Di Asrama~

Ana Myhusna | 23:21 | 0Comments |



Hai semua! Apa khabar?? Sihat? Okay.. Bukan selalu boleh lepak kat blog ni kan.. Viewer pun turun naik.. Who cares... 그치?? Okayy-ii.. Hurmm.. Nak citer apa ye? Okay.. Nak kata time kat asrama.. Hari Isnin..sekolah cam biasa.. Waktu rehat kitorang tadarus n sometimes ponteng. Ahakss! N yg peot tu pergi kat koop menyorok dalam tu. Hehe.. Paham-ii je lah ye org pompuan.. Macam mana nak sorok dalam tu? Kooperasi kat sekolah Ana, macam supermarket ckit.. Bulan puasa, putera tak dibenarkan masuk. takut puteri lemah jantung.. Ahaha.. Akak dorm Ana (f3) baru je nk tkeluar jantung dia time kat koop haritu.. Haha.. Lwak ckitlah.. Tapi, takkan nak citer lak kan.. Malulah sebagai seorang puteri yang solehah.. Ahaksshakss!! Orite! Pastu, PREP pulak.. Pukul 3 smpai 3:45. If I'm not mistaken. Senang citer, lepas solat zohor kat masjid terus gi PREP sampai 3:45. Kitorang mmg tak dibenarkan solat zohor / even balik asrama time tu.. Haishh.. Seksa gaklah.. Tapi, lama-ii okaylah.. Maybe, dia tak kasi balik asrama sebab takut kita tidur smpai tak gi PREP kot.. Hoho.. Dh banyak kali jadi dah. N penat dah telinga ni tahan dengar exco marah-ii.. Ana yang baru F1 ni pon..dh berani-ii ponteng.. Haha.. Dahlah dalam dorm Ana ada sorang BADAR. F5 lak tuh.. Cer kalau F5 tu EXCO..lagilahh.. Gak-ii, satu dorm dh pergi PREP awal-ii lagi..
Pastu, hari Selasa cam biasa.. Smpai hari Khamis.. Tiada PREP petang. Balik asrama awal untuk tadarus n tadabbur al-quran. Siyes time tadarus kat dorm memang awkward gile. Lagi-ii, time nak tadabbur ayat yang dibaca.. Lagilah.. Sorang pun takde idea time tu.. Biasanya,, bila BADAR ada baru laju je tadabbur ni.. Tazkirah kompem panjang..
Bila dok ingat pasal badar, exco ni sumer.. Skang ni, c'gu tgh mencari BADAR, EXCO (pengwas asrama), n Pengawas Sekolah. Pastu, PRS. Pengwas PSS?? Ntahlah.. Pengwas PSS paling x aktif. So,, tak pernah amik tau.. PSS nih.. dorang pakai baju putih biasa je.. Just kena pakai nametag PSS jelah.. Tak best kan? Sebb tak menonjol sangat.. Ohoho.. Ana berminat nak jai PRS je. Sbb kalau BADAR ni... biasanya ornag yang muslimah, solehah,, alim alim sikit.. Bukan nak kata Ana tak solehah sumer.. Tapi, BADAR ni biasanya lembut.. ala-ala ustazah gitu.. Ana mana ada cenggitu. Kpop tak habis lagi dek pemikiran ni hah.. Haha.. Balik asrama.. Perghh kecoh kpop.. News baru! News baru! Tp, kecoh kejap je pun.. Pastu, lupa balik.. Then, kalau EXCO ni ada banyak.. Lajnah akademik. Lajnah ibadah, santapan, n len-ii lagi.. Yg pasti, EXCO ni susah.. Kebanyakan EXCO kena pergi sekolah lambat.. Salah satu sbb cek dorm. Pastu, setengah EXCO ni selalunya kerjanya terjerit-jerit  buat announcement.. Maklumlah.. Asrama sebelah putera.. Takleyh pakai mic.. Nanti putera dgr suara kita yang merdu ni. Adoiii.. Haha.. Lenlah kita duk asrama puteri yang terpencil sikit.. Blok MN namanya.. Kat situ takde putera. Dorang pakai mic sendiri je. Nama radio kat blok MN, Hawra' FM. Kalau kat Blok KL & HI, Mahiss FM. Dan yang pasti, Hawra' FM lagi best.. Ergghh.. Ana nak trtidor dgr Mahiss FM.. Putera ni.. tak reti jadi DJ tau.. Heshh.. Lari topik lak ann.. Then, PRS. Okayh.. PRS ni lepas raya baru boleh amik borang, interview bagai.. Ana berminat pun.. Sbb PRS ni banyak buat amal.. Baru-ii ni dorng pergi rumah orang tua.. Bestnya!! Dorang bercerita lagi camne dorang kat situ. Cis! Lupa lakk. Pengwas sekolah ni biasa je.. Tapi budak asrama susah nak dapat jawatan ni. Sbb cikgu lebih tumpu pada budak luar. Since pengawas sekolah jelah satu satunya jawatan pengwas yang budak luar boleh ada selain PRS dan PPS. EXCO lak cikgu tumpu kat putera since puteri dah ramai. Hoho..
Okay.. Pastu time malam Khamis tu.. Ada orng dari Palestin datng untuk jadi Imam solat Isya' dan solat tarawih serta memberi ceramah yang 99.9% bahasa arab.. Haha.. Tu pun, sumer excited nak dengar. Time tu Ana terlupa bawak spek mata.. So, tak jelaslah muka orang tu. Tapi, ramai kwan Ana kata dia hensem. Alamak aiii.. Tu pulak yang dipandangnya ye.. Haha.. Time dia bagi ceramah tu, ada sorang ustaz jadi translator. Fuhh.. Ada translator. Yang paling Ana paham orang tu cakap ialah.. "Do you wanna be like Adi?" tu jelah ayat dia yang Ana paham.. Sbb time tu dia cakap BI. Pastu, sumer cakap,, noooo..... Time tu, orang tu tengah bercerita.. Then, hari Jumaat pulak? Balik wajiblah.. Kan balik seminggu sekli untuk bulan puasa.. Hoho.. Kerja rumahhhh... English kena cari 11 essay.. I'm going tooo...huhhhh.. Penat tu! nak potostet lagi.. Heshh.. Salin lak tu essaynya.. Stress... Periksa dalah nak dekat. Pakai fomat PT3 lak tu. Fomat peperiksaan Form 3. Lagi stress.. Tapi, nk wat camne kan.. Dahlah gred tinggi. markah 64 terus C. Snang je tu orang nak gagal. B jadi C. C jadi D. Heshh.. Okaylah.. So until here.. Sorilah ye.. berbuih mult korang bacakan. Jangan baca pakai mulut. Pakai hatilah. Baru boleh feelll.. Hoho.. Sebenarnya, banyak lagi citer.. Tapi, takleyh lama-ii.. Okay.. Assalamualaikum!

No comments:

Post a Comment

Love you!