Semoga Aku Berjaya

Ana Myhusna | 18:29 | 0Comments |

Hai.. Wokeyhh.. Tak tau nak update apa sebenarnya.. Ermm.. Ermmm... Kk,, Ana nak mintak korang doakan yang terbaik untuk periksa akhir tahun nih.. Isnin nih dah start periksa Sejarah, BM & Sivik. Doakan yang terbaik untuk Ana tau! And kawan-ii Ana sekali.. Ellehh. Baru form1.. Periksa akhr tahun pun watlek lagi ann.. Haha..
Ana tak taulah naper.. Tapi, sejak masuk sekolah menengah nih desparate sangat nak buat yang terbaik untuk periksa even sekadar periksa sumatif.. Maybe sbb banyak sangat saingan kot. N pelajaran pun makin susah.. So,, dia jadi camm.....nak buat bersungguh-sungguh even though agak malaslah.. Siyes,, time sekolah rendah dulu.. mananya nak study kat rumah. Sekadar siapkan kerja rumah cikgu je.. Kalau periksa pun malam sebelum periksa tu jelah baca buku. Besoknya, pun baca lagi buku. Time tu baru gelabah. Tu pun nak taknak je.. (Kes belajar just tuk periksa.. Kehkeh..)
Time nak UPSR pun.. Tak belajar sendiri. Hanya mengharapkan homework cikgu bagi je.. Lagi-ii time last year darjah 5, cikgu dah bagi 4 buah buku latihan sebagai kerja rumah. Naik darjah 6, tinggal nak bincang je. Pastu, ada lagi kerja rumah.. Tu yang tak study sendiri. Sekadar bergantung pada homework cikgu. Pastu, kelas tambahan lagi..
Malam sebelum UPSR pun, sibuk lagi dengan drama korea nya hah.. Blog lagi.. Malas dah nak sentuh buku. Sebab hari-ii homework.. Kehkeh.. Besoknya nak UPSR, barulah nak keluarkan buku. Nilah dia budak malas kan.. Tapi, Alhamdulillah dapat gak 5A.
Tapiii....
Masuk tahun ni,, asyik risau pasal pelajaran jea.. Terasa cam tahun ni tak belajar pape.. Time kat asrama punyalah stress nak belajar. Bila free je bukak buku. (Musim periksa jelah..) Haha.. Bukan sbb belajar untuk periksa. Tapi,, time periksa kita refresh balik apa kita belajar.. (Ni bukan alasan eh!) Hehe... Siapa yg nak markah periksa dia teruk? Kan?
Tapi kan. bila Ana balik rumah,, belajar tu sambil tgk drama. Haha.. Teruk tak teruk budak nih?? Takpe.. Kalau belajar tu ikhlas, In Shaa Allah,, boleh berjaya. Apapun keputusan yang kita dapat, itulah yang terbaik buat kita. Doa doalah supaya yang terbaik tu yang akan buat kita bahagia. Semoga kita semua berjaya dunia & akhirat.

P/S : Doakan yg terbaik untuk Ana ye! Ana doakan untuk kamu semua juga.. ^^


No comments: