Matlamat Hidup?

Ana Myhusna | 13:53 | 6Comments |


Okay ready? 안영!
Hai semua.. Sebelum Ana tinggalkan rumah ni.. katil Ana ni.. laptop Ana ni.. n len-ii ah.. Ana nak share kat korang something! Hah! Matlamat hidup. Atau biasa kita panggil slogan / motto. 그지?? Hah.. So, Ana nak bagi tapi dalam bahasa inggeris lah.. Kenapa tetiba Ana nak bagi motto ni? Hah! Sbb tadi Ana sibuk pikir visi, misi dan matlamat hidup. Since form 5 kat asrama blok Ana suroh buat. So,, tengah pikirlah nak buat camne. Baru nak buat.. Haha.. 3 minggu cuti taknak buat! Bukan taknak buat.. lupa je.. Heshh.. Ana nih.. Okay.. Jom Ana nak kongsi ni!

To get a success, your courage must be greater than your fear
Untuk berjaya, keberanian mesti lebih besar daripada ketakutan

The formulas of a success are a hard work and never give up
Formula kejayaan adalah kerja keras dan tidak berputus asa

Always be yourself and never be anyone else even if they look better than you
Sentiasa menjadi diri sendiri dan tidak pernah menjadi orang lain walaupun mereka kelihatan lebih baik daripada kamu

Think big, and act now
Berfikiranlah secara luas dan bertindak segera

Success is always accompanied with failure
Kejayaan sentiasa diiringi dengan kegagalan

Do whatever you like, be consistent, and success will come naturally
Buatlah apa saja yang anda suka, konsisten, dan kejayaan akan datang secara semula jadi.

We can succeed if we learn from mistakes
Kita boleh berjaya jika kita belajar daripada keselamatan
Okay itu je kot.. Since Ana salin apa yang Ana minat je. Pastu translate sendiri. Kalau salah translate atau kurang tepat ke ayat tu cakap eh.. Ana pakai Google Translate.. Tak semestinya betulkan.. Ana betulkan sikit-ii je.. hehee.. Okaylah.. GTG. Assalamualaikum... ^^

Jom Tengok Video Yang Bermanfaat

Ana Myhusna | 11:15 | 0Comments |


Hai semua! Apa khabar? Sihat? Great! Fuhh.. Penatnya balik dari kampung nih.. Kat sana sibuk shopping je. Pastu, sibuk pikir nak beli rumah. Since, parents Ana nak tinggal kat Terengganu 10 tahun lagi. Cehh... Suka hati je ckp 10 tahun lagi. Okay-ii.. Takde banyak benda nak citer pun.. Takde kerja buat entri. Okayh.. Ana nak share video lah ckit ye.. Untuk memenuhkan entri ni. Hoho.. ^^



-Cinta Kerana...-


-Tanyalah-


Video ni Ana suka! Hooo.. Gangnam style version berjemaah. Haha.. Bestlah.. Jom berjemaah.. Ada kesempatan tu boleh solat jemaah sama-ii.


Cer tengok ni.. Sebijik lah ayat dia macam UAI. Haha.. Ana ada share tak UAI punya ceramah pasal Geng Tak Solat ni sebelum ni? Hurmm.. Tak ingatlah.. Kk takpe.. Tengok vid lain lak..


Dengar baik-ii.. Hoho.. Ustazah favorite Ana ni.. ^^


Ni best.. Kompem tak bosan.. Okay.. Ni je kot.. Bagi banyak-ii kang takde bahan pulak entri akan datang. Ahakss.. Korang boleh tengok sendiri.

Youtubers yang best kalau nak tengok vid camni ialahhhh...
Aiman Azlan
Smile 2 Jannah
TH Film
CBO Studio

Okay? Pepandai lah cari kat youtube tu. Or google pun boleh... Kompem jumpa. Okay? Assalamualaikum



