Study!

Ana Myhusna | 10:50 | 0Comments |


Hari-hari cakap, "okay.. Lepasni, aq nk study. Satu je episode lagi.." konon je gitu.. Lepas habis satu drama.. Satu lagi drama.. Skang ni, sibuk dok tengok drama yang tengah ongoing. High School Love On lah.. It's okay That's Love lah.. Studynya tak tau.. Cakap je lebih. Time balik kampung pun baru pikir nak bawak kertas-ii sejarah yang Ana baru je print tuk study. Dari bab 1 sampai bab 7. Tak bawak pun last skali. Heshh.. Rasa malas amat. Rajin bila kat asrama je. Mmg patutlah parent Ana suh masuk asrama. Kalau duk rumah.. Gaknya tak study lah tu kot. One week lepas raya ni dah start ujian formatif 2 pulak. Heshh.. Kena buat betul-ii ni.. Dahlah kebanyakan paper takde soalan objektif. Subjektif je.. Ana lak lemah subjek KH. Pastu, cikgu bagi soalan subjektif je. Takde objektif. Ntahh boleh ke tak jawab nih.. Rasa nak nangis pun ada nih.. Nasib baik one week lagi. At least, dalam 1 minggu lagi tu.. Ana boleh study dengan kengkawan Ana. Ya Allah.. Bersyukurnya aq dapat duduk asrama.. Mama Ana pun kata.. Kalau nak pandai.. Lupakan exo exo bagai tu.. Belajar dulu.. 5 tahun  je pun.. Lepastu, nak exo exo pergilah.. Takde hal. Dah bebas dah. Tapi, Ana bukanlah terlampau over ngan exo. Cuma bila sekali tengok drama.. kena tengok sampai habis.. Kalau tak fikiran tak tenang sbb memikirkan ending nya macam mana. Apa akan jadi seterusnya.. Sama je macam baca novel. Cuma bila kita baca novel,, perasaan dia tu lain ckit.. Ceyhh.. Time Ana sekolah rendah dulu,, takyah study.. Cikgu bagi latihan berbukit-bukit.. Tapi, takyah tergesa-gesa hantar. Sikit-sikit.. Tapi, sekolah menengah ni.. sekali berbukit.. besok hantar! Susah tau dokk.. Tu pun menambahkan stress. Time buat homework memikirkan.. sempat tak nak siap nih.. Wadushh.. Nak hantar besok nihhh... Biasa gitulah.. Tapi bila cikgu bagi masa cuti seminggu nih.. terasa relaks pulak.. Walaupun, cuti ni sbb nak raya.. Tapi, takkan nak raya seminggu kot kan.. Hoho.. Ni pun Ana baru balik dari Terengganu pukul 4 pagi tadi. Balik-ii je terus bukak laptop. tak tidur dah nih.. Hoho..
.
.
So soo... Harapnya Ana boleh tingkatkan lagi prestasi Ana. Takut pulak markah jatuh merudum.. Dahlah gred kat skolah Ana tinggi. Sepatutnya A jadi B. Sepatutnya B jadi C. Pastu, ramai pandai-ii lak tu.. Lagi-ii kelas Ana. Baru-ii ni,, nombor keseluruhan.. budak kelas Ana ramai dapat no 1 sampai 20 dalam batch. Ana je sesat.. Pergi kat no 50. Heshh.. Malunya.. Dalam 200 orang tu ...... Ana boleh lak terselit kat situ. Apalah nak jadi nihhhh... So, kena tingkatkan lagi prestasi. Doa doakanlah Ana ye.. Sejak masuk sekolah menengah ni....Ana asyik dok pikir pasal prestasi kat sekolah je.. Time kat sekolah rendah tak risau sangat. Sbb senang je nak menang. Hoho.. Sekolah menengah ni jadi susah lak ann.. Okayyyy.. Assalamualaikum..

No comments: