من جد وجد

Ana Myhusna | 20:19 | 0Comments |

Hye!! Okayh ! Cuti  4 hari bermula.. Hmmm.. Apa je nak buat cuti ni? Nak gi beli buku kat PWTC sebenarnya.. Tapi, ntahlah bile nak ajak mamanya.. Abah lak sibuk.. Hmm.. Asal balik je jarang jumpa Abah. Bila cuti panjang je jumpe.. Melawat kat asrama pun kekadang je abah datang.. Takpelah.. sara keluarga.. Ececeh.. Okay! Bulan 4 dh nak habis.. bulan 5 nak masuk dah.. Ana masih rasa macam.... mmm... macam.... masih baru dalam form2 nih.. naper ek? tahun ni pun.. cikgu sumer ajar laju je.. periksa yang baru masuk kali kedua.. pun dh terasa cam dh berpuluh kali. asyik-ii periksa.. maybe sebab tahun ni tergesa-gesa sangat kot.. hehe..
sumer nak cepat tahun ni.. Periksa cepat.. Mahrajan kawad kaki cepat.. Sukaneka pun dicepatkan.. Apa lagi? Mmg tahun ni tak ikut schedule sangat lah.. Tapi, Alhamdulillah.. sumernya berjalan dengan lancar.. untuk periksa yang akan datang ni.. Ana nak study betul-ii.. Korang doakanlah KEJAYAAN Ana.. Tahun ni Ana nak buat betul-ii.. Ana taknk trtinggal sikit pun yang Ana belajar.. Sbb next year nak PT3.. Terasa cam masa ni laju sangat.. Hmmm.. Bila cakap pasal masa.. Teringatlak apa yang Ana belajar kat skolah time Barab..
الوقت كالسيف إن لم تقطعه قطعك.. Maksudnya? Masa itu ibarat pedang, jika kita tidak memotongnya, maka ia akan potong kita.. So, jagalah masa.. Ceng!! Peringatan ni untuk diri Ana dan diri sumer orang gak.. Tak salah kan kalau kita saling mengingati.. Sejak naik form 2 nih,, minat Ana pada barab..makin menjadi-jadi.. Dia macam ntahlah.. Rasa cam barab ni seronok.. Tapi... x tau kenapa susah sangat nak dapat A barab.. Soalan dia takdelah sesukar time sekolah rendah agama tu.. mcm sekolah kebangsaan je.. cuma dia up sikitlah.. bukan sikit! banyakkk.. Hehe.. Okay.. Actually,, banyak benda nak kena study skang nih.. Lagi-ii maths.. Cikgu maths tahun ni ajar laju.. Satu hari,, kalau boleh..habiskan satu bab.. Kengkadang.. sehari separuh bab.. Besok dah habis.. Skang ni dah masuk topik pembinaan geometri dah.. topik ni,,, dua hari dah habis.. Ana belajar semalam n hari ni.. Nasib baiklah,, Ana dapat catch up sumer.. Budak kelas Ana dahlah sumer laju je catchup.. Saingan kat kelas pun boleh tahan auu.. Ramai sangat yang pandai.. Dorang sumer bersaing...
Termasuklah Ana.. Tapi,, Ana kena lebihkan usaha sikit kot.. Meja kat kelas skang pakai Alaf 21. Kitorang buatlah meja bentuk L. And,, kumpulan Ana sumer dak pandai.. terasa rendah di situ.. Ana rasa cam kecik je.. Duk sebelah dak pandai.. Depan kita pun dak pandai.. Dia cam.....hmmm..
Takpelah kan..

Ni lak perkataan yang Ana belajar time form1... Waduhhhh... Penat nihh tulis.. So, skang nak study lah kan.. Uisshhh.. Lagi memerlukan banyak tenaga! Tenaga supaya tak tidur.. Okay! Nak gi makan biskur tiger! Assalamualaikum.. Hehe.. ^^

P/S : العلم بلا عمل كالشجرة بلا ثمر

No comments: