Semoga Aku Berjaya

Ana Myhusna | 18:29 | 0Comments |

Hai.. Wokeyhh.. Tak tau nak update apa sebenarnya.. Ermm.. Ermmm... Kk,, Ana nak mintak korang doakan yang terbaik untuk periksa akhir tahun nih.. Isnin nih dah start periksa Sejarah, BM & Sivik. Doakan yang terbaik untuk Ana tau! And kawan-ii Ana sekali.. Ellehh. Baru form1.. Periksa akhr tahun pun watlek lagi ann.. Haha..
Ana tak taulah naper.. Tapi, sejak masuk sekolah menengah nih desparate sangat nak buat yang terbaik untuk periksa even sekadar periksa sumatif.. Maybe sbb banyak sangat saingan kot. N pelajaran pun makin susah.. So,, dia jadi camm.....nak buat bersungguh-sungguh even though agak malaslah.. Siyes,, time sekolah rendah dulu.. mananya nak study kat rumah. Sekadar siapkan kerja rumah cikgu je.. Kalau periksa pun malam sebelum periksa tu jelah baca buku. Besoknya, pun baca lagi buku. Time tu baru gelabah. Tu pun nak taknak je.. (Kes belajar just tuk periksa.. Kehkeh..)
Time nak UPSR pun.. Tak belajar sendiri. Hanya mengharapkan homework cikgu bagi je.. Lagi-ii time last year darjah 5, cikgu dah bagi 4 buah buku latihan sebagai kerja rumah. Naik darjah 6, tinggal nak bincang je. Pastu, ada lagi kerja rumah.. Tu yang tak study sendiri. Sekadar bergantung pada homework cikgu. Pastu, kelas tambahan lagi..
Malam sebelum UPSR pun, sibuk lagi dengan drama korea nya hah.. Blog lagi.. Malas dah nak sentuh buku. Sebab hari-ii homework.. Kehkeh.. Besoknya nak UPSR, barulah nak keluarkan buku. Nilah dia budak malas kan.. Tapi, Alhamdulillah dapat gak 5A.
Tapiii....
Masuk tahun ni,, asyik risau pasal pelajaran jea.. Terasa cam tahun ni tak belajar pape.. Time kat asrama punyalah stress nak belajar. Bila free je bukak buku. (Musim periksa jelah..) Haha.. Bukan sbb belajar untuk periksa. Tapi,, time periksa kita refresh balik apa kita belajar.. (Ni bukan alasan eh!) Hehe... Siapa yg nak markah periksa dia teruk? Kan?
Tapi kan. bila Ana balik rumah,, belajar tu sambil tgk drama. Haha.. Teruk tak teruk budak nih?? Takpe.. Kalau belajar tu ikhlas, In Shaa Allah,, boleh berjaya. Apapun keputusan yang kita dapat, itulah yang terbaik buat kita. Doa doalah supaya yang terbaik tu yang akan buat kita bahagia. Semoga kita semua berjaya dunia & akhirat.

P/S : Doakan yg terbaik untuk Ana ye! Ana doakan untuk kamu semua juga.. ^^


Seriously Best!

