Morning You Allss

Ana Myhusna | 06:54 | 2Comments |

Semalam Ana dah delete segala linkies atau banner blog yang takleyh buka. Since, dari awal tahun Ana tengok ada je blog yang takleyh buka. Setiap kali Ana buka blog tu selalu tak boleh buka. So, Ana mmg dah fikir nak delete semua blog yang tak available ni waktu cuti last year. And I did it! So, sape yang rasa blog dia ada exchange ngan Ana sama ada banner atau link boleh cek dekat page links. Okay? Kalau kalaulah takde.. Maybe korang tukar url blog tapi,, tak bagitau,, Ana dah delete ke.. Bagitaulah ye.. Ana boleh letak balik. Sebab banyak banner n link yang Ana delete sbb takleyh buka. Ataupun maybe blog korang in process ke.. tengah edit sikit.. korang privatekan,, bagitaulah ye.. Nanti Ana letak balik. Okay?
Satu lagi, kalau korang tengok dekat list lagu blog Ana ni, ada banyak. So, tukarlah ye kalau tak suka dengar lagu yang tetibe keluar tuh... Sebab certain orang tak minat nak dengar kpop.. Rasa cam nak campak laptop bila dengar. Hehe.. Since Ana ni minat je semua jenis lagu yang pelbagai bangsa asalkan bestt,, tu yang segala jenis bahasa tu ada walaupun banyak gila lagu korea nya.. Hehe.. Mana tahulah korang suka bertandang dan baca entri.. Sampai satu jam pun tak henti baca.. Haha.. Ada ke? Tak rasa ada.. Kawan sekolah Ana tu boleh citer agik.. Dorang baca tak henti. Ntah apalah yang syok sangat kan.. Tak tertinggal satu entri pun pulak tu.. Adoiyaii.. Malu pun ada.. Sebab setiap kali balik je asrama ada yang dok ulang balik ayat Ana kat blog ni.
Sebelum ni, Ana letak lagu Give Love.. Last sekali, kawan Ana yang tak minat korea tu, dok ulang-ii lagu tu.. Haha.. Comey je.. (Baca kee??) Okayyy.. Pagi-ii lagi dah bukak blog.. Dahlah tido lambat.. Okay!! Assalamualaikum..

Review Followers Ke-500

Ana Myhusna | 11:36 | 3Comments |

Yeay! Akhirnya blog Ana capai followers yang ke-500.. Hehe.. So, harini Ana nak review blog yang telah menjadi follower ke 500 tu..

Nama owner blog ni Kak Nadratul Syazwana. Klik untuk ke blog tersebut. Alright.. Blog ni nampak simple tapi mudah nk baca right? Tu yg bagus.. Bukan cam blog Ana nih.. Dahlah berlagu.. Tulisan pun kecik.. Hehe.. Well.. Ana suka dengar lagu time menulis or buat kerja-ii lain like study or baca buku. Tu yng berlagu. Tulisan kecik tu pulk minta maaf lah ye.. Comel.. Hehe..
Okk.. Berbalik pada blog tadi. Kalau korang bukak atas sekali ada gambar akak comel ni..berbaju exo lagi.. heheh.. Bawahnya ada gambar-gambar tu kan.. Jom kita klik sama-sama. Hehe.. Pastu kalau korang nak cari pape tips boleh tengok kat blog akak nihh.. Banyak tau tips.. Untuk memudahkan korang cari, korang klik je CTRL+F then tulis keywoard untuk tips yang korang cari. Tu akn memudahkan korang untuk jumpa sebab tips nya banyak sangat. Good good!
Kalau klik travel pulak korang akan tengok tempat-ii yang Kak Nad dah travel. At least korang tahu serba sedikit pasal tempat tu right? Pastu ada banyak lagi sebenarnya. Banyak sangat! Tu yang bestnya tuh.. Kalau klik review pulak, ada movie, novel, barang kemas and macam-ii lagi yang di review. Pastu ada jugak entri pasal agama like kelebihan baca surah Yasin.. Bagus nih.. Banyak benda korang boleh cari. So, what are you waiting for? Check out blog ni n follow! Hehe..

Ok! Assalamualaikum.. ^^

Liebster Award 3/4

Ana Myhusna | 17:18 | 7Comments |

Hai! Harini nak jawab 2 liebster award n Ana satukan jelah eh.. Hehe.. First, dari Yun Sing.. N second, Hazllyna dari . Okay.. Bila cek tarikh, dua-dua buat time bulan Okt. But, Hazllyna buat semalam right? Okay.. Rasa bersalah sbb lambat jawab.. Kehkeh.. Okaylah.. Jawab skang ye..

