Jumaat Dah?

Ana Myhusna | 18:13 | 0Comments |

Bila cuti mesti rasa tak puas.. Lagi-ii budak asrama cam Ana ni kan.. Hehe.. Cus Ana tak pernah rasa tak puas bercuti selama Ana sekolah. Time cuti tu kalau boleh rasa cam nak gi sekolah. Tapi, sejak masuk asrama nih.. Cuti tak pernah puas.. Kadang tu bila time tengah cuti..  pastu ada barang trtinggal ke.. baju ke.. buku ke.. Ana tak balik pun asrama nak amik. Ana biar je.. Sebab Ana rasa cam... bila time cuti tetibe pandang sekolah tu.. terasa cam waktu cuti tu terbuang kat sekolah. Rasa cam nak ganti balik waktu tu walaupun sesaat. Dalam perjalanan nak gi sekolah pun rasa cam rugi waktu. Haha.. Bila balik wajib je.. Ana akan bertolak paling 5:40 camtu lah.. Ana tak pernah awal. Selalunya datang tepat-ii pukul 6. Sbb pukul 6 waktu balik nya.. Roll call pun pukul 6. Tapi, kengkadang terlewat ckit.. Haha.. Kalau boleh buat magic dari rumah pukul 6 tetiba sampai asrama. Gaknya.. dah lama lek lek kat rumah. Hehe..
Hari ni hari?? Jumaat.. Ana tak pernah kira hari time cuti. Sbb setiap kali tengok hari je.. Terasa cam.. Nak habis dah cuti aku nih.. Kalau dulu,, hari ahad ( cuti terakhir ) terasa cam.. banyak lagi masa nih.. Sbb besok pagi ada lagi kat rumah.. Dulu time Ana sekolah saas.. Rasa relaks sangat.. Since kalau kerja rumah tak siap malam boleh buat pagi besok. Pastu, malam tu boleh tidur lambat tengok drama ke.. Haha.. Heshh. Jangan ikut sangat tabiat buruk ni tau!
N setiap kali cuti panjang, Ana akan amik satu hari tu.. duk ngan family ramai-ii tengok movie sampai lewat malam. Tapi, minggu ni cam tak sempat. Since video baru siap malam tadi. Skang tengah buat folio sains. Beg baju tak kemas lagi. Pensel khat.. Buku.. Barang-ii lain.. Tak beli lagi. Like.. makanan? Keperluan kan.. Hehe.. Video tu.. Hari Sabtu shooting. Malam tadi baru siap edit video nya.. Susah bebenor nak menyusun atur video tu.. Ana mmg sngat-ii perlukan kawan Ana. Tapi, hakikatnya,, edit video tu mmg tanggungjawab Ana dalam group nih.. Heshh.. Ana ikut je arahan dorang. Kehkeh.. Seb baik mama Ana ada boleh tolong ckit-ii. Hehe.. Yang malam tadi siap tu .. nasib baik mama Ana tolong. Sbb video tu Ana pakai software yang kena bayar. Tapi Ana download yg free trial. Paham-ii jelah. Watermark nya gedabak! Sampai tak nampak tulisan dalam video tu. Watermark pulak yang lebih menonjol. Sakit hati! Heshh.. Okk.. Banyaklak citer kan..
Kompemlah malas nak baca kalau entri panjang lebar. Ana pun kalau entri panjang lebar dah lama dah tinggalkan.. Baca point-ii jeler.. Kehkeh.. Okk.. Assalamualaikum..

No comments: