Morning You Allss

Ana Myhusna | 06:54 | 2Comments |

Semalam Ana dah delete segala linkies atau banner blog yang takleyh buka. Since, dari awal tahun Ana tengok ada je blog yang takleyh buka. Setiap kali Ana buka blog tu selalu tak boleh buka. So, Ana mmg dah fikir nak delete semua blog yang tak available ni waktu cuti last year. And I did it! So, sape yang rasa blog dia ada exchange ngan Ana sama ada banner atau link boleh cek dekat page links. Okay? Kalau kalaulah takde.. Maybe korang tukar url blog tapi,, tak bagitau,, Ana dah delete ke.. Bagitaulah ye.. Ana boleh letak balik. Sebab banyak banner n link yang Ana delete sbb takleyh buka. Ataupun maybe blog korang in process ke.. tengah edit sikit.. korang privatekan,, bagitaulah ye.. Nanti Ana letak balik. Okay?
Satu lagi, kalau korang tengok dekat list lagu blog Ana ni, ada banyak. So, tukarlah ye kalau tak suka dengar lagu yang tetibe keluar tuh... Sebab certain orang tak minat nak dengar kpop.. Rasa cam nak campak laptop bila dengar. Hehe.. Since Ana ni minat je semua jenis lagu yang pelbagai bangsa asalkan bestt,, tu yang segala jenis bahasa tu ada walaupun banyak gila lagu korea nya.. Hehe.. Mana tahulah korang suka bertandang dan baca entri.. Sampai satu jam pun tak henti baca.. Haha.. Ada ke? Tak rasa ada.. Kawan sekolah Ana tu boleh citer agik.. Dorang baca tak henti. Ntah apalah yang syok sangat kan.. Tak tertinggal satu entri pun pulak tu.. Adoiyaii.. Malu pun ada.. Sebab setiap kali balik je asrama ada yang dok ulang balik ayat Ana kat blog ni.
Sebelum ni, Ana letak lagu Give Love.. Last sekali, kawan Ana yang tak minat korea tu, dok ulang-ii lagu tu.. Haha.. Comey je.. (Baca kee??) Okayyy.. Pagi-ii lagi dah bukak blog.. Dahlah tido lambat.. Okay!! Assalamualaikum..

Review Followers Ke-500

Ana Myhusna | 11:36 | 3Comments |

Yeay! Akhirnya blog Ana capai followers yang ke-500.. Hehe.. So, harini Ana nak review blog yang telah menjadi follower ke 500 tu..

Nama owner blog ni Kak Nadratul Syazwana. Klik untuk ke blog tersebut. Alright.. Blog ni nampak simple tapi mudah nk baca right? Tu yg bagus.. Bukan cam blog Ana nih.. Dahlah berlagu.. Tulisan pun kecik.. Hehe.. Well.. Ana suka dengar lagu time menulis or buat kerja-ii lain like study or baca buku. Tu yng berlagu. Tulisan kecik tu pulk minta maaf lah ye.. Comel.. Hehe..
Okk.. Berbalik pada blog tadi. Kalau korang bukak atas sekali ada gambar akak comel ni..berbaju exo lagi.. heheh.. Bawahnya ada gambar-gambar tu kan.. Jom kita klik sama-sama. Hehe.. Pastu kalau korang nak cari pape tips boleh tengok kat blog akak nihh.. Banyak tau tips.. Untuk memudahkan korang cari, korang klik je CTRL+F then tulis keywoard untuk tips yang korang cari. Tu akn memudahkan korang untuk jumpa sebab tips nya banyak sangat. Good good!
Kalau klik travel pulak korang akan tengok tempat-ii yang Kak Nad dah travel. At least korang tahu serba sedikit pasal tempat tu right? Pastu ada banyak lagi sebenarnya. Banyak sangat! Tu yang bestnya tuh.. Kalau klik review pulak, ada movie, novel, barang kemas and macam-ii lagi yang di review. Pastu ada jugak entri pasal agama like kelebihan baca surah Yasin.. Bagus nih.. Banyak benda korang boleh cari. So, what are you waiting for? Check out blog ni n follow! Hehe..

