Selamat Hari Raya

Ana Myhusna | 18:29 | 2Comments |

Hai semua.. Perghh.. lamanya tak update kan? Okay.. Harini,,,, last puasa kan? Wahhh.. Tak sangka.. Puasa penuh tak ni? Haha.. Orang kata, sape x puasa takleyh raya.. haha.. teringat semalam..
Adik Ana : Mama, tak beli baju kurung Huda ke?
Ana : Ha'ah kan ma.. Abah pun tanya tak beli untuk Huda ke? Rasanya, Huda beli satu je tahun ni.
Mama : Baju Hudanur banyak.. Bagi yg tu je..
Ana : Ooohh..
Huda : Alaaa.. Naper tak beli untuk Huda baju raya???
Mama : Orang tak puasa takleyh raya..
Huda : 'Hentak kaki pergii dapur sambil minum air..'
Haha.. Hesh budak tak puasa nih.. Wat lek.. Baru 3 tahun.. Hoho..

Kk.. Mesti ada yang dah balik kampung kan? Maybe besok baru nk balik. Or ada yang raya rumah je tahun ni. Ataupun raya rumah dulu baru raya kat kampung ke.. Kan? Kan? Ana raya kampung tahun ni.. Since tahun lepas dah raya kat rumah sendiri n rumah nenek.. Pakcik makcik.. Kan.. So, tahun ni.. raya kampung pulak.. Sape kampung Terengganu sini? Hehe.. Kat kampung Ana takde orang.. Sumer raya rumah masing-ii tahun ni.. Sodihh.. Ni pun, belum raya dah dapat duit raya. Dari akak f6 dorm Ana. Sampul nya cantik tau! Dalam dorm Ana ada 18 orang. Tolak akak f6, ada 14 oranglah.. Akak f6 nya bagi RM10 sorang. Okay. Meh kira.. Korang kan pandai math. 14 x 10 berapa? Hah! RM140 kau dorang kena keluarkan duit.. Biasalah tu F6. Tu pun baru dorang baru lower 6. Sampul duit rayanya pulak dorang buat sendiri. Siap ada tulisan korea lagi.. Yg sedihnya, dia eja nama Ana salah. Kalau baca ikut slangg melayu mmglah Husna. Tapi, ikut slangg korea jadi Hudna kau.. Macam ni ejaannya... 훗나 (Hudna). Ejaan betul dia.. 후스나 (Huseuna) Hehe.. Okayy.. Ajar korea pulak ye..
.
.
.
So, today.. Ana nak ucapkan
Selamat Hari Raya. Maaf Zahir dan Batin
Kalau Ana ada buat salah ke.. Tersalah cakap ke.. Tak layan korang ke.. Sombong ke.. Tergedik ke.. Terngada-ngada ke.. Or pape jelah.. Ana minta maaf sangat-sangat.. Kalau ada hutang ke pape ke (ade ke?) bagitau cepat-ii.. Jangan biarkan Ana berhutang ngan korang. Tak pun halalkan je.. Hoho.. Ana pun dh menghalalkan dah ni segala hadiah giveaway sebelum ni yang Ana tak dapat-ii sampai sekarang. Hehehe..
Ana nak minta maaf sekali lagi, especially kpd kawan-ii sekolah tadika, sekolah rendah n menengah ni.. Yg masih contact ngan Ana lagi sampai sekarang.. Hoho.. Lebih-ii lagi kawan-ii baik Ana..
5 Amanah a.k.a 6 Amanah
Senang citer dari darjah 1 sama kelas kan? Haha..

Hope korang tak lupa aku.. Minta maaf kalau ada buat salah ke pape ke.. Ada hutang yang aku tak bayar sampai sekarang ke.. Hee..

Dan juga mohon maaf kepada rakan-ii 1 Osman a.k.a Osmangga a.k.a Ohsem!! Hehe.. Korang memang Ohsem pun.. Paling tak lupa bila dapat Pizza satu untuk dua orang.. Game yang kita nak main last year ni. N tak sabar menunggu button badge designed by Osmangga nih.. Hehe.. Pastu, bilalah kita nak dapat nama batch nih.. F1 is still unknown.. Hoho.. Okay kay..
Suka tengok gambar candid ni. Tapi bila tengok gambar ni teringat lak time Puteri kelas Ana ni dok pasang-pasangkan orang. Ini pasangan dgn ni lah.. Heshh.. Hahha.. Rasa macam nak masukkan cili dalam mulut! N sedih pulak sbb kat tgh-ii tu bukan guru kelas Ana. Itu guru penyelia tingkatan 1, kalau tak silap. Time ni, guru kelas Ana kat hospital. Nak bersalin dah.. Sekarang baru je masuk mengajar balik.. Baby boy tau! Haha.. Dalam gambar ni, putera yang duk diam kat atas hujung skali tu.. Dia baru je masuk hari tu. Kesian pulak tengok dia.. Masuk-ii je sekolah dah ada sesi bergambar. Kalau Ana jadi dia pun Ana akan blur-ii je time tu. Yg tengah-ii gaya cam bos tu pulak, The Heir kat kelas kitorang.. Bila cakap pasal duit mesti teringat kat dia. Yg belanja pizza untuk satu kelas tu dialah.. Dia n abng dia pun naik kereta driver lain-ii lagi. Rumah pun.. Heshh.. Tak terkata! Geram pulak.. Ok ok.. Cuba cari Ana! Haha.. Takyah cari pun takpe.. Muka Ana yang paling kelakar dalam niii.. Kehkeh..

Okay okay.. Melebih lak citer kan.. Apapun Selamat Hari Raya buat semua orang. Kalau Kak Ailyy kita baca entri ni, tolonglah sampaikan salam Ana kat kawan-ii kat SAAS tu yer.. Beritahu lah Ana minta maaf kalau ada buat salah.. Hoho.. Sebelum ni kat asrama ada perkhidmatan hantar kat raya kat rakan-ii sekolah lain. Tapi, sekolah tertentu je boleh. N SAAS tak disenaraikan.. Samten pun sama.. Sedih lak. SMAP ada.. Tapi, sape sangatlah kawan Ana kat situ. Hoho.. SMK biasa tak banyak pun tersenarai.. Sodihhh.. Memula punyalah excited kot kot boleh hantar kat kawan kan.. Tapi, takde last sekali.. Heshh.. Okaylah.. Assalamualaikum..

P/S : SELAMAT HARI RAYA. MAAF ZAHIR DAN BATIN. ADA DUIT RAYA TAK UNTUK ANA? HOHO..




2 comments:

noor zamzuriani Zakaria said...

selamat hari raya.. :) kim salam kat budak kecik yang hentak2 kaki tu eh.. hihi

Ana Myhusna said...

@noor zamzuriani Zakaria Hoho.. Selamat hari raya juga.. In Shaa Allah.. Hee...