Ana Myhusna | 13:33 | 3Comments |

Haii!! Semalam, Ana pergi sukaneka sekolah. Siyes best! Sbb dapat jumpa kawan-ii even though beberapa orang je.. Time Ana nak balik tu,, rasa susah sangat.. Sampaii bila Ana pergi tu, x pusing balik sbb takut tak sampai hati nak balik! Seriously.. Tapi, x tau naper.. Rasa serba salah.. Macam ada tersalah cakap ke apa ke ngan dorang tak taulah.. Tapii, rasa bersalah sangatlah ni.. And, walaupun jumpa kejap.. Tapi Ana rasa tu moment paling manis buat Ana tahun nih.. Walaupun Ana dibuli oleh kawan-ii Ana. Tapi, siyes kena buli tulah paling best. Dorang amik kasut Ana main campak-campak. Pastu, amik beg Ana.. Sepak kaki.. Kejar-ii.. Siyes best! Pergi sukaneka bukannya tengok pun sukan tu.. Ana tengok senam tari ngan perbarisan je. Pastu pergi tengah-tengah padang yang luas gila tu.. Pastu lepak-ii.. Pusing-ii lagi satu padang. Since kitorang buat kat Stadium Kajang. Sbb tulah hari sukaneka ni best giler!! Jumpa cikgu-ii.. Salam cikgu.. Ana paling suka bila cikgu tanya sekolah mana..okay tak..duk asrama ke.. Rasa berbunga hati since cikgu sangat care pasal kita kan.. Next year,, kalau ada kesempatan nak pergi lagi! Walaupun sekejap.. Tapi, sangat seronok. Tapi,,, hilang rindu kejap jea.. Tahan rindu lama tau! Selama Ana sekolah rendah dulu pun.. Akhir tahun je.. Dah rindu kawan-ii. Masuk tahun baru,, semua happy.. Hilang rindu.. Tapi tahun nih.. Siyes lama kena tahan sakit rindu nih.. Hoho.. Kawan-ii Ana seksi sumenya.. Haha. Bila Ana datang dalam keadaan berstoking..berhandsock.. berblouse labuh yang sangat cantik.. (Haktuih!) Dorang kata Ana alim. Well.. Itu kira biasa sebenarnya.. Dorang je yang seksi sangat nih.. And yang terkejut nya.. Kawan Ana yang dulu selalu pakai tudung sarung yakni tudung fareeda (kehkeh..) skang pakai selendang woo.. Tapi, perangai dia still sama.. Suka kacau orang. Tu yang bestnya sebenarnya.. N bila dorang kata Ana gedik. Seriously,, Ana rasa happy gileerr! Sbb dah lama tak dengar dorang kata Ana gedik. Kitorang, perangai masing-masing lain. Minat,, lagi lah jauh! Lain benor.. Tapi tak tau naper boleh kamceng.. Dorang lah kawan terbaik Ana. Walaupun kitorang berbeza rupa, sikap, minat.. tapi.. apa pun terjadi kitorang still sama-sama.. Kalau kat sekolah menengah ni.. Ana tak tau naper.. Takde yang boleh dijadikan kawan baik.. Tapi, sweet gak lah.. Sebab tak assobiah.. Or berpuak-puak orang melayu panggil.. Semua kita kawan. Sweet sbb satu batch sama perangai. Suka gaduh.. Capap no. 1. (Capap maksudnya Mencari Publisiti) Bising dan huru hara. Malah, keras kepala!! Tulah dia batch '01 kat skolah Ana. Hehe..
Apapun,, bff Ana takkan berubah dan takkan berpisah. In Shaa Allah..
Time ni,, kitorang dah penat berjalan main, pusing satu padang tu... Time ni Ana nak balik dah.. Tetiba mama Ana call ajak balik.. Time nilah Ana rasa bersalah gile.. Ana tinggalkan dorang dengan muka dorang camtu.. Patutnya Ana balik time dorang tengah senyum.. Boleh pergi dalam keadaan tenang. Hehe. Oklah.. Assalamualaikum..

Akdong Musician

Ana Myhusna | 23:48 | 4Comments |

Wooo.. Hai! Wahh.. Lamanya tak update.. Hehe.. Okk.. Time ni baru nak amik kesempatan. Ana tak taulah nak citer pasal apa.. Btw, Selamat Hari Raya Aidiladha.. Hehe.. Takde benda sangat pun nak update. Tengah pikir idea nih.. Oklah.. Ana nak share pasal Akdong Musician. Siapa tu? Alaa.. Ana rasa ramai je yg kenal.. Lagi-ii kpoppers ni kan? Well.. Kalau x kenal pun xpe.. Tak penting pun.. Korang dgr lagu kat blog Ana ni,, best tak? Hah.. Tulah dia AKMU. Kalau korang nak tahu,, diorang lah penyanyi duet paling comel Ana pernah jumpa. They are siblings.

Comey kan? Lagi-ii yang perempuan tu.. Semua MV dorang, Ana tengok that girl is very cute. Her name is..Soohyun.. Tak sillap lah.. Yg laki tu,, Ana tak ingat.. Kehkeh.. Nama dia senang ingat sbb nama tu familiar. Huhuhu.. Jom tengok vid dorang. Ana tunjuk favorite Ana jelah ye.. Hehe..

Ni best! Sebelum ni, Ana pernah dengar lagu ni dalam drama. Tapi tak ingat drama apa.. Skang baru tahu,, dorang penyanyinya..

Ni comel video nya.. Lagunya best.. Tapi mv paling comel lagu ILoveYou okayy.. Haha..

Ni pulak.. lagunya jjang! Hehe.. It may attracts your heart, because of their cuteness.. Haha.. soriler kalau broken.. Belajar kan.. ^^
Kali ni, Ana nak tunjuk cover project by YG Entertainment. Biasanya dalam YG ni banyak yang jenis-ii macam bigbang n 2ne1 tu.. paham-ii jelah ye.. Tapi, diorang 2 beradik ni is very different thing. Comey sangat!!

Ana start kenal dorang time dengar lagu Taeyang yang dorang cover nilah.. Sbb Ana minat giler ngan lagu Eyes Nose Lips nih.. Then, terjumpa dorang cover. Memula pikir budak utube biasa je.. Tapi,, bila tgk cover project by YG tu.. Buat Ana rasa cam nak check pasal dorang.. Kehkeh.. Memula tengok.. Hodohnya.. Taknak buat plastik ke?? Bila lama-ii terasa cam.. comel lak.. Haha.. Oklah.. Assalamualaikum..