3 Minggu Kat Asrama

Ana Myhusna | 16:45 | 0Comments |

Hallooo... Okay! Sebelum Ana start, Ana nak cakap yang in shaa Allah... Ana akan kurangkan bukak blog next year.. Tahun ni pun dh kurang kan? Tahun depan lagi kurang. Nak kena fokus belajar.. Doakan Ana berjaya dunia akhirat okay? Hehe... oKAY.. 3 minggu?? Lama gak annn Ana kat asrama.. Eceh.. Lamalah sngt... Budak yang SBP ni lagi lama kan?
Sebulan.. hmmm... Ana patutnya balik 2 minggu sekali. Tapi, tak balik sbb ada mahrajan kawad kaki n open day sabtu ahad tu.. so,, isnin kitorang cuti tp still duk asrama.. kena study.. kemas asrama.. mmg siyes penat.. n agak fed up ahhh.. sbb x dpt balik.. hoho.. memula minggu first tu.. Ana dpt spek baru!!! yeayyy.. tapi baru je hilang hari sabtu time open day tu.. xtaulah..maybe hilang kat skolah time ana sibuk beli belah.. tlg cikgu kemas dewan lagi.. pagi smpai petang kat skolah.. tu kot smpai x perasan spek hilang.. hukhuk.. doa-doalah jumpa.. Ana siap mimpi kawan Ana jumpa spek Ana tau.. Cenggini mimpinya.......sekilas je........"Weh, aku jumpa spek kau!!"....Ana pun jawab.. "Arghhh.. weh thankyou!!" pastu end. terbangun lak.. Then tido balik.. sampai terbawak gi mimpi auu!
minggu ni lak tidur kat asrama x berapa nak lena.. kol 1 bangun.. kol 3 4 bangun.. sbb sejuklah.. kalau tidur atas lantai tu.. pastu,, dgr loceng orang bangun awall.. sbb xde air.. macam-ii lah.. Ana..ada air ke xde ke.. bangun cam biasa je.. tahun ni.. Ana mmg bangun kol 5. Awal x? Awal ann.. Gi skolah 6:45 / 6:50 / 7.00... Tahun lepas? Bangun 5:30 pagi.. gi skolah 6:30.. pelik ark? since tahun lepas baru form1.. pastu form5 Ana mmg sayang gila kat kitorang.. so, rules yg form5 bagi.. kena bangun mandi.. turun musolla sebelum masuk waktu subuh.. subuh masuk 5:45 taun lepas.. so, 15 minit mandi..terus bergegas turun time azan tuh.. ikutlah imam yang bertugas pagi tu.. kitorang solat.. pastu naik dorm terus siap gi skolah.. xdenya relak2.. kalau awal tahun lak.. dh siap pakai baju skolah dh.. lepas subuh terus gi skolah.. sarapan lah dulu ann..
okay! back to the story.. time open day mmg best gilaa!! seblum open day banyak benda jadi.. hari khamis kitorg yg h form2 nih kena toceeee ngan form5.. kejamnya!! haha.. xdelah toceee.. kiranya kena marahlah sbb kitorng ni bajet senior sngt.. jetjet je.. baru form2.. x reti bagi salam.. hormat xde.. slack je.. tu arhh.. sampai pkol 1 kena marah.. Ana appreciate lah nasihat-ii dorang walaupun kena tengking.. hehe.. kitorng bukn apa.. bagi kitorg snior yang boleh tengking or marah kitorang f52014 je! a.k.a form5 kitorang.. sbb? sbb ntah.. pastu kan.. hari jumaat malam lak.. dalam dorm tetiba ada org announce.. form2 !!! turun bilik sakit skang !!!! bila turun... Kak Affza... form 5 kitorang yang paling banyak nasihat time 2014 dtg... time ni takkan nak marah-marah lagi ann.. santailah.. mengenangkan kembali time 2014.. betapa banyak memori pahit, manis dan masin.. kitorang siap tidor kat bilik sakit tu dngn akak tu sbb nk teman akk form5 yang disayangi nih.. hehe... then besok paginya.. open day.. siap-siap.. terus keluar ngan kak Aff.. Pastu, berpisah-pisah.. Ana pun balik lah petang.. sebok tolong cikgulah.. duk dalam kelas lek lek lu..
Then, hari ahad nya kan ada kawad.. Ana bangun pagi..x ingat spek pegi mana!! arghhh.. hmmmm.. sabor jeler.. ana siap buat solat hajat taubat bagai.. doa... sumer.. smoga Allah pertemukanlah.. Then, cuti hari isnin.. selasa smpai jumaat....blajar2.. pastu balik wajib.. huuu... ahad pagi ni ada ni pulak... bantah-ii.. apende tah.. since maahad ni sngtlah tertutup bagai di pedalaman.. belakang ada country heights.. depan ada hutan.. pastu ,, tebang hutan..... nak buat kondo lakkk... 30 berapa ntah tingkat.. tu yang nak bantah tu.. Ana pun geram sebenarnya.. hehe.. okay! Assalamualaikum..

*3 minggu punya citer.. mmglah panjang..*

No comments:

Post a Comment

Love you!