February Story!

Ana Myhusna | 16:34 | 4Comments |

Assalamualaikum semua! Fuhh.. I'm back! Punyalah tak tahan duk kat asrama. Lagi-ii time first day. Paling paling Ana tak suka asrama puteri sebelah asrama putera. Nak duk blok MN, tapi tak best cus sikit org. Bila dapat blok KL, tak suka sebab sebelah asrama HI (asrama putera). Rasa cam.. Ishh.. Apa nih.. Haha..Pi mana-mana je kena pakai lengkap. Except waktu malam + kalau tak kluar pagar, boleh lagi pakai cam biasa. Asal tutup aurat tu sikit sudahler.. Jgn lak tak tutup kpala ann? Kalau ckp pasal perasaan lak.. Ana happy lah jugak dok sini.. Sokay lah kan.. Memula.. Lama-ii nnt okaylah.. Tapi kan, bila masuk asrama kan kena hafal surah Al-Mulk, Al-Sajjadah dengan bacaan matsurat right? Memula cam malas tau.. Tapi, bila setiap kali baca Ana tengok akak-ii senior sumer baca laju. Lancar je.. Tercabar lak Ana time tu. Punyalah usaha Ana nak hafal.. Haha.. Then, sejak masuk asrama..bila belajar je.. Tak faham. Cus asyik-ii tertido. Asyik-ii tertido. Time nak tido tak terasa pula nak tido! Haha..

Tapi, yang Ana kurang suka bila dak-dak ni tak habis-habis mengumpat. Tara kerja lain ka? Heshh.. Harini lak Ana bukan boleh duk relax je cus Ana nak kena cari jersey dan nama pasukan bola sepak untuk hias dorm. Since dorm Ana pakai tema bola sepak. Nak wat camne kan.. Haha.. Punyalah susah nak cari. Nk kena cari yang tak sama pulak tu. Kalau boleh amik yang sama, Ana amik je yang popular tu.. Liverpool, MU, Arsenal...bla bla.. Tapi, nk kena cari yg x sama. Trpaksa amik yg pelik-pelik.. Heshh.. Okk.. Ana takleyh nak citer bnyk cus besok Ana nk kena balik semula ke asrama. Huk huk.. Dpt tidor semalam je? Hurmm.. Terimalahh hakikat.. Okay! Ana nak siap. Ada banyak lagi barang nak beli. Apapun, doakan kejayaan Ana ye! Assalamualaikum..

4 comments:

mashunah said...

Ye ana.. Belajar baik2

Qaseh Zamberi said...

Assalamualaikum . Husna XD kenal tak ? tak kenal takpe . kita tak dapat masuk maahad . sedeyhh sangat . betuah sangat awakss . Maahad memang best .

Tapi kakak kita cakap MN best sebab boleh bebas . KL ? Pun okeyyy :')) Yang penting belajar rajin-rajin !

Ana Myhusna said...

@Qaseh Zamberi Kenall.. Bnyk kali jumpa kakak awkk.. Btw, KL lagi best rasanya. Cus, MN bebas tapi slalu takde air n simple answer,, tak best punn.. XD

Ain Nadzira Yunus said...

ana myhusna : bagus lah xde air. boleh balik rumah wooo..kl,asyik2 kene marah,tpi xdpt balik rumah pon.mn,xkene marah pon boleh balik.fed up nye!!