Morning Guys...Breakfast?

Ana Myhusna | 07:00 | 3Comments |

Selamat pagi! Woo.. Pagi-ii buta lagi dah update kan.. hehe.. Saje je update time-ii cenggini.. Ana nak share video lagi ni.. Okayh! Cepat pause lagu blog Ana ni.!! Eshhh.. kpop jelah Ana nnii.. (dah tutup lama kot.. xde kerja nak dgr lagu kat sini.. x besttt!) Haha.. Biaseler tuu.. Memekak je ann lagu-ii ni.. So, sebagai ubat kita semua pagi-ii nih.. Ana nak share hadis! Video lah.. Ana jumpa kat youtube since Ana dah subscribe kann.. And untuk kebaikan kita semua... Jom baca mathurat pagi! ^^ Baca yang pendek pun cukup.. ^_^^_^^_^ Banyak kelebihannya.. Huhu.. Okayh! Jom tengok videoss.. Biasanya video lah yg menarik perhatian kan? Jom tengok!
Ada 5 jelah pun.. Tapi, takpe.. Ni kira ilmulah jugak kan.. Jom tengok sama-ii!


Hehe.. Nampaknya..kena batang hidung sendiri nih.. Kalau kat asrama kan.. Time solat jemaah kat masjid.. Ana n kwn-ii Ana yg nakal-ii nilah kan.. Asyik je berebut nak duduk......baris belakang sekali.. Haha.. Dah leklok dok depan.. Gi tarik orang belakang tukar tempat! Ana bukan macam tu! Tu kawan Ana tu.. Kalau Ana...belakang mana yg Ana dapat..yg tulah yg Ana duduk.. Kalau tetiba ada kosong kat depan..suh org lain.. Hehe.. Kdg tu biar je.. Tunggu org lain penuhkan.. Ish3x.. Even akak senior dah suh penuhkan saf depan.. Nak jugak dok belakang. Tapi, kadang tu Ana baik hati gi depan.. Hoho.. Kena amik pengajaran nih.. Wow!


ALLAH ITU MAHA PENGAMPUN..


Yup! Kalau tergesa-gesa nanti.. solat tu kurang khusyuk.. Tenang-ii dulu.. Baru boleh solat dengan khusyuk.. Kalau tertinggal rakaat boleh ganti kan.. Hehe..


So kesimpulannya,, kalau nak buat sesuatu tu niatlah betul-ii.. cute!


In Shaa Allah.. Boleh je sebenarnya ni.. Tapi,, tinggal malas/rajin je.. Hehe.. Ana pun lepas subuh, baca mathurat lentok-ii.. pastu tidur! Hehehehe.. Tak pun terus bukak laptop.. Tak pun telefon yg dicarinya.. Pastu tidur jugak.. Liat sangat nak bangun buat ibadah.. Berpagi-pagi pun susah.. Husna husna.. Hehe...

So,, renungan kita semua.. Act, semua hadis nih.. betul-ii kena batang hidung Ana nih.. In Shaa Allah.. Boleh perbaiki diri.. smile!

P/S : Wait for my next entry! Last year entry! ^^



3 comments:

cik karmila said...

thanks for the nice entry..

Ana Myhusna said...

@cik karmila Welcome.. ^^ Just sharing...for me and you! :D

Ird Irdina said...

ditag : http://rainbowhujan.blogspot.com/2014/12/carian-bloglist-2015-januari-mac-by.html