Korean Drama - Pinocchio

Ana Myhusna | 14:48 | 8Comments |

Hai semua! Sihat?? Alhamdulillah.. Okayhh.. Takde benda pun nak citer sebenarnya. Tak taulah naper tangan ni tergerak pula nak post entry. Tapi, tak tau nak post apa.. Since Ana mana berjalan sangat. Hah! Okay.. Sape yang tak minat drama korea,, Ana nasihatkan korang supaya jangan baca entri ni! Takut nanti, kalau korang dh follow Ana, terus unfollow.. Tak pun, campak laptop ni.. Uuuu.. Taknak.. Tapi, kalau nak teruskan baca.. Bacalah dengan tenang yee..
Ana nak share satu drama baru yang baru je keluar akhir bulan 11 haritu. Jangan main-ii ye.. Pelakon dia mmg sgt popular!! Bias Ana lak tuh!! Saapee??? Park Shin Hye! Yeay.. And lagi sorang ni pun sangat popular jugakk.. Sapeee? Lee Jong Suk! Ana minat gak ngan Lee Jong Suk ni.. sejak tengok citer I Can Hear Your Voice. Sape tau?? Hehe..
Act, sebelum citer ni release lagi dah heboh dah.. Tak sabar tul nak tengok citer nih.. Yelah.. Siapa yang tak sabar kan.. Park Shin Hye ngan Jong Suk berlakon. Kan? Shin Hye ni kira beruntunglah banyak jadi heroin.. Sumer hero dia popular.. Hehe.. Citer apa? Pinochio namanya..


A drama depicts love, frustration, growth and the competitive process of young people in their 20s becoming reporters as they cry and get hurt by truth but realize that as reporters, they must tell the truth. It will center the story of a man who hides a special talent living under a fake name and a woman who cannot lie due to ‘Pinocchio Syndrome’.
Credit : DramaWiki
Act, episode 1 lagi dah best dah.. Sedih lak tu.. Dah nangis-ii dah.. Episode 1 kira cam dia citerlah macam mana diorang boleh jumpa. Act, Ana tak paham tau mula-ii.. Since LJS ni dia tukar identiti dia time die kecik tu.. Kononnya dia tu pakcik kpd PSY ni.. PSY ngan bapak dia ikut jelah.. Since atok dia ni agak x betul time tu.. LJS ngan PSY sebaya.. Awkward sgt.. Gi sekolah pun ngan pakcik.. Ana tak paham knp die tetibe jadi pakcik PSY, pastu tak paham knp dia asyik teringat pasal bapa dia mati. Dh episode 4 camtu kot.. Baru Ana paham.. Lepas Ana tau sape abang dia..
Faham tak Ana citer? Haha.. Merepek je kan? Citer dia pening-ii sikit mula-ii, untuk budak slow cam Analah.. Haha.. Skang dah sampai episode 6. Minggu depan keluar lagi 2 episode. Wooo..
Sementara tunggu episode citer High School Love On ni keluar. Since drama ni episode dia selalu kena tangguh.. Ada je program lain.. Dhlah seminggu satu episode! >.<
Hokeyhhh!! Smentara tunggu dua drama ni gak, Ana tengok Birth Of Beauty. Haha.. Pastu tgk rancangan The Return Of Superman. Suka tengok anak Tablo, Haru ngan anak Sung Hoon, Sarang. And kembar dengan dua anak laki yang dah besor tuuu.. Hehe.. Okayhhh.. Assalamualaikum.. ^^


8 comments:

fa_ jwaaa said...

Emm. Hai! tau tk nk tgk kt mana? boleh suggest tk web mana? Naj tgk kt youtube tu pon smpai ep6 jee.

Ana Myhusna said...

@fa_ jwaaa Boleh tgk dekat dramago.com .. tapi, citer ni mmg baru smpai ep.6 pun.. harini keluar ep. 7.. kalau tgk kat internet, besoklah kluar kat internet. :)

fa_ jwaaa said...

ouhh.. thank you ya! :D

Ana Myhusna said...

@fa_ jwaaa Welcome.. ^^

Ayuni Sara said...

bestt kan drama ni...auww suka sngat.

Ana Myhusna said...

@Ayuni Sara Kan.. Belum tgk lagi dah jatuh cinta! Haha..

Miss Yana said...

Wahh..suka tengok LJS mse cite i can hear you! Sweet sgt dye..

Ana Myhusna said...

@Miss Yana Yupp.. Hehehe.. ^^