan.. Memula.. Lama-ii nnt okaylah.. Tapi kan, bila masuk asrama kan kena hafal surah Al-Mulk, Al-Sajjadah dengan bacaan matsurat right? Memula cam malas tau.. Tapi, bila setiap kali baca Ana tengok akak-ii senior sumer baca laju. Lancar je.. Tercabar lak Ana time tu. Punyalah usaha Ana nak hafal.. Haha.. Then, sejak masuk asrama..bila belajar je.. Tak faham. Cus asyik-ii tertido. Asyik-ii tertido. Time nak tido tak terasa pula nak tido! Haha..

Tapi, yang Ana kurang suka bila dak-dak ni tak habis-habis mengumpat. Tara kerja lain ka? Heshh.. Harini lak Ana bukan boleh duk relax je cus Ana nak kena cari jersey dan nama pasukan bola sepak untuk hias dorm. Since dorm Ana pakai tema bola sepak. Nak wat camne kan.. Haha.. Punyalah susah nak cari. Nk kena cari yang tak sama pulak tu. Kalau boleh amik yang sama, Ana amik je yang popular tu.. Liverpool, MU, Arsenal...bla bla.. Tapi, nk kena cari yg x sama. Trpaksa amik yg pelik-pelik.. Heshh.. Okk.. Ana takleyh nak citer bnyk cus besok Ana nk kena balik semula ke asrama. Huk huk.. Dpt tidor semalam je? Hurmm.. Terimalahh hakikat.. Okay! Ana nak siap. Ada banyak lagi barang nak beli. Apapun, doakan kejayaan Ana ye! Assalamualaikum..

Ditangguh Pula..

