Matlamat Hidup?

Ana Myhusna | 13:53 | 6Comments |


Okay ready? 안영!
Hai semua.. Sebelum Ana tinggalkan rumah ni.. katil Ana ni.. laptop Ana ni.. n len-ii ah.. Ana nak share kat korang something! Hah! Matlamat hidup. Atau biasa kita panggil slogan / motto. 그지?? Hah.. So, Ana nak bagi tapi dalam bahasa inggeris lah.. Kenapa tetiba Ana nak bagi motto ni? Hah! Sbb tadi Ana sibuk pikir visi, misi dan matlamat hidup. Since form 5 kat asrama blok Ana suroh buat. So,, tengah pikirlah nak buat camne. Baru nak buat.. Haha.. 3 minggu cuti taknak buat! Bukan taknak buat.. lupa je.. Heshh.. Ana nih.. Okay.. Jom Ana nak kongsi ni!

To get a success, your courage must be greater than your fear
Untuk berjaya, keberanian mesti lebih besar daripada ketakutan

The formulas of a success are a hard work and never give up
Formula kejayaan adalah kerja keras dan tidak berputus asa

Always be yourself and never be anyone else even if they look better than you
Sentiasa menjadi diri sendiri dan tidak pernah menjadi orang lain walaupun mereka kelihatan lebih baik daripada kamu

Think big, and act now
Berfikiranlah secara luas dan bertindak segera

Success is always accompanied with failure
Kejayaan sentiasa diiringi dengan kegagalan

Do whatever you like, be consistent, and success will come naturally
Buatlah apa saja yang anda suka, konsisten, dan kejayaan akan datang secara semula jadi.

We can succeed if we learn from mistakes
Kita boleh berjaya jika kita belajar daripada keselamatan
Okay itu je kot.. Since Ana salin apa yang Ana minat je. Pastu translate sendiri. Kalau salah translate atau kurang tepat ke ayat tu cakap eh.. Ana pakai Google Translate.. Tak semestinya betulkan.. Ana betulkan sikit-ii je.. hehee.. Okaylah.. GTG. Assalamualaikum... ^^

6 comments:

  1. Mana Jungshin ? Tetiba ^^ hehe Nak tinggalkan rumah ? Sambung belajr ke ?

    ReplyDelete
  2. @Anisyamir Leejo Jungshin? Molla.. Tak tau kemana.. Haha.. Eh? Tak tau ni.. Balik asramalah.. Hoho.. Cuti skolah nk abis.. Hee.. :D

    ReplyDelete
  3. kita boleh berjaya..sekiranya kita belajar daripada kesilapan :)

    ReplyDelete
  4. NICE ENTRY...GOOD LUCK IN UR STUDYING..SAYA PON TGAH BELAJAR JUGAK NIH...OMAIGOD..cN blue..hehehehee..bias jung yonghwa :)

    ReplyDelete
  5. di mana ada kemahuan di situ ada jalannya

    ReplyDelete
  6. HI! 안녕하세요! We are Twinscraftlife! pls visit our blog shop^^ 꼭오세요~
    twinscraftlife.blogspot.com

    ReplyDelete

Love you!