Tutorial : Scrollbox Archive

Ana Myhusna | 01:08 | 0Comments |

Hai! Okay.. Request tuto baru! Hehe.. ^^

Okay.. Kengkadang kita pun tak sedar.. Post entry hari-ii.. Tak pun sehari tu dua tiga kali post. Sampai dalam sebulan tu berpuluh-puluh entri. Right? Kadang sampai seratus lebih.. Ana tahun lepas time baru-ii lagi pun.. banyak bebenor post nya.. Hehe.. Skang dah kurang dah.. Since duk asrama.. So, supaya nak bagi blog archive tu nampak kemas je.. Letaklah.. Scrollbox.. Macam ni..
Orite.. Meh sini Ana ajar ye..

1. Dashboard - Template - Edit HTML
2. Cari kod ni dekat template korang tu.
<div id='ArchiveList'>
3. Jumpa? Okay.. Atas code yang korang cari tadi tu.. Ada kod ni kan?
<div class='widget-content'>
4. Okay.. Skang ni.. Korang tukarkan kod yang tadi tu dengan kod yang Ana kasi ni..
<div class='widget-content' style='overflow:auto; height:150px'>
5. Wokayyy.. Siap.. Nak save? Boleh.. Preview dulu.. Korang boleh tukar height dia dengan tukar nombor yang Ana boldkan tu.. Okay? Good good... Hehe..

Okayh.. Savelah.. Alright! Mudah je kan?? Semoga berjaya! ^^ 




No comments:

Post a Comment

Love you!