Ana Myhusna | 19:56 | 6Comments |

Hai semuA! Eh eh? Ana tak masuk asrama lagi ke? Ha! Hehe.. Meh Ana citer apa jadi harini..
Firstly, semalam Ana dah siap kemas semua barang! Baju sekolah ada yang dah siap gosok ada yang berlipat dalam beg. Semua Ana dah sedia. Takde satu pun tinggal. Cermin mata Ana je tertinggal.. Tu pun, petang selepas daftar asrama, parent Ana datang bawa barang then bagi cermin mata Ana. Fuhh.. Ana sangat-sangatlah perlukan spek tu time belajar. Kalau tak,, memang slow lah Ana belajar jawabnya! Dahlah duduk belakang sekali.. Hukhuk.. Budak baru katakan.. Eh! Ana dah kira budak lamalah ni.. Sebab dah ada intake keempat! Haha.. Poyo jeler.. Yg bestnya, kawan Ana, Syasya dapat maahad. Lagi syok! Tapi, tadi kitorang cari dia sekolah mana. Tapi, ntah lh.. Tak jumpa.. Kitorang dah elok-elok ada peluang merayau jap (shhh.. XD) tapi tak jumpa pula dia. So, kitorang anggap dia dah baliklah uruskan sekolah lama. Cus, Nadzira ada nampak dia kat koop beli barang sekolah. So, settle! Confirm dia sekolah situ.
Lepastu, dalam pukul 1 suku gitu, sekolah habis. So, kitorang turun. Lepastu, nak beli makanan, tapi Ana tak jadi beli cus takut tak sempat. Then, terus pergi daftar asrama. Ana n kengkawaan Ana pergilah pejabat warden. Lepas dah settle sumer, dah tau dorm asrama apa semua.. kitorang terus pi tengok dorm masing-ii. This is yang Ana bengang. Dah leklok Ana dapat Dorm Asmaa kat asrama MN, tetiba tukar pi asrama...(lupa lak)..asrama Kal.. Kalba..Kalbalak? Eh eh.. Ha! Karbalak! Adushh.. Asyik sajo lupo.. Dorm tu kat asrama KL. Aishh.. Tak bebas ler gitu.. Dekat ngan asrama lelaki pulak tuh~! Asrama MN tu okay, cus asrama tu terletak jauh dari sekolah n no boys nearest.. Haha.. Broken ek?
Redha jelah kan.. Asalkan dapat masuk asrama. Seb baik block 1. Dekat sikit.. Tetiba, time dah siap tengok dorm kebenda semua, Ana nak pi kantin, pastu parent Ana sampai.. Tepat pada masanya! Ana punyalah berlari dengan seronoknya pi dekat kereta. Keletak keletuk bunyi kasut. (Ceih! Kasut baru katokann.. Nak jugek pakai kasut bertumit macam orang lenn..) Lepastu, masuk je kereta......jeng jeng jeng!
.
.
.
What? What? What?!
Ana dapat SMAP Kajang. Terkedu habis time tu. Tapi, sebelum dapat tu, Ana dah bagitau parent Ana dah yang Ana taknak pindah-pindah walaupun dapat SMAP. (Beratnya kaki nih.. Susahnya hati nih.. Merasa suasana yang lain-ii.. Bulan-ii tukar skolah.. Lecehler gitu..) Ana cakaplah yang Ana tak nak pindah. Lepastu, di-istikarah pulekkk oleh mama Ana. "Husna masuklah sekolah tu. Sekolah tu bagus. Sekolah tu mudah dapat biasiswa kalau nak masuk U. Sekolah tu cikgu semua cemerlang. Susah nak dapat sekolah tu. Biasanya, budak kampung je yang dapat sekolah tu. Dah kira untung budak bandar dapat sekolah tu. Dekat pula tu. Tak sampai setengah jam dah sampai. Bla bla bla......" Okay, tak terkesan di hati.. Haha.. Susah tak susah.. Ana dah selesa dengan sekolah maahad dan dah ramai kawan kat situ. There's no way I would go there. Kalau dapat MRSM tu takpe gak.. Lepastu, mama Ana suruh Ana buat istikarah.. fikir masak-masak dulu. Bila dah cukup masak, baru buat keputusan. So that Ana tangguh masuk asrama sampai hari Isnin depan. Penat je bawa barang asrama. Jeles pulak tengok kengkawan yang dah kemas-kemas bilik. Iman (anak kawan abah) tu pun taknak Ana pindah. Kat situ, Ana ada 3 org je kawan yang paling rapat dengan Ana. Iman, Fateha n Hurin (kawan SRA). Alhamdulillah.. kawan baik-baik..
Ana ada juga terdetik di hati nak masuk SMAP. Tapi, bila fikir-fikir balik, nak stay Maahad pula. Selalu macam tu tau! Time kat SAAS pun sama. Nak Maahad tapi nak SAAS. Tapi, maahad ni Ana rela sikit cus last year, Ana ada juga pasang niat nak masuk maahad. Apalah salahnya kan.. Asalkan kita seronok belajar kat situ.. Dapat ilmu pun mudah je.. Tenang ckit hati.. No stress! Hikhikk.. So, petang tu lepas balik dari koko dalam pukul 5 lebih macam tu baru parent Ana amik. Actually, habis pkul 4:30. Then, parent Ana bawa pusing-pusing kat SMAP. Yes.. Dekat sangat SMAP dengan rumah.. Memang untung dapat.. Tapi..apakan daya hati tak terbuka.. (Budak ni keras kepala!) Time kat SMAP. Punyalah terkejut bila tengok asrama puteri dekat.....je dengan kubur. Asrama putera pula yang dok tempat lain. Punyalah gerun Ana time tu.. Haha.. Mama Ana cakap, lelaki ni tak boleh duk asrama dekat ngan kubur.. diorang tak takut.. Tapi, lagi nak pergi sana lepak-lepak adalah! Hoho.. Then, lepas dah visit tu..boleh tahanlah.. Maybe kemudahan tu lagi banyak. Tapi, hati still buka tutup buka tutup lagi. Hihihi.. Supervisor mama Ana pula asyik duk sibuk pasal Ana.. Dia jugaklah yang galakkan Ana try semula Permata Pintar. This is my third time. 3 tahun berturut-turut Ana cuba nasib. Mama Ana tu pula dah kira cam bekerja sekali kot dengan permata pintar. Maybe? Molla.. Molla.. Supervisor mama Ana tu pula asyik bagi advice pasal Ana. Katanya, jangan lepaskan peluang masuk SMAP. Malas nak cakap.. Sama jelah macam mama Ana cakap..
.
.
So, now! This is the question. Should I go? Any suggestions?
Assalamualaikum

