Seriously Best!

Ana Myhusna | 13:33 | 3Comments |

Haii!! Semalam, Ana pergi sukaneka sekolah. Siyes best! Sbb dapat jumpa kawan-ii even though beberapa orang je.. Time Ana nak balik tu,, rasa susah sangat.. Sampaii bila Ana pergi tu, x pusing balik sbb takut tak sampai hati nak balik! Seriously.. Tapi, x tau naper.. Rasa serba salah.. Macam ada tersalah cakap ke apa ke ngan dorang tak taulah.. Tapii, rasa bersalah sangatlah ni.. And, walaupun jumpa kejap.. Tapi Ana rasa tu moment paling manis buat Ana tahun nih.. Walaupun Ana dibuli oleh kawan-ii Ana. Tapi, siyes kena buli tulah paling best. Dorang amik kasut Ana main campak-campak. Pastu, amik beg Ana.. Sepak kaki.. Kejar-ii.. Siyes best! Pergi sukaneka bukannya tengok pun sukan tu.. Ana tengok senam tari ngan perbarisan je. Pastu pergi tengah-tengah padang yang luas gila tu.. Pastu lepak-ii.. Pusing-ii lagi satu padang. Since kitorang buat kat Stadium Kajang. Sbb tulah hari sukaneka ni best giler!! Jumpa cikgu-ii.. Salam cikgu.. Ana paling suka bila cikgu tanya sekolah mana..okay tak..duk asrama ke.. Rasa berbunga hati since cikgu sangat care pasal kita kan.. Next year,, kalau ada kesempatan nak pergi lagi! Walaupun sekejap.. Tapi, sangat seronok. Tapi,,, hilang rindu kejap jea.. Tahan rindu lama tau! Selama Ana sekolah rendah dulu pun.. Akhir tahun je.. Dah rindu kawan-ii. Masuk tahun baru,, semua happy.. Hilang rindu.. Tapi tahun nih.. Siyes lama kena tahan sakit rindu nih.. Hoho.. Kawan-ii Ana seksi sumenya.. Haha. Bila Ana datang dalam keadaan berstoking..berhandsock.. berblouse labuh yang sangat cantik.. (Haktuih!) Dorang kata Ana alim. Well.. Itu kira biasa sebenarnya.. Dorang je yang seksi sangat nih.. And yang terkejut nya.. Kawan Ana yang dulu selalu pakai tudung sarung yakni tudung fareeda (kehkeh..) skang pakai selendang woo.. Tapi, perangai dia still sama.. Suka kacau orang. Tu yang bestnya sebenarnya.. N bila dorang kata Ana gedik. Seriously,, Ana rasa happy gileerr! Sbb dah lama tak dengar dorang kata Ana gedik. Kitorang, perangai masing-masing lain. Minat,, lagi lah jauh! Lain benor.. Tapi tak tau naper boleh kamceng.. Dorang lah kawan terbaik Ana. Walaupun kitorang berbeza rupa, sikap, minat.. tapi.. apa pun terjadi kitorang still sama-sama.. Kalau kat sekolah menengah ni.. Ana tak tau naper.. Takde yang boleh dijadikan kawan baik.. Tapi, sweet gak lah.. Sebab tak assobiah.. Or berpuak-puak orang melayu panggil.. Semua kita kawan. Sweet sbb satu batch sama perangai. Suka gaduh.. Capap no. 1. (Capap maksudnya Mencari Publisiti) Bising dan huru hara. Malah, keras kepala!! Tulah dia batch '01 kat skolah Ana. Hehe..
Apapun,, bff Ana takkan berubah dan takkan berpisah. In Shaa Allah..
Time ni,, kitorang dah penat berjalan main, pusing satu padang tu... Time ni Ana nak balik dah.. Tetiba mama Ana call ajak balik.. Time nilah Ana rasa bersalah gile.. Ana tinggalkan dorang dengan muka dorang camtu.. Patutnya Ana balik time dorang tengah senyum.. Boleh pergi dalam keadaan tenang. Hehe. Oklah.. Assalamualaikum..

3 comments:

  1. as salam cik ana..
    mak aih, berpinar mata hakak baca entri ni.. buatlah perenggan cik ana.. font kecil kak gee boleh hadap lagi. tapi kalau xde perenggan ni, baca pun skip2 je.. jangan marah naaaa..

    kat skolah cik ana orang yg cari publisiti dipanggil "capap"?

    kitorang kat sini orang macam tu kitorang panggil "mencapub"..

    lain padang lain belalangnyer kan.. heee.. salam kenal ^^

    ReplyDelete
  2. @Gee Lion Haha.. Oh ye.. Syok bercerita.. Tak hingat dah nak buat perengaan.. Hehe..
    Oh ye ke? Act, kitorang pun panggil mencapub.. Saja singkatkan.. Hehe.. :D

    ReplyDelete

Love you!