March Story

Ana Myhusna | 17:19 | 5Comments |

Hai semua.. Apa khabar? Sihat? Okayy.. Lamanya tak buka blog. Since Ana pun duduk asrama kan... So, Ana balik 2 minggu sekali. Then, maksudnya dalam sebulan 2 kalilah Ana balik kan? Hah.. So, Ana akan update entry kalau Ana sempat jelah ye.. Tunggu je entri Ana. Actually, Ana nak buat lain kali entri bulan nih.. Cus, Ana pakai laptop lain. Laptop sebelum ni rosak. Setiap tahun mesti laptop rosak. Bayangkan betapa cuainya Ana. Heshh.. Tapi, yang kali ni bukan Ana rosakkan okay.. Balik rumah je laptop dah xde. Tanya mama, katanya laptop rosak. Okay fine! Actually, Ana memang betul-ii tak suka tukar laptop. Nanti semua benda nak buat balik. Photoscape, GIMP n app lain-ii lagi. Nak buat entri ni pun, sepatutnya ada banner macam banner yang sebelum ni. Tapi, tak dapat nk buat. Download apps lah yang Ana paling malas. Dahlah asyik balik hari Sabtu je.. Pastu, balik asrama hari Ahad. Sakitnya hati ni.. Hari sabtu je ada aje aktiviti sampai takleyh balik hari Jumaat. Baru kejap tadi Ana ada merentas desa. Penat you know? Since masuk skolah menengah ni semua benda kena serius. Yang paling penting, mesti sukan. Hesshh.. Ana dah berlari dengan sedaya upaya dah.. Tapi, tak dapat nombor.. Dapat mata je.. Tu pun nasib baik sempat. Kalau tak, tak dapat dah mata. Yang paling geram, pelajar putera rumah merah (marikh) semua ayu-ayu je.. Tak dapat nombor langsung! Geram tahap mampus nih.. Haha.. Ellehh.. Dia sendiri tak dapat nombor.. Nak harapkan pelajar puteri jelah.. Pelajar puteri, P3.. sorang je rumah merah menang dapat no. 5. P2.. Sorang jugak, juara. P1.. sorang jugak, juara. Tengok betapa semangatnya pelajar puteri nih.. Aceehhhh.. Paling tak suka, rumah biru poyo tahap "!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" ni hah.. Lebih lagi actually. N, juara keseluruhan... okay fine, rumah hijau.. Dapat banyak mata.. Hamper dapat dua, putera puteri. Piala besar nohh.. Tengah jeles nihh.. Hesshh..
Since masuk sekolah menengah inilah yang Ana rasa. Sentiasa rasa cam nak bersaing. Sekarang, nak kena latih kawad kaki pula.. Heshh.. Tak rela nak masuk sebenarnya.. Tapi, kesian pula.. Batch F1 tak ramai masuk.. Baik kita join kan.. Yg join pun sumer tak rela.. Haha.. Sabor jeler.. Ni pun first time bekerja keras untuk unit uniform. Unit uniform apa ek? Pandu puteri.. Hoho.. Ni pun x rela masuk.. Puteri Islam penuhler.. Sedihhhh... Erghhh.. Kelab kooperasi pun tak rela jugak.. Takde kelab ICT.. Kelab media ada. Tapi penuh.. Ya Allah.. Bersabar jelah.. Sukan prmainan je yg rela. Cus, mmg Ana nak masuk BOJA pun.. Next year, In Shaa Allah nak try memanah. Kalau masuk memanah, takyah join uniform apa semua. Lagi syok.. Tapi, penat jelah.. Cus sukan memanah paling aktif kat maahad. Kawad pulak memang hampir semua uniform join. Kalau puteri islam lagilah.. Disiplin habis~! Bukan nak kata yang lain tak disiplin. Tapi, cara belajar kawad unifrom puteri islam tu Ana tengok macam lebih,....ntahlah.. Tak tau nak cakap camne.. Haha.. Ni lak diam-ii ckit tau.. Jgn bagitau org.. Haha.. Arytu, kawan Ana bawak laptop dengan kebenaran pengetualah.. Cus, nak buat powerpoint untuk PAI. Lepastu, dalam laptop banyak download citer korea. Haha.. Paham-ii sendiri jelah.. Kompem sambil menyelam minum air.. Haha.. Tu pun, tengok senyap-ii. Since bilik tv takleyh tengok citer korea. Sodiyh.. Tapi, ada sekali tu akak senior bukak M Count Down. Pastu, memula keluar group lain tau.. Memula senyap je.. Akak tu suruhlah kunci pintu. Bila org masuk je tukar channel. Bukan exco? Okay.. Wat lek.. Tukar balik channel.. Pastu, rasa cam bosan tau.. Tukarlah channel biasa balik.. Dh lama pastu, Ana baru nk amik pensel buat kerja rumah. Tetiba akak tu bukak balik M Count Down. Tetibe..
Geurae Wolf, naega Wolf, Awoo~
(Ah, saranghaeyo!)
Menjerit akak senior tu. Bukan dia sorang, semua yang ada dalam bilik tv tu (kebanyakan F1), menjerit-jerit EXO~! EXO~! Ana tengah pegang pensel baru nak tulis, campak pensel tu. Haha.. EXO~! EXO~! Sampai gitu sekali? Btw, Ana tak jerit okay.. Tapi mata bersinar-sinar. Kelip pun tak.. Mulut terlopong. Nak jerit! MALUU... Haha.. Since masuk SMKA, jumpa putera je takut tahap gila. Gelabah je. Nak lari je rasa. Nak menggedik pun dah tak berani walaupun takde putera. Punyalah tunduk pandangan ni bila jumpa lelaki. Haha.. Jaga ikhtilat! Jaga ikhtilat! Kihkih.. Okay.. Dah panjang bercerita. Hope korang puas hati dengan entri kali ni. Actually banyak lagi nak citer. Kalau 2 minggu lagi Ana balik ada masa nak buat entri Ana buat ye. Part 2 punya. Kalau takde masa maaflah ye.. Assalamualaikum~~~ ^^

Btw! Btw!

This is what I feel since in asrama. ^^

5 comments:

Batrisyia Delaila said...

Lama tisya tunggu

Ain Nadzira Yunus said...

amboi..kutuk rumah zuhal nmpk...zuhal bersemangat ok!!!!rumah merah asyik cheer same je..membosankan.... :) haha.jhtkan?xnak lah masuk kawad!!!

Ana Myhusna said...

@Batrisyia Delaila Sori.. Akak balik 2 minggu skali..

Ana Myhusna said...

@Ain Nadzira Yunus Booo... Mmglah,, Okay aq admit pelajar putera marikh lembik... Tpi pelajar puteri brsemangat okay! P1 & P2 no. 1 tau! Lu ade? Poyo je lebih.. Haha..

Ain Nadzira Yunus said...

:P :)