Yun Sing's Question
1. Suatu pengakuan?
Serious tak paham n cuba memahami soalan ni. Tapi, tak paham. Sorry.. Pengakuan apa? Hehe..

2. Puas hati tak dengan hidup sekarang?
Okay.. Puaslah gak.. Mana boleh tak puas hati.. Hehe..

3. Suka beli barang online tak?
Teringin nak beli.. Tapi tak terbeli.. Tapi, suka tengok.. Then, bagiktau mama,, pujuk minx beli.. Kehkoh..

4. Minat beli apa?
Beg, kasut, baju, tudung.. Haha.. 

5. Asal mana?
Ampang, Selangor

6. Ciri blog ini yang korang tak suka?
Blog apa? Blog yang mana? Kk.. Ana suka semua blog. Tapi Ana tak suka blog yg x terupdate.. Hehe.. (Blog sendiri pun tak terupdate sangat.. XD )

7. Marah ke sebab kena tag?
Nope.. I'm feeling lucky! Hehe..

8. Pernah kenakan member tak? Cer cite :3
Emmm.. Thinking.. Haha.. Tak tau pernah ke tak.. Tak kot.. Kalau kenakan pun,, biasa-ii je.. Campak tepung ke.. Surprise birthday ke.. Gitu gitu je..

9. Mod korang masa tengah jawab ni?
Pening nkk pikirkan jawab.. Tapi.. I'm feeling lucky! Haha.. 

10. Warna kegemaran?
Purple (Blue pink pun boleh.. Purple gak hasilnya.. Kehkeh...)

11. Sejak bila mula berblog?
Mac 2013

Hazllyna's Question
1. lagu apa yang korang suka? kenapa?
Lagu melayu, semua lagu sleeq, najwa, lagu perempuan. Banyak lagi.. Lagu english, maps, semua lagu taylor swift, 1D, n banyak lagi. Lagu korea, semua lagu exo, infinite, apink, shinee, cnblue.. Haha.. n banyak lagi.. Lagu cina, time boils the rain. Indon, semua lagu CJR, Afgan, Elovii, Sm*sh, Be5t.

2. game apa yang korang suka main, bila boring?
Game pape je yg best-ii.. Ana tak main game sangat. Tapi, paling-ii pun Candy Crush,, Subway Surf.. Pou..

3. siapa yang korang adore or respect?
Pkt kelas Ana.. Haha.. 

4. suka makan ice cream perisa apa? kenapa?
Vanila, strawberry, apple.. Sbb manis n masam.. Especially Strawberry n apple.

5. prefer vampire or wolf? kenapa?
Wolf! Vampire seram sangat. Plus exo ade lagu wolf.. Haha..

6. suka autumn, spring, summer or winter? mengapa?
Spring n winter.. Sbb spring cuacanya nampak tenang. Winter macam best je.. (Tak pernah lalui cuaca macam ni.. Hehe..)

7. takut kepada binatang atau serangga apa? mengapa?
Binatang buas.. Haha.. Segala serangga yg ada kat dunia ni.. Sbb binatang buas, takut dia ngap! Serangga sbb dia suka hinggap!

8. TVshow apa yang korang suka tengok?
Weekly Idol, roommate, idola kecil n banyak lagi yang melibatkan muzik.

9. suka bunga apa? kenapa?
Semua bunga kecuali rafflesia.. Haha.. Sbb cantik, wangi, sedap mata memandang..

10. apa movie yang korang suka sangat? kenapa suka?
Sampai skang, Pitch Perfect, Coboy Junior The movie (n waiting for CJR The movie), semua high school musical seriess.. n movie yg banyak lagu.. Cus, movie dia banyak lagu.. 

11. apa pendapat korang tentang blog "weird girl speak" ni?
Cantik! Pandai edit.. Kreatif je.. Jeles! Haha.. 

Okay done!
Now, I'm going to make questions!
1. Radio apa yang korang suka dengar?
2. Channel apa kat Tv korang suka tengok?
3. Drama melayu apa yang korang suka tengok? Kenapa?
4. Pandai main alat muzik? Jelaskan. (Kbat nih.. haha..)
5. Hobi korang apa?
6. Favourite colour, shape n number?
7. Suka baca novel? What type of novel?
8. Suka shopping? Kenapa?
9. Laman sosial apa korang paling aktif? Twitter, Insta, Facebook, Ask.fm?
10. Subjek apa korang suka? Kenapa?
11. Kalau shopping, usually korang beli apa? (Permintaan bukan keperluan) ^^

The nominous
1. Dayg
3. Ayuni
5. Yana
10. Ariena

Okay done! Assalamualaikum.. ^^