Ok! Assalamualaikum.. ^^

Mega Giveaway by Sya Domoru

Ana Myhusna | 21:21 | 2Comments |

Hai semua.. Act, Ana dah lama tak join GA. So, nak amik kesempatan waktu cuti ni untuk joooin.. Hehe..  Ni banner dia..

Kalau berminat nak join, silalah klik banner.
Hadiah pun menarik! Joinlah.. ^^

Blouse x 1 by Rexylla
Blouse x 1 by Mak Jah Closet’s
Telekung x 2 by Jubah Muslimah Moden *New
Handsocks x 15 by Jubah Muslimah Moden *New
Selendang x 2 by Wir Aida
Cash RM 10 x 2 by Maishoppe
Keychain from Bandung x 1 by Nur Syazwani
Supplement Shaklee Chew Vitamin C x 2 by Maishoppe
Sophie Love Mirror x 1 by Be Fabulous with Sophie Paris
EXO - Die Jungs Unofficial Polaroid Set (30pcs) x 1 by A.M Kpop Shop *New
Random Badge (KPOP RELATED) x 3 by A.M Kpop Shop *New
Bap socks x 1 by Shiedah
SD photocard x 2 by BB K-House
Pvc photocard Chen x 1 by Shiedah
Sticker Exo x 1 by Kshopaholic Mlysia
Sticker Infinite x 1 by Kshopaholic Mlysia
Sticker Super Junior x 1 by Kshopaholic Mlysia
Xoxo (EXO poster) x 1 by Choco K-pop Shop
Infinite goodies x 1 by Korean Shop Collection
Baju Overdose (EXO)long sleves x 1 by Nur Syazwani
Discount voucher 10% by Rexylla
Discount RM 10 x 1 for unofficial merchandise by A.M Kpop Shop *New

