Nightline by me.

Ana Myhusna | 23:24 | 0Comments |

Orite.. Alang-ii free ni.. updatelah kan.. Lagipun,, dh tak ramai sgt pun kan viewers nyee.. So,,, post pun x guna.. Xde org nak baca.. Hekhok.. Nk blogwalk lagilah.. Dh malas dh gaknya.. Tunggu cuti yg lagi panjang ni ye.. Kalau homework tak bertimbun ahh.. Ana pun sebenarnya baru balik dari Johor.. Duk sana semalam.. Since my uncle are getting married.. hehe.. Tadi baru habis nikah...kenduri bagai.. Nanti nak balik Ganu pulak.. kenduri kat situ..
Baju tema kitorang hijau emerald... Pastu, yang mmg betul-ii hijau emereld tu Ana sorang je.. Yg len tu.. hampir-ii lah kutt.. Pastu lengan baju nya liplap kau.. Ana punyalah segan nak pakai baju tu.. Time kat homestay.. Nak keluar dari bilik pagi tadi.. malu-ii.. Sbb bajunya cam over benor.. Heshh.. pastu sampai malam lak tu pakai.. Ana dh x selesa dh sbenarnya.. Gi masjid nak solat pun segan.. Malam-ii.. baju dok hot sgt.. Org lenn.. perempuan pakai telekung.. Laki kain pelekat je hahh.. Ana dok capap lak kat situ kan.. Haha..
Nanti kenduri kat Ganu lak.. Pakai baju batik kaler coklat merah gitulah.. Ni pulak sedondon je sumer.. Every year.. Bila mak/bapa sedara nak kahwin je.. Mesti beli baju baru.. Bukan kita yang nak kahwin.. Sedondon sumer lak tuh.. Haha.. Tapi mudahlah kan.. orang senang recognie family pengantin.. Tp family belah sini jelah.. belah sana biasa je baju.. Haha...
Okayh.. Tutup citer pasal tuh.. Last week Ana baru je habis buat ujian formatif 1, hari khamis.. Doakan Ana dapat yang terbaik tau! Ana taknak teruk-ii cam taun lepas.. Even periksa hujung tahun last year tu meningkat.. AAAAA.. Tapi,, sepangjang tahun last year.. Tak banyak A pun sebenarnya.. Periksa hujung tahun je.. So, taun ni.. Ana nak prestasi Ana menigkat-ningkat..Even sekadar formatif.. Ana nakstudy je hari-ii even takde periksa.. In Shaa Allah ler.. Tu takleh janji sgt.. Since kawan2 kat asrama bukan jenis study sgt pun.. Asal siap homework terus tido.. Sbb homeworknya bertimbun.. Hari-ii.. Study ngan homework jeler.. Hihihi.. Okay!! Assalamualaikum.. Goodnight! ^^

Liebster Award 5

Ana Myhusna | 09:47 | 4Comments |

Okay.. Ni tak tau zaman bila punya.. Tadi Ana bukak cbox..nk sambung berbalas singgah.. Tetiba jumpa liebster ni.. Bile baca tarikh archive taun lepas.. Takpelah.. So, ni from her.. Okay taknk buang maselah ye..

Jom start!
here soalan cepumas
1.last name nama anda.
husna

2.antara bnyk2 malayvines,viners mana yg paling anda suka.?
ntahlah.. hehe.. malayvines tu ape pun x tau.. hehe..

3.klau dibagi 50 buah buku fixi,anak kucing & tiket ke Vietnam,mana yg akan anda pilih.?*pilih satu je*
susahnya.. anak kucing takmo ler.. kat asrama belambak.. hehe.. ermmm.. ermmm... 50 buah buku fixi pun x kompem baca sumer.. buku yg sedia ada pun x terbaca.. tiket ke Vietnam lah jwabnya.. hoho.. yg len tu senang je nak carik.. 

4.filem genre thriller,seram,atau lovey-dovey.?
thriller best gak.. tapi x sumer.. seram...sumer best.. bolehlah.. lovey-dovey?? hehe.. ok.. maybe lebih pada 'lovey-dovey' kot..

5.rumah impian.?
kondo pun best.. banglo pun best.. tak kesah asal selesa..

6.list imam/makmum idaman korg.
ushhh... ntahlah.. paling penting boleh bwk ke jalan yg benarlah yee..

7.kjapp.ada bnyk lagi ke.?alahaii,rehat dngn kitkat japp.
hokengg..

8.okayy smbung.blogger kesukaan korg.?
act ramai.. biasanya jwpn mesti blogger top2 skang kan.. cam Lyssa.. Fatin Liyana.. Maria Elena.. Hanis Zalikha well.. Ben Ashaari.. Yuyu.. Camtulah.. Ana pun bukan slalu sngt baca blog org skang.. Since dh xde masa nk bukak blog..

