Now Is Rejab.. (Countdown to Ramadhan..)

Ana Myhusna | 17:18 | 2Comments |

annyeong korang! todayyyyyyy.......... lagi 2 hari nak periksa nakkkkk!! Ana mmg gelabah skang.. Tapi,, sempat gak tgk EXO Next Door.... Bestnya!!! Hehe.. Sape tgk EXO Next Door?? Seronok kan? Tapi, kalau tak silap tinggal 4 episode je nih.. Alloohhh.. Hehe.. Takpelah kan.. Skang ni,,, dh habis tgk EXO Next Door,, kena study lak. KH, Sejarah, Geo, Math!! Aduhyaii.. Banyak lagi auu.. Maybe nak stay up kol 3 atau 4 malam ni... Tidur kol 10. In Shaa Allah..

Btw,, puasa dah nak dekat kan? Ana tunggu je.. Bila lah nak puasa.. Rindu sangat bulan Ramadhan. Skang ni bulan Rejab.. Bulan Rejab pun dh nak habis dah.. Pastu Syaa'ban.. Then,,, Ramadhan... Ramahan~~~ Gembiranya ku rasa~ Hehe.. Okay doa apa yaang kita boleh amalkan sebelum puasa ni?? Meh sini kita belajar sama-sama!!

Doa ni boleh diamalkan setiap kali lepas solat ke... bila-ii lah.. Ini untuk bulan Rejab.
Bulan Syaa'ban pula?
Buang je perkataan Rejab. Jadi.. Allahumma bariklana fi Syaa'ban wa ballighna Ramadhan.
Okay! Doa bulan Ramadhan? Cer tanya Uncle Google kita.. Banyak sebenarnya.. Doa yang mustajab di bulan mulia nih.. So,,, marilah sama-sama kita bermuhasabah diri.. Okayh ! Dua hari lagi nak periksa.. Nak study.. Doakan Ana berjaya dunia akhirat! Amin~~
Assalamualaikum