Jumaat Dah?

Ana Myhusna | 18:13 | 0Comments |

Bila cuti mesti rasa tak puas.. Lagi-ii budak asrama cam Ana ni kan.. Hehe.. Cus Ana tak pernah rasa tak puas bercuti selama Ana sekolah. Time cuti tu kalau boleh rasa cam nak gi sekolah. Tapi, sejak masuk asrama nih.. Cuti tak pernah puas.. Kadang tu bila time tengah cuti..  pastu ada barang trtinggal ke.. baju ke.. buku ke.. Ana tak balik pun asrama nak amik. Ana biar je.. Sebab Ana rasa cam... bila time cuti tetibe pandang sekolah tu.. terasa cam waktu cuti tu terbuang kat sekolah. Rasa cam nak ganti balik waktu tu walaupun sesaat. Dalam perjalanan nak gi sekolah pun rasa cam rugi waktu. Haha.. Bila balik wajib je.. Ana akan bertolak paling 5:40 camtu lah.. Ana tak pernah awal. Selalunya datang tepat-ii pukul 6. Sbb pukul 6 waktu balik nya.. Roll call pun pukul 6. Tapi, kengkadang terlewat ckit.. Haha.. Kalau boleh buat magic dari rumah pukul 6 tetiba sampai asrama. Gaknya.. dah lama lek lek kat rumah. Hehe..
Hari ni hari?? Jumaat.. Ana tak pernah kira hari time cuti. Sbb setiap kali tengok hari je.. Terasa cam.. Nak habis dah cuti aku nih.. Kalau dulu,, hari ahad ( cuti terakhir ) terasa cam.. banyak lagi masa nih.. Sbb besok pagi ada lagi kat rumah.. Dulu time Ana sekolah saas.. Rasa relaks sangat.. Since kalau kerja rumah tak siap malam boleh buat pagi besok. Pastu, malam tu boleh tidur lambat tengok drama ke.. Haha.. Heshh. Jangan ikut sangat tabiat buruk ni tau!
N setiap kali cuti panjang, Ana akan amik satu hari tu.. duk ngan family ramai-ii tengok movie sampai lewat malam. Tapi, minggu ni cam tak sempat. Since video baru siap malam tadi. Skang tengah buat folio sains. Beg baju tak kemas lagi. Pensel khat.. Buku.. Barang-ii lain.. Tak beli lagi. Like.. makanan? Keperluan kan.. Hehe.. Video tu.. Hari Sabtu shooting. Malam tadi baru siap edit video nya.. Susah bebenor nak menyusun atur video tu.. Ana mmg sngat-ii perlukan kawan Ana. Tapi, hakikatnya,, edit video tu mmg tanggungjawab Ana dalam group nih.. Heshh.. Ana ikut je arahan dorang. Kehkeh.. Seb baik mama Ana ada boleh tolong ckit-ii. Hehe.. Yang malam tadi siap tu .. nasib baik mama Ana tolong. Sbb video tu Ana pakai software yang kena bayar. Tapi Ana download yg free trial. Paham-ii jelah. Watermark nya gedabak! Sampai tak nampak tulisan dalam video tu. Watermark pulak yang lebih menonjol. Sakit hati! Heshh.. Okk.. Banyaklak citer kan..
Kompemlah malas nak baca kalau entri panjang lebar. Ana pun kalau entri panjang lebar dah lama dah tinggalkan.. Baca point-ii jeler.. Kehkeh.. Okk.. Assalamualaikum..

Homework Terasa Banyak

Ana Myhusna | 22:10 | 3Comments |

Hai semua!! Betul ke homework banyak sangat nih Ana? cehh.. Takdelah banyak.. Tapi,, terasa berat bahu memikul.. Homework yg Ana buat mula-ii skali minggu nih.. video sejarah. Oklah.. Ni hari sabtu a.k.a semalam punya kerjalah.. Kawan-ii Ana datang.. Pastu buat sama-ii.. Kesian dorang.. Rumah jauh-ii.. Well.. Senang citer.. Kami tinggal di Selangor.. Hehe.. Okk.. Kitorang start buat video pukul 9 lebih gitu.. Pastu.. habis dalam pukul 4 lebih.. Tapi, kawan Ana sorang nih.. Balik pukul 5 lebih camtu.. Kitorang pun amiklah kesempatan tengok fb.. Stalk sana stalk sini.. Aceceh.. Kenal kawan sekolah lama masing-ii..
"Ha! nih kawan aq.. Dulu dia takdelah hot.. Skang nih.. Perghhh.. hot.."
"Ni lak kawan aq. Skang dia lagi cantik dari dulu.."
"Ni kawan aq.. Dulu tak suka selfie.. Skang punyalah.."
"Nih kawan aq.. Makin gedik dia skang.. Risau aq manusia zaman skang nih.."
'Kau zaman mana?' - dalam hati Ana lah..
 Hek! Sepanjang buat video nih.. Sebenarnya,, boleh je buat cepat-ii.. Tapi.. dsebabkan banyak selfie.. Tu yang jauh benor masa melencong. Ish ish.. Selfie tak berhabis kan.. Terasa cam nak tunjuk part-ii vid yang kitorang buat tu.. Tapi,, tunggu lah dulu.. Tak surprise nanti.. Hohoho.. Okk.. Ni gambar selpi nya.. Ish ish..




Tak tersusun kan? Haha.. Ntahlah. Asalkan dapat tengok tu sudahler..  Hehe.. Pastu.. Selain video sejarah.. Nak kena folio sains.. Pastu naik cuti nnt.. Kena campurkan idea dalam folio dgn ahli group pastu.. buat presentation.. Lagi stress.. pastu, kena buat lukisan pensel pulak.. Susah tau tak.. Contoh?



Rasa-ii? Erghh.. Lukis biasa2 pun Ana tak paka lagi.. Nak jadi macam tu? Mmg taklah.. Tlglah Ya Allah.. Terasa cam.. Skang baru f1.. Takdelah teruk sangt.. F2 nnt kena seksa teruk-ii ngan seni nih.. Ana tgk akak dorm Ana.. Hari-ii sibuk ber water colour.. Bila ditanya.. Kerja rumah.. Banyak nya!! Heshh.. Ok ok.. Sabar.. So, Ana kenalah belajar dari yang sikit-ii nih.. Nnt f2 dah tak berehat tangan dok buat seni je.. Okk..
Ni baru kerja rumah yang susah-ii.. Yang ckit-ii macam maths lah.. n len-ii tu.. Tak campur lagi ann. Geo lagi.. Oklah..
Assalamualaikum.. ^^


Balik Asrama Daa..

Ana Myhusna | 15:02 | 2Comments |


Hai semua! Okay.. harini... nak balik asrama dah.. hukhukk.. malasnya.. Kehkeh.. Okay okay.. Kerja rumah? Siap! Kottt.. Beg? Kemas! Baju sekolah? Gosok! Kunci locker? Purse? Buku merah? Okay...semua siap.. Kecuali buku merah.. Dah lama x bawak balik.. Warden je tnda tangan.. Parents.. tak pun.. sbbb asyik tak bawak balik rumah je. kehkeh.. Barang semua dah siap.. Lagi? Tu je kot.. Okaylah. Schedule Ana sebelum cuti akhir tahun kat skolah tahun nih..
Periksa akhir tahun, makan malam bagi penutup srikandi + pengumuman miss mahiss.. Woo tak sabar!! makan malam dgn f5 ( act f5 x tau lagi.. surprise nih.. ) lepastu.. pertandingan pameran hari jadi ( hari vokasional).. lagi apa? takkan nih jeee... uishhh.. sikit sgt nih.. ada lagi nih... hurmm... ntahlah.. sodihh.. sikit sangat.. macam x syok je tahun nih.. takpelah.. maybe sbb hang baru f1, so.. agak hambarlah ckit. tapi, tahn depan bakal merindui f5.. ye ke? Ceh ceh.. In Shaa Allah.. Okaylah.. Dah pukul 3 kot skang nih.. Kol 5 nak gi balik asrama dah.. Choiii.. Aku nak nangis!! Oklah.. Homesick Ana datang balik.. Kejap je nih.. Besok dah okay.. Hehe.. Tapi, balik wajib kali ni mmg best gila.. Mama bawak Ana shopping sakan! Even though kebanyakan tempat yang Ana pergi tu ... cuma sekadar cuci mata.. Haha.. Window shopping pun best gak.. Bila-ii boleh beli terus.. Haha.. Oklah.. Assalamualaikum