9.prnh trfikir tk org yg korg syang akan tinggalkn korg.?korg rasa boleh facing tk situasi tuh nnti.?
Ikutlah keadaan.. Kalo tanya skang.. Kompem jwpnnya takleyh.. Tapi,, In Shaa Allah..boleh.. Ntahlah. tapi pape pon kena redha.. **skang ni ingat family je.. espcially parent.. no!!!**

10.korg lbih suka brkawan dngn kaum adam ataupun hawa.?
sbenarnya lebih suka ngan laki.. sbb dorg jenis slambek kann.. pompuan ni...snang sgt terasa.. tapi,, ana lagi ramai girl friends.. dak laki x sumer boleh caye kot ye punn.. slama ana hidup.. paling-ii yg ana percaya.. yang ana kwn dari drjh 1 smpai drjh 6.. pastu satu batch ngan ana.. n sentiasa satu kelas ngaan ana.. masuk skolah mngh takdelah.. dh kata pun skolah gamee..

11.dh,habis akhirnya.nk tarikh lahir korg.
5th april.. nak dekat dh rasanya nih.. dh bulan 3 dh.. wish yeee!! haha.. hehe..

Okay.. Nak question?? Allah.. penatler gini.. okaylah.. soalan dia skema je.. amik dari liebster yg sblum2 nih.. tapi nomitane org len lah .. just x ckup 11.. sorii.. dh lewt malam sgt.. siyes ngantuk..

Question
1. Hobi korang apa?
2. Kalau shopping, usually korang beli apa? (Permintaan bukan keperluan)
. 3.Between shawl, bawal or a simple veil. Which one do you prefer?
4. What song could describes you? Or describes about your life?
5. Laman sosial apa korang paling aktif? Twitter, Insta, Facebook, Ask.fm?
6. nk describe blog ni? silakan.. please be more positive... hukhuk.. (skadar mmnuhkan soalan)
7. fav blogger?
8. what do u feel right now? annoying? angry? or just happy..?
9. Fav magazine? kalau minat..
10. novel or drama?
11. thanks sbb jwb.. korng suka soalan Ana? kamsa.... ^^

Nominates
1. Amyeza
2. noorsha
4. syifa
5. emma

ok thanks.. assalamualaikum...

2015 March Entry

Ana Myhusna | 20:55 | 0Comments |

Haluuu.. Masuk bulan 3 dah... Bulan feb satu je entri Ana ek? Hehe.. Tak banyak masa sgt skang.. Hehe.. Study je taun nih.. Bukak laptop pun bolehlah.. Drama pun dh kurang sgt layan.. Lagu je layan.. Hehe.. Drama banyak terlepas.. Healer tak habis tengok.. Blood dh start tak tgk lagi.. Spy lagi lah.. Baru tgk ep 1.. Pastu, stop.. Citer apa lagi?? Roommate? Lagi ahh.. Haha.. Skang ni bukan masa nak main-ii dah.. Kiamat pun makin dekat.. Takleyh lagho sgt.. Ibadah kena banyak.. Tak tau naper taun nih.. asyik pikr camtu jee.. But now nak study.. Since lusa exam.. Ujian formatif je pun.. Tapi,, kena wat btol-ii.. Hmmmm.... Pastu lepas ujian.. Cuti seminggu! That's great!!! Hehe.. Yg kompem balik kampung.. Hoho.. Since blog Ana ni makin bosannn.. Tuto pun dh lama tak post.. Sori sesangat yg request tuh.. Tak sempat nyempat nak tgk Cbox.. Cuti seminggu kerja rumah dh ready stock.. Biasa lah tu.. Break a leg Husnaa...
Kay.. cam pendek sgt je ann.. Nak taruk ape nih?? Jomlah kita bermuhasabah balik diri kita.. Apa kita buat harini?? tgk balikk.. Plus,, jom tgk video!! Lama tak post nahh...

Ni Video batch XTROVIA kat skolah Ana.. Taun lepas punye video.. Saje share.. Adelah gak pengajarannya tuh...


Ni lak.. 3 tahun lepas punya.. Ana blom masuk maahad lagi.. Tapi, adalah nasihatnya...yang disampaikan... Hehe.. Kalini,, share skolah punya video jelahh.. Since kebetulan tgh tgk..

So, tha last!! Video Mat Luthfi!! Yeayyy.. Hehe.. Kompem ramai dah tgk.. Ana saje je post nih.. Nak memenuhkan entri... Kotlah ade yg tak tgk lagi.. Ade ke? Cam tipu je... Boleh jadi gak ann..


Okay.. Assalamualaikum!