Showtime~~

Ana Myhusna | 01:55 | 3Comments |


신사 숙녀 여러분
('Let Out The Beast' song)
Maksudnya? Hadirin sekalian? Tuan-tuan dan puan-puan? Ladies n gentlemen? Lebih kurang gitulah.. Hehe.. Tah papelah Ana ni ek? Ingatkan masuk maahad belajar BArab. Ni, korea pulk yg dia belajar ye.. Haha.. Belajar dedua sebenarnya.. Since ramai kpoppers di situ.. Hoho.. Kpoppers yng tak lagho mana pun.. Biasa-ii je.. Haha.. Okk.. Takdelah nak cite pape sangat pun..
Nk tanya korang ni.. Siapa yg tau Full Concert EXO The Lost Planet tu? Ana tengok cut dia, rasa cam nak tengok full concert terus.. Haha.. Adalah jumpa. Tapi takde sub. Faham tu bolehlah.. tapi tak jelas.. Ana asyik merungut je. Nak jahit je mulut penonton-ii kat situ.. Heshh.. Apalah nak dijeritkan sgt.. Relax der.. Huk allooohhh.. Biaseler tu.. Cheers namanya tu.. Hoho.. Ana tngok ckit je yang first day dia.. Pastu terus alih perhatian pada Roommate. Show yang daebak! Hoho.. Ana rasa,, sekarang ni Ana asyik tengok show je. Since kalau tengok drama banyak nangis. Drama katokannn... Bila tengok showw pun menangis.. Eh? Apsal? Lawaklerrr.. Gelak sampai menangis-nangis.. Hoho.. Takdelah.. Saje je.. Belum pernah lagi seumur hidup Ana, ketawa tak tentu pasal camtu.. Astaghfirullah.. Teruknya kalau gitu.. Korang pernah ke? Haha.. Kalau pernah tu.. Teringin nak tengok.. Ahakss.. Hehehehe..
So so so.... Siapa yang tengok roommate nih? Jom gosip jom! Astaghfirullah.. Haha.. Cecite ckit pasal show tu.. Lawak kan korang? And dari situ kita tau.. Artis bangun tidur macam mana.. Artis buat apa masa senggang.. Even yang girls tu pulak suka citer pasal apa.. Uuuuiii.. Gosip hok jantan lah kan.. Haha.. Kasar ke bahasa.. Harapnya tak lah.. Kalau ye... 죄송합니다!! Hohoho..
Back to the topic,,,,,and also kita boleh tengok Chanyeol hari-harinya macam mana. Baru Ana tahu.. Kesiannya EXO. Banyak schedule diorang sampai pukul 7.00 pagi pun ade kan? Kompem! Tak solat subuh.. Erkkk.. -_-" Keh keh keh.. Gurau je.. Ana tengok Roommate pun lepas dapatt tahu ada Chanyeol kat situ.. 아이구... Tak berhabis dgn EXO dia tu ye! Tampor kang..
Hehe.. Dalam show tu ada lawak, sedih, gedik, mengada, poyo, over.. Apa lagi ek? Haha.. Bila Ana tengok show ni, baru Ana perasan.. Hidup ni.. Kaya macam mana pun.. Kalau tak kaya pun.. Hot macam mana pun hang.. Tak semestinya hidup kita ni akan sentiasa bahagia.. Nampak dorang cam best je jadi artis.. Best.. Depan peminat je.. Setiap manusia kan ada fake smile masing-masing.. Macam-macam gaya ada..

Nak gaya apa? Semua diorang boleh bagi.. Tapi kan.. Chanyeol nampak happy jer.. He's always smiling. Wherever and whenever. And he doesn't look like a 22 y/o namja. But looks like 12 y/o. Haishh.. 진짜요!! Tak tipu nih.. Hohoho.. Kalau tngok EXO Showtime pun camtu gak.. Cuma dia nampak lebih friendly lah dgn EXO members. Omo.. Teringat Kris pulak. Heshh.. Eh budak ni.. Asyik lari topik je.. Hehe.. Okay-ii.. Hurmmm.. Apa lagi ek?
Hah! Pastu..dalam show ni.. Ana ada teringat satu parody ni. 'Love is an open door'.... Haha.. Sape tengok show ni? Ingat tak time ni? Dong wook & Sae Ho buat parody lagu frozen. Haha.. Sakit perut Ana gelak time tu. Sampai adik Ana kata "Kakak ni gelak cam hantulah.." Wakaka.. Haha.. Sebelum tu, Sae Ho ada buat dengan Chanyeol since Chanyeol hafal lagu tu. Pastu baru Dong Wook buat ngan Sae Ho dalam kereta. Sebijik cam video kat bawah ni.

Kalau nak tengok.. Tak silap Ana ep1 ke 2. Ntahlah.. Ke 3 ek? Tak ingat.. Omoo.. Nanti korang cerlah cari kalau nak tengokl..Okay.. Since it's now 1:50 a.m. I think I should sleep. So goodbye! Assalamualaikum.. ^^


~~사랑해~~

June Story

Ana Myhusna | 14:44 | 2Comments |


Hai semua! Wahh.. Hari ni, iaitu hari Khamis, 5 Jun 2014, 2:04 PM, Ana merasmikan entri bagi bulan Jun iaitu June Story!! Haha.. Agak berbelit ckit ayat Ana yek? kelingnya ayat.. Heee..
Okay!! Sape kat sini pernah main boling? Pernah pegang bola boling? Bukan yang mainan punya tau.. Minat main boling?? Wah.. 대박! Ana respect siapa yang terror main boling niihh.. Hee.. Ana baru first time main time semalam punya semalam.. 아이구..... Susahnya! Tapi bestlah.. Sebenarnya, time tu taknak pun main.. Tak teringin pun.. Cuma nak tengok abah n adik Ana je main.. Tetibe je suruh Ana main sekali.. Nak wat camne kan.. Dengan tak confidentnya.. Campak je lah bola tu asalkan bola tu berguling masuk sampai hujung! Awal-ii Ana 'campak' bola tu, lembab sgt dia gerak.. Tapi strike gak... Haha.. Lama-ii laju lah Ana campak. Dahlah main sampai tiga game. Nasib baik tak patah tulang jari jemari Ana yang cantik bakk......apa ek? Over lak kan.. Lepastu, cadang nak gi tengok wayang.. Asalnya gitu lah.. Tapi, wayang tu berlangsung eceh ayat.. time waktu solat.. Tak eloklah lambat-lambatkan solat kan? So, kitorang cadang nak tengok malam tu. Cancel lagi sekali since parents Ana nak buat kerja. Then, besok malamnya.. Lepas isya' pergilah tengok wayang.. Yng sedihnya,, movie yang kita nak tengok tu sumerrrrr 18SG. Haishh.. 진짜! Last skali kitorang tngoklah citer Maleficent. Boleh tahanlah citer die.. Bestlah jugak...

Then, dalam pukul 1 lebih kitorang balik rumah dalam keadaan ngantuk + mamai masing-ii termasuk Ana. Well.. Ana biasa dalam kereta tidur sambil headphone kat telinga. Lagu tu tak pernah pause pun.. Lagu korea lah.. EXO. Haha.. Sometimes, dgr lagu Shinee, GD. Tapi, serius Ana cakap.. lagu EXO paling banyak! Keh keh keh.. Ni kira one of my habits lah.. Gi mana-mana walaupun setakat pergi supermarket / klinik / just gerai tepi jalan..headphone still kat telinga. Nak dipendekkan citer.. Jejak je kaki keluar rumah..headphone terus kat telinga. Haha.. Tabiat yang tak elok. Mesti dikurangkan. Even nak balik asrama pun headphone still kat telinga.. Haha..
.
Semalam? Duk rumah je.. Menghabiskan episode My Love From Another Star.. The ending... kurang berpuas hati. Puas tapi kurang.. Since Do Min Joon just boleh dtg kat Bumi tu sekejap-sekejap je. Paling geram, he's still an alien. 아이구... Today? Takde wat pape sangat. Tapi, excited lah tadi dapat buat passport. Destinasi pertama kat mana ek? Haha.. Dah berangan dah.. Ana harap sangat,, Ana dapat pergi tempat yang Ana nak pergi dari tahun lepas lagi.. Makkah smga ada peluang, India ( I just wanna visit the Taj Mahal there), Paris, Korea! Haha.. Hopefully.. 그리고,, Singapore!
Banyaknya.. kerja dulu! Hehe.. Ok, this is a video that I wanna share for this story! Hope enjoy! Assalamualaikum

Tak ingatlah Ana pernah bagi ke tak video ni.. Hehe..

Can't Wait For It

Ana Myhusna | 14:05 | 3Comments |

Hai semua.. Wahh.. Dah masuk bulan Jun lah.. Tak sabarnya nak masuk bulan puasa kan? Btw, Since dah masuk bulan Jun ni.. Ana akan buat June Story! Yeay!! Hehe.. Rasanya,, Ana sorang je yang excited ni kan? Hoho..
Eh eh? Tak pakai gambar EXO? Relax.. Asyik EXO je.. Shinee pun nak gak.. XD
So,, Ana akan buat June Story dalam minggu ni jugaklah.. Btw, hari ni hari apa? Jap ye.. Nak tengok kalender dulu.. Adushh.. Cuti je lupa tarikh n hari..
.
.
.
.
.
Okay.. It's (Monday, 2 June 2014) 그치? Betul tak ejaannya? Hoho.. Hah! Btw,, siapa kat sini reti tulis / cakap korea? Hehe.. Manalah tau korang teringin ke nak taip.. Ni ada keyboard dia.. Korang taip kat website tu, copy n paste. Click here! Kalau kat smartphone, boleh download je kan keyboard dia.. Hehe.. Ana siap download dua keyboard lagi. Satu keyboard korea, satu lagi arab. Hoho.. Best tau belajar bahasa ni.. Nanti, kita try sama-sama belajar bahasa cina pulak nak? Haha..
Ok oklah.. So, maybe.. Rabu sampai Jumaat nih... tengok dulu antara hari tu.. Bila Ana nak buat. Okay? Oklah.. Assalamualaikum. 사랑해~~