Hadiah akan bertambah.. ^^
Tamat : 31 Dec 2014

Hari Perasmian Penutup Bacathon

Ana Myhusna | 10:40 | 0Comments |

Hai!! Tajuk harini, Hari Perasmian Penutup Bacathon. Serius best! Kitorang semua (murid maahad) lega gilaaa bila dapat tahun hari perasmian PENUTUP bacathon tu sedang tiba. Dah lepas dah act. Sehari sebelum penutup lagi dah lega gila. Sape je yg rajin kutip bacathon. Okk.. Rasanya ramai je yang rajin. But major semua kumpul 50 sampai 100 ringgit je. Ade gak yang tak ngumpul. Sedangkan cikgu kata at least 100 ringgit. Heshhh.. Rajin noh nak cari. Alamak aii.. Ana pun pakai duit sendiri je. Tulislah nama adik mak ayah bagai.. Hamba Allah sumer.. Takde kerja lah nak cari. Tapi adelah 15 ringgit tu org bagi. Selebihnya reka-ii je nama.. Letak nama kawanlah.. Huhuhu.. Bila dah cukup 100 terus hantar. Malas dah nak pikir pasal bacathon tu hah.. Tu pun, cikgu hari-ii dok mention pasal bacathon time prhimpunan.. Dah berdesing telinga dengar pasal bacathon.Hari-ii dok bacathon. Kalau perhimpunan tu seminggu sekali ok lagi tau.. Ni hari-ii.. Hari-ii lah ko dengar bacathon ni.. Seb baik hari jumaat perhimpunan dalam kelas (baca Quran).
Time hari penutup tu pun.. Kena gak jual-ii bukak gerai.. Sape yg nak jelah.. Dhlah pakai kupon.. Duit derma kat sekolah kan.. Tapi tak silap boleh claim. Tu pon ada kebanyakan gerai boleh pakai duit betul. Takyah pakai kupon pun takpe.. Semua org pun nak untungkan..
And you know what? Hari penutup tu dua hari berlangsung. Hari Jumaat n Sabtu. Time hari Jumaat tu ada.......forum motivasi remaja olehh....... Puan Lisdawati dan Encik Fauzi Nawawi. Time tu semua tak sabar. Time forum tu je.. kerumun orang.. Sampai tak cukup tempat duduk. Tu pun puteri je yang conquer tempat tu.. Putera terpaksa selit-ii kat belakang. Tu pun kejap je dorang datang bertandang.. Sebab putera nak ready gi solat jumaat. Walaupun baru pukul 11 lebih.. Sume dah ready nak gi solat jumaat. good boy.. Lama tau forum ni.. Dia start dalam kul 10 kot.. Ke 11.. Tak ingatlah.. Tapi siyes best.. N lawak lah jugak sikit-ii tu. Pastu,, siapa yang tanya soalan dapat tiket tengok wayang. Tau tak filem Kelibat tu?? Hah! 3 orang pelajar yang tanya soalan dapat tiket nya.. N boleh tengok wayang tu sama-ii dengan En. Fauzi dan Pn. Lisda.. Haha.. Berencik puan kau.. Kalau cikgu lak yang tanya soalan dapat gak.. Tapi pergi sendiri.. Haha.. Bukan apa.. Katanya cikgu banyak duit.. Pergi jeler.. Hehe.. Ana punyalah pikir nak tanya soalan apa.. Tapi kalau tau pun soalan apa.. Tak berani nak tanya..
Pastu yang dapat semua akak form 2 lah.. Hehe.. Punyalah ramai form 1. Rasanya yang conquer kerusi tu form 1 je.. Form 2 hanya segelintir.. Form lain tengok dari kantin je. Ada gak yang tak berminat nak tengok. Gi beli belah lagi syok.. Haha.. Act, anak mereka sekolah kat maahad. Form 6 atas.. Kak Hainil. Bila tengok dorang buat forum tu.. rasanya cara Kak Hainil berceramah ngan kitorang cam sebijik dengan ayahnya.. Hehe.. Kata-ii pun ada yang sama. Kitorang mmg suka kalau Kak Hainil berceramah.. banyak pengisian.. Hoho.. And butik Lisdawati pun ada.. Accesories dia mmg cantik!! Ana rasa cam nak beli.. Tapi paham-ii jelah.. Poket pun kosong.. Takdelah kosong. Tapi manalah aku ada duit. Seminggu duit belanja aq 20 ringgit je.. Haha.. Nak suruh mama datang.. mama sibuk pula.. Ada kursus semua..
Okay.. Hari Sabtu lak.. betul-ii perasmian. Semua orang-ii atasan a.k.a yang dihormati semua datang. Walaupun tak ramai penontonnya.. Maksudnya, semua orang lebih berminat untuk shopping. Ana jadilah penonton.. Tapi sekajap je.. Sebab ngantuk.. Pastu Ana terus balik asrama... Penatlah.. Pukul 10 lebih lagi dah balik.. Pastu kan... Hari Sabtu tu gak ada promote buku Hamasah As-Syabab. Pengasas Hamasah As-Syabab tu datang bagi tazkirah sekali. Teringinn nak beli bukunya.. Tapi wangnya tak ada... And teringin nak bergambar dengan pengasasnya tapi kamera juga tak ada.. Ana bukanlah budak luar. Bukanlah ahli kelab media. Jadi kamera pun.. tak ada.. Hehe..
Lepas je hari perasmian nih.. Dah tak ada dah berdesing telinga pasal bacathon. Tapi lebih berdesing bila hari-ii PBS. Waduh waduh.. Penatnya.. Hoho.. Okay! Assalamualaikum..

Liebster Award 3/4

Ana Myhusna | 17:18 | 7Comments |

Hai! Harini nak jawab 2 liebster award n Ana satukan jelah eh.. Hehe.. First, dari Yun Sing.. N second, Hazllyna dari . Okay.. Bila cek tarikh, dua-dua buat time bulan Okt. But, Hazllyna buat semalam right? Okay.. Rasa bersalah sbb lambat jawab.. Kehkeh.. Okaylah.. Jawab skang ye..

Yun Sing's Question
1. Suatu pengakuan?
Serious tak paham n cuba memahami soalan ni. Tapi, tak paham. Sorry.. Pengakuan apa? Hehe..

2. Puas hati tak dengan hidup sekarang?
Okay.. Puaslah gak.. Mana boleh tak puas hati.. Hehe..

3. Suka beli barang online tak?
Teringin nak beli.. Tapi tak terbeli.. Tapi, suka tengok.. Then, bagiktau mama,, pujuk minx beli.. Kehkoh..

