Liebster Award 3/4

Ana Myhusna | 17:18 | 7Comments |

Hai! Harini nak jawab 2 liebster award n Ana satukan jelah eh.. Hehe.. First, dari Yun Sing.. N second, Hazllyna dari . Okay.. Bila cek tarikh, dua-dua buat time bulan Okt. But, Hazllyna buat semalam right? Okay.. Rasa bersalah sbb lambat jawab.. Kehkeh.. Okaylah.. Jawab skang ye..

Yun Sing's Question
1. Suatu pengakuan?
Serious tak paham n cuba memahami soalan ni. Tapi, tak paham. Sorry.. Pengakuan apa? Hehe..

2. Puas hati tak dengan hidup sekarang?
Okay.. Puaslah gak.. Mana boleh tak puas hati.. Hehe..

3. Suka beli barang online tak?
Teringin nak beli.. Tapi tak terbeli.. Tapi, suka tengok.. Then, bagiktau mama,, pujuk minx beli.. Kehkoh..

4. Minat beli apa?
Beg, kasut, baju, tudung.. Haha.. 

5. Asal mana?
Ampang, Selangor

6. Ciri blog ini yang korang tak suka?
Blog apa? Blog yang mana? Kk.. Ana suka semua blog. Tapi Ana tak suka blog yg x terupdate.. Hehe.. (Blog sendiri pun tak terupdate sangat.. XD )

7. Marah ke sebab kena tag?
Nope.. I'm feeling lucky! Hehe..

8. Pernah kenakan member tak? Cer cite :3
Emmm.. Thinking.. Haha.. Tak tau pernah ke tak.. Tak kot.. Kalau kenakan pun,, biasa-ii je.. Campak tepung ke.. Surprise birthday ke.. Gitu gitu je..

9. Mod korang masa tengah jawab ni?
Pening nkk pikirkan jawab.. Tapi.. I'm feeling lucky! Haha.. 

10. Warna kegemaran?
Purple (Blue pink pun boleh.. Purple gak hasilnya.. Kehkeh...)

11. Sejak bila mula berblog?
Mac 2013

Hazllyna's Question
1. lagu apa yang korang suka? kenapa?
Lagu melayu, semua lagu sleeq, najwa, lagu perempuan. Banyak lagi.. Lagu english, maps, semua lagu taylor swift, 1D, n banyak lagi. Lagu korea, semua lagu exo, infinite, apink, shinee, cnblue.. Haha.. n banyak lagi.. Lagu cina, time boils the rain. Indon, semua lagu CJR, Afgan, Elovii, Sm*sh, Be5t.

2. game apa yang korang suka main, bila boring?
Game pape je yg best-ii.. Ana tak main game sangat. Tapi, paling-ii pun Candy Crush,, Subway Surf.. Pou..

3. siapa yang korang adore or respect?
Pkt kelas Ana.. Haha.. 

4. suka makan ice cream perisa apa? kenapa?
Vanila, strawberry, apple.. Sbb manis n masam.. Especially Strawberry n apple.

5. prefer vampire or wolf? kenapa?
Wolf! Vampire seram sangat. Plus exo ade lagu wolf.. Haha..

6. suka autumn, spring, summer or winter? mengapa?
Spring n winter.. Sbb spring cuacanya nampak tenang. Winter macam best je.. (Tak pernah lalui cuaca macam ni.. Hehe..)

7. takut kepada binatang atau serangga apa? mengapa?
Binatang buas.. Haha.. Segala serangga yg ada kat dunia ni.. Sbb binatang buas, takut dia ngap! Serangga sbb dia suka hinggap!

8. TVshow apa yang korang suka tengok?
Weekly Idol, roommate, idola kecil n banyak lagi yang melibatkan muzik.

9. suka bunga apa? kenapa?
Semua bunga kecuali rafflesia.. Haha.. Sbb cantik, wangi, sedap mata memandang..

10. apa movie yang korang suka sangat? kenapa suka?
Sampai skang, Pitch Perfect, Coboy Junior The movie (n waiting for CJR The movie), semua high school musical seriess.. n movie yg banyak lagu.. Cus, movie dia banyak lagu.. 

11. apa pendapat korang tentang blog "weird girl speak" ni?
Cantik! Pandai edit.. Kreatif je.. Jeles! Haha.. 

Okay done!
Now, I'm going to make questions!
1. Radio apa yang korang suka dengar?
2. Channel apa kat Tv korang suka tengok?
3. Drama melayu apa yang korang suka tengok? Kenapa?
4. Pandai main alat muzik? Jelaskan. (Kbat nih.. haha..)
5. Hobi korang apa?
6. Favourite colour, shape n number?
7. Suka baca novel? What type of novel?
8. Suka shopping? Kenapa?
9. Laman sosial apa korang paling aktif? Twitter, Insta, Facebook, Ask.fm?
10. Subjek apa korang suka? Kenapa?
11. Kalau shopping, usually korang beli apa? (Permintaan bukan keperluan) ^^

The nominous
1. Dayg
3. Ayuni
5. Yana
10. Ariena

Okay done! Assalamualaikum.. ^^




7 comments:

Izzati Amira said...

thanks for tagging (: hehe

xixibaek88.blogspot.com said...

Tqvm.;)

xixibaek88.blogspot.com said...

Tqvm. Hohoh. ;)

Miss Yana said...

Thx for tag...da jwb soalan..jom tgok

http://bilaakutravel.blogspot.com/2014/11/liebster-award.html?m=0

Hanizah Hanafiah said...

heheh akak suka Pitch Perfect juga...

Salam singgah... from http://haniz-eyecandy.blogspot.com

Ayuni Sara said...

Thanks sebab tag...nanti kte dah jawab kte tag awak untuk baca ea...hihi

Ana Myhusna said...

@Ayuni Sara Orite.. :)