X-Proliven '01

Ana Myhusna | 12:36 | 2Comments |


Hallooo..sumerr.. Semoga sumer dl keadaan sihat wal 'afiat.. Nak cuti kena mangatt. Cengg.. Last day, serious penat.. Penat watpe? Penat duduk...lama sangat kat dewan.. Penat tepuk... Tgk persembahan.. Merah tgn auuu.. Penat jerit.. Sorak time tgk X-Proliven.. Hehe.. Well.. Batch kitorang ramai org dengki.. jeles.. sbb terlampau united.. Cenggg!! Hehe.. kk.. Semalam kitorang smbut teacher's day... Mmg bestlah.. Batch kitorang just persembahkan sajak n video yang panjang.. Haha.. Tu yang merah tgn.. Hehe.. Apapun... teacher's day tahun ni mmg best.. Bestlahh..kan... Ustazah praktikal pun dh habis ngajar... Rindulahhh... Meh Ana nk tunjuk some of our picturw with ustazah! Ade 115 gmbr keseluruhan auu.. Hehe.. Belum lagik video time meraikan ustazah praktikal kat kelas.. Okayh!

Sweet kan? Ecewahh.. Ginii lah Osmansterss.. Osmanwinterss.. Kat fb bising.. Kat whatsapp bising.. Kat kelas? Lagilah.. Nak runtuh dibuatnya.. Ceng! Okay..
Now... X-Proliven!!!! (lepak! lepak! lepak asal gempak!) hehe..



Happy teacher's day! *16MEI*
Hopefully,, batch kitorang united forever.. Even though putera puteri ada gak yang still kekok.. Ade gak yang tak kenal one and another.. Well.. Jaga ikhtilat kan.. Batasan jaga.. Tapi,, kitorang ttp united! Ecewahhh.. Okayh!

Okayh! Assalamualaikum.. ^^
Selamat bercuti!

Now Is Rejab.. (Countdown to Ramadhan..)

Ana Myhusna | 17:18 | 2Comments |

annyeong korang! todayyyyyyy.......... lagi 2 hari nak periksa nakkkkk!! Ana mmg gelabah skang.. Tapi,, sempat gak tgk EXO Next Door.... Bestnya!!! Hehe.. Sape tgk EXO Next Door?? Seronok kan? Tapi, kalau tak silap tinggal 4 episode je nih.. Alloohhh.. Hehe.. Takpelah kan.. Skang ni,,, dh habis tgk EXO Next Door,, kena study lak. KH, Sejarah, Geo, Math!! Aduhyaii.. Banyak lagi auu.. Maybe nak stay up kol 3 atau 4 malam ni... Tidur kol 10. In Shaa Allah..

Btw,, puasa dah nak dekat kan? Ana tunggu je.. Bila lah nak puasa.. Rindu sangat bulan Ramadhan. Skang ni bulan Rejab.. Bulan Rejab pun dh nak habis dah.. Pastu Syaa'ban.. Then,,, Ramadhan... Ramahan~~~ Gembiranya ku rasa~ Hehe.. Okay doa apa yaang kita boleh amalkan sebelum puasa ni?? Meh sini kita belajar sama-sama!!

Doa ni boleh diamalkan setiap kali lepas solat ke... bila-ii lah.. Ini untuk bulan Rejab.
Bulan Syaa'ban pula?
Buang je perkataan Rejab. Jadi.. Allahumma bariklana fi Syaa'ban wa ballighna Ramadhan.
Okay! Doa bulan Ramadhan? Cer tanya Uncle Google kita.. Banyak sebenarnya.. Doa yang mustajab di bulan mulia nih.. So,,, marilah sama-sama kita bermuhasabah diri.. Okayh ! Dua hari lagi nak periksa.. Nak study.. Doakan Ana berjaya dunia akhirat! Amin~~
Assalamualaikum

Study Well Husna...

Ana Myhusna | 00:04 | 2Comments |

Exam nak dekat!! Dalam 4 hari ni.. Alhamdulillah.. bnyaklah gak Ana study walaupun banyak dugaan spt laptop.. internet.. insta.. youtube.. tv.. movie.. n lain-ii lah.. tapi.. paling kurang Ana dpt gak study dalam satu hari tu.. Lagi 2 minggu je nak exam.. Ana serious risauu.. Since kputusan Ana makin teruk.. dia cam naik turun turun..naik turun..... haishhh..
So, kenalah study betul-ii.. Ana bukak balik page success kat blog Ana nih.. Then, gain balik energy untuk belajar dgn baik.. In Shaa Allah.. Untuk yang kali ni.. Dpt yang terbaik.. Wlaupun marks Ana takdelah teruk mana.. Cam org lain dpt.. Tapi, bagi Ana tu lah seteruk-teruk yang Ana pernah dapat dalam seumur hidup Ana sebagai pelajar.. Apa yang teruk? Markah periksa? Berapa? Secret.. Hehe.. Dh teruk.. Sape nak citer kan.. Kalau dak-ii yang mmg beetul-ii tahap teruk sampai tak lulus akan kata "kau okaylah...aku ni?" tapi,,Ana still rasa teruk..No. 10 dan ke atas dalam kelas tu dah kira teruk auu.. Buat stress je.. Smpai tumbuh dua jerawat atas muka nih.. pipi belah kanan satu.. hidung satu... nampak tak stressnya camne.. seb baik Ana still ada confident nak tunjuk muka yg lawa gileee nih..
Pastu.. Ana terjumpa satu quotes ni kat google tadi..

Mmg susah sebenarnya nak terus usaha tanpa give up.. Semua orang pernah jatuh ke tanah sampai susah nak bangun.. (ayat terabuh!) tapii.... apapun caranya.. kita kena gak bangun.. Time Ana balik rumah haritu,, Ana masuk bilik adik Ana and Ana terbaca matlamat dia yang dia tulis kat kertas kat dinding dia... First, dia nak dapat no.1 dalam darjah.. Second, nak masuk permata pintar. Third, nak jadi programmer.. Time tu Ana cam.. wahhhh... adik aku pun semangat.. Ana bila lagi? Cita-cita pun tak yakin lagi.. Hmmm.... Apapun,, usaha lif kejayaan... hehe..

Okay.. Assalamualaikum!