Kpop Tag

Ana Myhusna | 10:07 | 2Comments |

Hye semua.. Okay, Ana ditag oleh Zie. Okay, jom start.
Rule 1 : Post the rules.
Rule 2 : Answer the question the tagger asked you, then make 11 new one.
Rule 3 : Tag 11 people and link them to your post .
Rule 4 : Let them know you've tagged them

1 . Can you describe your fav k-idol ?
= Handsome, cute, beautiful eyes --Luhan--
Handsome, good dancing, lovely face --BaekHyun-
2 . List some of your fav k-pop group ( bole guna kan gambar ).
= The first fav kpop group is ,,
EXO

CN BLUE

B2ST

SNSD

KARA

.
3 . If you want to meet your k-idol , who is it ?
= All EXO's members n Yong Hwa (CN Blue)
4 . If you have to choose Kpop merchandise , what will you want ? Tell me THREE merchandise .
= Poster, t-shirts, bag (Actually, semua pun nak..) 
5 .Will you go to kpop concert eventhough your parents not let you go there ?
= No, I won't. ( I'd never go actually.. XD)
6 . Describe your own fav k-idol .
= I think I did answer this. Question number 1.
7 . If EXO come to Malaysia , who you really want to meet ?
= All of the members!
8 . Are you a SONE ? If yes , please state ONE name idol in this group that you like .
= Yoona
9 .When did you like KPOP ?
= Since last year 2012.
10 . Your fav Korean  food that you like ?
= I never eat Korean food. Hoho..
11 . Can you insert your current k-idol picture ? Just ONE .

Questions
1. Are you EXOTICS? Who is the most you like in that group?
2. Since when did you become kpoppers?
3. What makes you wanna be a kpoppers?
4. List your fav kpop idol. (You can use pictures if u want)
5. Describe your fav kpop idol.
6. Who is your bias? List 3-5 of them.
7. List your fav kpop group (You can use pictures)
8. If you can meet any kpop idol, who do you really wanna meat?
9. Why do you like your first fav kpop idol?
10. Do you ever tought to quit being a kpopper?
11. Have u ever gone to the kpop concert?

I tag :

Ok done! Assalamualaikum..

This Wednesday..

Ana Myhusna | 03:18 | 0Comments |

Hai semua.. Penat noh skang ni.. Since, Ana baru balik dari kampung.. Punyalah lama, pukul 3 baru sampai.. Ingatkan lewat-lewat pun pukul 12, rupanya sampai pukul 3. Tu yang penat amat. Lakelahh.. Bukan kau pun yang bwk kereta tu.. Over jeler..
Kk, This Wednesday? Ada apa lak? Cerita kartun? Drama? Movie? Masuk TV? Keluar TV? Ceyh.. Masuk ke keluar nih? Kihkih.. Okay okay.. Actually, Rabu ni Ana nak masuk asrama dah! Dalam pukul 2 gitu.. Ana dah kena daftar. So that's mean, habis je sekolah terus daftar asrama. Then, terus masuk bila dah dapat tau asrama mana. Mandi kat asrama lah jawabnya tu kan.. Heshh.. Since Ana nak masuk asrama, punyalah hari-hari Ana doa supaya dapat masuk asrama yang lebih baik n selesa ckit lepastu dorm yang ramai bebudak form 1 n akak-ii yang baik-baik... Ada gak bebudak cakap, kalau dekat asrama KL yang ada dekat dengan asrama lelaki tu, kurang bebas berbanding asrama MN. Tapi, walaupun asrama MN ni bebas tapi asrama dia jauh dari sekolah. So that, setiap asrama adalah kelebihan n kekurangan dia.. N Ana harap sesangat dapat asrama MN. Jauh pun jauhlah.. Tak kisah...
So! Lepas Ana masuk asrama ni, tak dapatlah nak slalu luang masa dengan blog. N kenalah, stop belajar programming.. Arghh.. Sedihnya, kena berpisah dengan dunia IT nih!! Time cuti jelah boleh luang masa kan? Hurmmm... Sokaylah.. Belajar-belajar jelah hidup tanpa laptop for once.. Ohrite! Nak sambung tidur.. Assalamualaikum..