4. Minat beli apa?
Beg, kasut, baju, tudung.. Haha.. 

5. Asal mana?
Ampang, Selangor

6. Ciri blog ini yang korang tak suka?
Blog apa? Blog yang mana? Kk.. Ana suka semua blog. Tapi Ana tak suka blog yg x terupdate.. Hehe.. (Blog sendiri pun tak terupdate sangat.. XD )

7. Marah ke sebab kena tag?
Nope.. I'm feeling lucky! Hehe..

8. Pernah kenakan member tak? Cer cite :3
Emmm.. Thinking.. Haha.. Tak tau pernah ke tak.. Tak kot.. Kalau kenakan pun,, biasa-ii je.. Campak tepung ke.. Surprise birthday ke.. Gitu gitu je..

9. Mod korang masa tengah jawab ni?
Pening nkk pikirkan jawab.. Tapi.. I'm feeling lucky! Haha.. 

10. Warna kegemaran?
Purple (Blue pink pun boleh.. Purple gak hasilnya.. Kehkeh...)

11. Sejak bila mula berblog?
Mac 2013

Hazllyna's Question
1. lagu apa yang korang suka? kenapa?
Lagu melayu, semua lagu sleeq, najwa, lagu perempuan. Banyak lagi.. Lagu english, maps, semua lagu taylor swift, 1D, n banyak lagi. Lagu korea, semua lagu exo, infinite, apink, shinee, cnblue.. Haha.. n banyak lagi.. Lagu cina, time boils the rain. Indon, semua lagu CJR, Afgan, Elovii, Sm*sh, Be5t.

2. game apa yang korang suka main, bila boring?
Game pape je yg best-ii.. Ana tak main game sangat. Tapi, paling-ii pun Candy Crush,, Subway Surf.. Pou..

3. siapa yang korang adore or respect?
Pkt kelas Ana.. Haha.. 

4. suka makan ice cream perisa apa? kenapa?
Vanila, strawberry, apple.. Sbb manis n masam.. Especially Strawberry n apple.

5. prefer vampire or wolf? kenapa?
Wolf! Vampire seram sangat. Plus exo ade lagu wolf.. Haha..

6. suka autumn, spring, summer or winter? mengapa?
Spring n winter.. Sbb spring cuacanya nampak tenang. Winter macam best je.. (Tak pernah lalui cuaca macam ni.. Hehe..)

7. takut kepada binatang atau serangga apa? mengapa?
Binatang buas.. Haha.. Segala serangga yg ada kat dunia ni.. Sbb binatang buas, takut dia ngap! Serangga sbb dia suka hinggap!

8. TVshow apa yang korang suka tengok?
Weekly Idol, roommate, idola kecil n banyak lagi yang melibatkan muzik.

9. suka bunga apa? kenapa?
Semua bunga kecuali rafflesia.. Haha.. Sbb cantik, wangi, sedap mata memandang..

10. apa movie yang korang suka sangat? kenapa suka?
Sampai skang, Pitch Perfect, Coboy Junior The movie (n waiting for CJR The movie), semua high school musical seriess.. n movie yg banyak lagu.. Cus, movie dia banyak lagu.. 

11. apa pendapat korang tentang blog "weird girl speak" ni?
Cantik! Pandai edit.. Kreatif je.. Jeles! Haha.. 

Okay done!
Now, I'm going to make questions!
1. Radio apa yang korang suka dengar?
2. Channel apa kat Tv korang suka tengok?
3. Drama melayu apa yang korang suka tengok? Kenapa?
4. Pandai main alat muzik? Jelaskan. (Kbat nih.. haha..)
5. Hobi korang apa?
6. Favourite colour, shape n number?
7. Suka baca novel? What type of novel?
8. Suka shopping? Kenapa?
9. Laman sosial apa korang paling aktif? Twitter, Insta, Facebook, Ask.fm?
10. Subjek apa korang suka? Kenapa?
11. Kalau shopping, usually korang beli apa? (Permintaan bukan keperluan) ^^

The nominous
1. Dayg
3. Ayuni
5. Yana
10. Ariena

Okay done! Assalamualaikum.. ^^